گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول

یکی از مهم ترین مسئله هایی که علاقه مندان به سئو باید درباره آن بدانند این است که سرچ کنسول چیست؟ و چه استفاده هایی از آن می شود. یکی از مهم ترین ابزارهای سئو، سرچ کنسول می باشد که شما می توانید با کمک گرفتن از داده ها و گزارشاتی که توسط این ابزار در اختیار شما قرار داده می شود عملکرد وب سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو بهبود دهید. در مقاله امروز تمام نکاتی که نیاز است درباره اینکه سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟ را در اختیار شما همراهان سئو ایران قرار دهیم

جدیدترین تصویر از سرچ کنسول را ببینید:

سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول گوگل

(تصویر فوق مربوط به سرچ کنسول در سال 2018 و بعد از بروزرسانی بزرگ و تغییر نام از وبمستر به سرچ کنسول میباشد)

گوگل سرچ کنسول اصلی ترین ابزاری است که به شما بازدیدهای ارگانیک سایت، کلیدواژه های جستجو شده، لینک ها و بک لینک ها، صفحه های ایندکس شده، خطاهای سایت، صفحات در دسترس، میزان خزش سایت و خطاهای امنیتی سایتتان را نمایش می دهد.

اگر بهینه سازی سایتتان در موتورهای جستجو یا سئو سایت شما برای فروش بیشتر خدمات و محصولات شما، فاکتوری حائز اهمیت است و برای موفقیت در گوگل زمان گذاشته اید و می خواهید در کار خود پیشرفت محسوسی داشته باشید و سایت شما برای کاربران گوگل نیز شناخته شده تر باشد، حتما میبایست با ابزار گوگل سرچ کنسول آشنا شوید و کار کردن با آنرا آموزش ببینید.

گوگل سرچ کنسول چیست

گوگل سرچ کنسول

سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟

یکی از سرویس ها و ابزارهای رایگان گوگل که به وبمسترها کمک می کند و گزارش های مربوط به عملکرد وب سایت را در اختیار آن ها قرار می دهد سرچ کنسول می باشد.

وبمسترها با کمک این داده می توانند وب سایت خود را بهینه سازی کنند. در حقیت سرچ کنسول یک نسخه بروزرسانی شده از گوگل وبمسترتولز می باشد. بنابراین این مسئله بسیار مهم است که تمام وبمسترها بدانند سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟

سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول

کارهایی که توسط سرچ کنسول انجام می شود

حال که دانستید سرچ کنسول چیست؟ بد نیست درباره اینکه سرچ کنسول چه کارهایی انجام می دهد هم اطلاعاتی داشته باشید. سرچ کنسول برای بهینه کردن سئو سایت مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین شما می توانید به این آگاهی و نتیجه برسید که گوگل چه اطلاعاتی درباره وب سایت شما دارد و به این آگاهی برسید که در زمان هی مختلف فعالیت وب سایت شما چگونه صورت می گرفته است.

کارهایی که با کمک سرچ کنسول می توانید انجام دهید:

  • بررسی کردن عبارت هایی که وب سایت شما توسط آن ها در گوگل نشان داده می شود
  • اطلاع پیدا کردن و مشاهده ترفیک های دریافتی وب سایت از عبارت ها و کلمات کلیدی مختلف وب سایت
  • بررسی کردن رنک و موقعیت وب سایت که نشان دهنده این موضوع است که به خاطر چه پرسشی رنک گرفته است
  • مقایسه عملکرد سایت در مدت زمان های مختلف
  • تحلیل کردن داده ها براساس نوع نوشتن
  • تحلیل کردن داده ها براساس موقعیت مکانی
  • مشاهده اینکه هر صفحه از وب سایت چه میزان کلیک دریافت کرده است.

عیب یابی خطاهای ایندکس شده

یکی از مهم ترین ویژگی های گوگل سرچ کنسول دادن گزارش درباره مطالب ایندکس شده می باشد که شما با توجه به این گزارش می توانید هر خطای مربوط به ایندکس شدن مطالب وب سایت را برطرف نمایید.

شما به کمک سرچ کنسول خیلی دقیق تر متوجه خواهید شد که چه تعداد از صفحات سایت شما ایندکس شده اند و چه تعداد ایندکس نشده اند همچنین می توانید دلایل ایندکس نشدن صفحات خود را نیز متوجه شوید.

در مورد خطاهای مربوط به  ایندکس شدن مطالب شما می توانید از ابزاری به نام URL Inspection سرچ کنسول استفاده کنید و مشکلات مربوطه را به بهترین شکل رفع کنید و از گوگل بخواهید تا خطای مورد نظر را بررسی کنید.

Search Console

کارهای سرچ کنسول

بهبود سئو سایت با سرچ کنسول

در مطالب بالا متوجه شدید که سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟. حال سوال این است که آیا درباره بهبود سایت به کمک سرچ کنسول هم اطلاعتی دارید؟

پیش تر عنوان کردیم که هدف اصلی سرچ کنسول کمک به وبمسترها برای تحلیل و بهینه سازی وب سایت می باشد تا بتوانند در نتیج موتورهای جستجو جایگاه مناسبی را بدست آورند. بنابراین می توان به این نتیجه رسید که استفاده از سرچ کنسول تا چه اندازه می تواند به سئو وب سایت شما کمک کند.

توصیه ما در سئو ایران به افراد مبتدی است که برای موفقیت در دنیای اینترنت و کسب و کارهای آنلاین مراحل زیر را در روند فعالیت های خود جای دهند تا بتوانند در بازار رقابت جایگاه مناسبی را بدست آورند.

  • ساخت نقشه سایت(xml)
  • شناسایی و حل خطاهای ایندکس شدن وب سایت
  • بررسی مشکلات امنیتی و اقدامات دستی وب سایت
  • مقایسه کردن عملکردهای خود قبل و بعد از هر بروزرسانی الگوریتم ها
  • ارتقاء دادن صفحاتی که CTR پایینی دارند
  • رنک گرفتن برای عبارات کلیدی بیشتر و افزایش حضور در گوگل

گوگل سرچ کنسول

search console از ابزارهای قوی برای بررسی آمار سایت به وسیله وبمسترها می باشد از جمله ویژگی های گوگل سرچ کنسول می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • نمایش صفحات ایندکس شده
  • خطاهای مربوط به سئو سایت در تمام بخش ها
  • بک لینک های ورودی به سایت
  • حجم لینک های داده شده به یک صفحه خاص
  • رتبه کلمات کلیدی
  • تعداد کلیک های ارگانیک سایت

و موارد مشابه دیگر اشاره نمود.

گوگل سرچ کنسول به مدیران سایت ها کمک می کند تا رتبه و شرایط سئو سایت خود را در گوگل مدیریت کنند. از آنجایی که گوگل یک موتور جستجو بین المللی است پس طبیعی است که داشتن بالاترین رتبه در آن هدف و خواسته هر سایتی باشد.

برای اینکه بتوانید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید تا در قرار گرفتن در صفحه اول گوگل به شما کمک کند تنها کافی است با اکانت gmail خود وارد سرچ کنسول شوید و از add aproperty نسبت راه اندازی آن برای سایت خود اقدام کنید.

دلایل استفاده از گوگل سرچ کنسول

بعد از اینکه با ابزار گوگل سرچ کنسول تا حدودی آشنا شدید و دانستید که گوگل سرچ کنسول چیست؟ حال نوبت آن است که بدانیم به چه دلیل باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کرد، در ادامه به چند نمونه از این دلایل اشاره خواهیم کرد.

  1. بررسی روند رشد سایت در نتایج گوگل را نمایش می دهد.
  2. حذف کردن صفحاتی را که نمی خواهیم در صفحه نتایج گوگل امکان پذیر میسازد.
  3. تعداد کلیک هایی که از نتایج گوگل روی صفحات وب سایت شما انجام شده نشان میدهد.
  4. نمایش اینکه کدام جستجو ها باعث ترافیک و یا ورودی بیشتر وب سایت شما شده است.
  5. مطمئن شدن از اینکه محتویات وب سایت شما توسط گوگل قابل دسترس است.
گوگل سرچ کنسول

search console

بخش های سرچ کنسول

ابزار گوگل سرچ کنسول از بخش های متعددی تشکیل شده است که با خواندن مقاله های آموزش وبمستر تولز و سپس خواندن آموزش وبمستر تولز 1، آموزش وبمستر تولز 2 و آموزش وبمستر تولز 3 می توانید درباره بخش های تشکیل دهنده گوگل سرچ کنسول بیشتر بدانید. اما در این مقاله به اختصار بار دیگر به آنها اشاره ای خواهیم کرد.

سرچ کنسول بخش های مختلفی دارد، در ادامه بخش های مختلف آنرا که در تاریخ اکتبر 2023 در دستر هستند مشاهده میکنید:

Overview

URL inspection

Performance

Discover (در سال 2021 اضافه شد)

Indexing

Pages

Video pages

Sitemaps

Removals

Experience

Page Experience

Core Web Vitals (در سال 2021 اضافه شد)

Enhancements

Breadcrumbs (در سال 2020 اضافه شد)

Faq

Review snippets

Sitelinks searchbox

Videos

Security & Manual Actions

Manual actions

Security issues

Legacy tools and reports

Web Tools

Links

Settings

Submit feedback

About Search Console

بخش های تشکیل دهنده گوگل سرچ کنسول قدیمی

(وبمستر گوگل)

تفاوت بخش بندی قدیم با جدید کاملا محسوس است و اختلاف زیادی دارد و بررسی آن به شدت جذاب است که از کجا به کجا رسیده است.

  1. Dashboard: اولین صفحه ای که با کلیک کردن نام سایت خود در گوگل سرچ کنسول وارد آن می شوید بخش داشبورد است که در آن یک دید کلی از وضعیت ورودی سایت خود را مشاهده می کنید.

  2. Messages: این بخش در پایین داشبورد مشاهده می شود. پیام هایی که از جانب گوگل برای بهینه سازی سایت شما ارسال می شود در قسمت Messages گوگل سرچ کنسول قرار دارد که شامل خطاهای وب‌سایت، مشکلات امنیتی، راهکارهایی که گوگل در جهت بهبود سئو به شما ارائه می‌‌دهد و بسیاری موارد دیگر است.

  3. Appearance: مرتبط با ظاهر نتایج نمایش داده شده در موتورهای جستجو است مثل عنوان لینک نمایش داده شده، آدرس لینک، توضیحات متا و …همچنین شما می توانید در بخش Search Appearance وبمستر داده های مهم سایت خود را به گوگل بشناسانید که در این صورت رتبه مناسبی را در گوگل بدست خواهید آورد.

  4. Search Traffic: این بخش از گوگل سرچ کنسول شامل ابزاری برای بررسی آمار ورودی‌های کلمات کلیدی، بک‌لینک‌ها و … می‌باشد.

  5. Google Index: ابزاری برای مشاهده‌ی صفحات ثبت شده در موتورهای جستجو است.

  6.  Crawl: مهم ترین بخش در ابزار گوگل سرچ کنسول این بخش است که آماری را به شما می دهد که از اهمیت بسیاری برخوردار است در واقع Crawl ربات خزنده ای است که در شبانه روز چند بار به سایت شما سر می زند تا اگر شما تغییرات جدیدی را در سایت خود اعمال کرده باشید آن تغییرات را در گوگل اعمال کند. همچنین در این بخش شما می توانید آدرس مطالبی را که توسط گوگل ایندکس نشده اند را بصورت دستی در قسمت Fetch as google اضافه کنید.

  7. Security Issues : آخرین مطلبی را که در معرفی گوگل سرچ کنسول مورد بحث قرار خواهیم داد بخش Security Issues است که با خطاهای امنیتی وب‌ سایت مرتبط است.

زمان مطلوب جهت استفاده از وبمستر تولز و مشاهده اطلاعات آن در زمینه سایت

دقیقا پس از ثبت و معرفی وب سایت شما در کنسول گوگل، اقدام به جمع آوری اطلاعات مربوط به وب سایت شما می‌کند. اطلاعات جمع شده معمولا در زمینه ایندکس شدن وب سایت، ترافیک، تعداد کلیک‌هایی که با کمک سرچ گوگل به دست می‌آید و بسیاری از موارد دیگر می‌باشد. لازم به ذکر است تا زمانی که مالکیت وب سایتتان را تایید نکنید، قادر به استفاده از این اطلاعات نخواهید بود.

تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات google search console

این که شما هر چند وقت یک بار اطلاعات بدست آمده را مورد بررسی قرار دهید، به نقش شما در وب سایت و همچنین نیازتان به تحلیل‌های قرار گرفته شده در آن بستگی دارد. گوگل همواره به مدیران وب سایت‌ها پیشنهاد می‌کند که حداقل هر ماه به سرچ کنسول خود مراجعه کنند و داده‌های آن را بررسی نمایید. گفتنی است با این وجود در برخی اوقات شما نیاز دارید که این کار را به صورت هفتگی و یا روزانه انجام دهید.

تفاوت های میان گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

باید بگوییم که هر دوی این وب سایت‌ها اطلاعاتی ارزشمند و مهم را درباره وب سایت شما در اختیارتان قرار می‌دهند. شما قادر خواهید بود که از طریق گوگل آنالیتیکس نیز به داده‌های مشابه گوگل وبمستر خود دسترسی پیدا کنید. تنها تفاوتی که بین این دو وب سایت وجود دارد، نوع نگاه آن‌ها به این اطلاعات می‌باشد.

در google search console شما می‌توانید مشاهده کنید قبل از این که کاربری به سایتتان وارد شده، چه فرآیندهایی اتفاق افتاده است. اما google analytics به بررسی اتفاقاتی که پس از ورود یک کاربر به وب سایت افتاده است، می‌پردازد. تفاوت دیگری که میان این دو وجود دارد این است که در سرچ کنسول گوگل قادر به بررسی موتورهای جستجو خواهید بود که چگونه روی وب سایت شما تاثیر می‌گذارند در حالی که گوگل آنالیتیکس بر روی چگونگی تعامل کاربر با سایت شما متمرکز می‌شود.

مدت زمان ایندکس شدن سایت از طریق کنسول گوگل

به طور معمول پس از ثبت نمودن درخواست جهت بررسی و ایندکس شدن وب سایت در وبمستر تولز، از چند روز تا چند هفته زمان خواهد برد تا وب سایت مورد نظر ایندکس شود.

تاثیر google search console بر روی سرعت crawl شدن سایت

اگر سایت به تازگی راه اندازی شده است، به کارگیری این پلتفرم قادر است به دیده شدن سریع‌تر سایت توسط گوگل کمک کند. این امکان نیز وجود دارد که شاید سرعت مشاهده شدن وب سایت در مقایسه با سایت‌های پربازدید کمتر باشد، اما چنان چه وب سایت خود را به search console معرفی نکنید، این زمان بسیار طولانی‌تر خواهد بود.

سوالات متداول درباره گوگل سرچ کنسول

۱گوگل سرچ کنسول چه کاربردی برای وب سایت ها دارد؟
گوگل سرچ کنسول از جمله ابزارهای بسیار قوی برای بررسی آمار وب سایت‌ها به کمک وبمسترها می‌باشد و به آن‌ها کمک می‌کند تا نمایش سایت خود در گوگل را مدیریت نمایند.
۲به چه دلایلی بایستی حتما از گوگل سرچ کنسول استفاده کرد؟
نمایش بررسی میزان کارایی سایت در صفحه نتایج گوگل، حذف نمودن صفحاتی را که قصد نداریم در صفحه نتایج گوگل به نمایش درآیند، تعداد کلیک‌های دریافتی و نمایش جستجو‌هایی که باعث ایجاد ترافیک شده‌اند از جمله دلایلی می‌باشند که توصیه می‌شود از گوگل سرچ کنسول استفاده شود.
۳هر چند وقت یک بار بایستی تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات google search console انجام شود؟
با این که گوگل پیشنهاد داده است که در هر ماه یک بار اطلاعات گوگل سرچ کنسول را مورد بررسی قرار دهید اما گاهی این کار نیاز است هر هفته انجام شود.
4.5/5 - (10 امتیاز)
86 / 100

4 Comments

  1. فرزانه گفت:

    چطور باید در گوگل سرچ کنسول ثبت نام کنیم؟

  2. مهر گفت:

    سلام. بسیار توضیحات کامل و مفید بود

  3. مهدیه آوند گفت:

    آیا سرچ کنسول یه ابزاره و وبمستر هم یه ابزاره دیگه هست؟

  4. سمپاشی نوید سلامت گفت:

    عالی بود. ممنون از اطلاعاتی که درباره سرچ کنسول گوگل در اختیار گذاشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 18 =

آموزش های سئو

پربازدیدترین مقالات سئو سایت

ui چیست؟

رتبه سایت

آنالیز سئو سایت

اصطلاحات سئو

سئو گوگل

پروژه های سئو