تعیین استراتژی سئو سایت

تعیین استراتژی سئو سایت
سئو سایت

استراتژی سئو سایت

مهم ترین کار در اموری که رقبا در اون نقش سازنده ای دارن، تایین استراتژی در اون کاره … استراتژی سئو در حقیقت هر ایده یا تفکری است که منجر به افزایش بازدیدکنندگان وب سایت و بهتر شدن رتبه سایت در گوگل میشه، در نتیجه کاربران بیشتری با وب سایت آشنایی پیدا میکنند و در نهایت، به مشتری تبدیل میشن. در حال حاضر متخصصین بهینه سازی وب سایت علاوه بر استفاده از استراتژی‌ های قدیمی مثل هدف گرفتن کلمات خاص و کسب بک لینک ‌ها، به صورت عمیق ‌تر به این موضوع نگاه کرده ‌اند و در کنار آن، از شیوه های جدیدتر هم استفاده می کنند.

استراتژی سئو

روش انتخاب استراتژی سئو

تا هنگامی که تعریف درستی از استراتژی سئو سایت نداشته باشید، قادر به پیاده سازی یک طرح و برنامه برای سئو وب سایت تان نیستید. هدف اصلی از یادگیری استراتژی سئو تعریف نمودن المان هایی می باشد که سعی در به موفقیت رساندن وب سایت شما دارند. بدست آوردن رتبه های بالا در گوگل، کسب بهترین ترافیک، بالا بردن میزان ورودی گوگل از طریق سئو و همچنین حضور وب سایت در نتایج نخست گوگل به یک برنامه صحیح نیازمند است و چنان چه این برنامه به خوبی اجرا شود وضعیت سئو وب سایت نیز رشد می کند.

اگر شما یک سئوکار فریلنسرید و یا قصد عقد یک قرارداد جهت انجام پروژه سئو وب سایت یا فروشگاهتان را دارید، می توانید یک نسخه از استراتژی پیاده سازی شده برای وب سایت های قبلی را از اجرا کننده پروژه تان دریافت و با بررسی آن تصمیم گیری کنید. اما به راستی استراتژی دقیق در سئو چه تعریفی دارد؟

تعریف استراتژی سئو

تعریف کامل استراتژی سئو

تعریف استراتژی سئو

آیا استراتژی سئو به مفهوم برنامه ریزی است؟ زمانی که کارهای سئو نامعین باشند چگونه می خواهید برنامه ریزی اصولی جهت رشد و ارتقای وب سایت تان داشته باشید؟ در این جا سئوی استراتژیک و اصولی قصد دارد به زبانی ساده برای شما مناسب ترین برنامه ممکن جهت رسیدن به صدر گوگل و کسب رتبه در نتایج برتر جستجو را ایجاد کند. پس می توان این گونه بیان کرد که شناخت استراتژی سئو و تعریف درستی از آن کمکتان می کند به ساده ترین نحو ممکن بتوانید به رتبه خوبی دست پیدا کنید.

دلایل نیاز به استراتژی سئو

متخصصان حرفه ای و مجرب از این موضوع آگاهند که یک برنامه پیچیده همچون استراتژی سئو به طور همیشه هم ضروری نمی باشد. استراتژی سئو سایت هنگامی ضروری است که شما یک وب سایت کوچک محلی دارید و رقابی شما نیز شرکت ‌های کوچکی می باشند که در همان منطقه مشغول به فعالیت هستند.

دلایل نیاز استراتژی سئو

به چه دلیل برای موفقیت در سئو باید برنامه ریزی کنیم و استراتژی داشت

در این حالت بایستی از همان استراتژی ای استفاده کنید که رقیبان شما در حال استفاده از آن می باشند. نبود منابع کافی جهت اجرا نمودن استراتژی سئو،‌ در بیشتر مواقع هنگامی اتفاق می‌ افتد که شما به تنهایی کار می ‌کنید و باید کلیه هزینه‌ها را خودتان پرداخت کنید و شما بودجه کمی برای لینک سازی و همچنین اجرا نمودن ایده‌ های لینک سازی دارید و یا این که در حال به کارگیری سئو کلاه سیاه برای افزایش رتبه وب سایت ‌تان در موتورهای جستجو هستید.

در این حالت تنها بالا بردن تعداد لینک‌های خارجی حائز اهمیت است، هر چند که سئو کلاه سیاه هم یک نوع استراتژی سئو ساده می باشد. اما قبل از هر چیز باید یک استراتژی برای ارتقای وب سایت داشته باشید، این استراتژی بایستی شامل وظایفی باشد که توسط متخصصین سئو صورت می گیرد.

در حال حاضر و در شرایطی که میلیون ها وب سایت و وبلاگ در فضای اینترنت بر روی تصاحب جایگاه بالاتر و بهتر در بین نتایج جستجوگرها رقابت و مبارزه می کنند، بدست آوردن رتبه در موتورهای جست و جو کار بسیار دشوار و سختی است و کسانی که در این بین موفق می شوند که بر چگونگی عملکرد موتورهای جست و جو آگاه شوند باید خود را با اصول مدنظر کلیه جستجو گرها سازگار نمایند.

معیار گوگل برای این رتبه بندی یا به عبارتی “رنکینگ”، شامل مواردی همچون لینک ها، اسپم ها و میزان اعتبار شما نزد سایر صفحات اینترنت است و طبق نمره یا رنک مخاطبانتان و تعدادشان، اهمیت و جایگه سایت شما را معین می کند. گفتنی است که این ارزیابی ثابت نیست و در حقیقت گوگل هر چند ماه یک مرتبه با ارزیابی جدید در اینترنت جستجو می کند و رنک صفحات را زیاد و یا کم می نماید، همه ی این اتفاقات را گفتیم تا یقین داشته باشید که بدون استراتژی و پلن در سئو موفق نخواهید شد.

مواردی که قادرند یک هدف سئو مشخص باشند

  • بالا بردن میزان ترافیک وب سایت
  • حفظ و نگه داشتن رتبه وب سایت در مقابل آپدیت ها
  • بالا بردن تعداد کلمات صفحه نخست گوگل
  • بهبود محتوای وب سایت
  • برطرف نمودن مشکلات و مسائل سئو تکنیکال وب سایت
  • بالا بردن میزان کیفیت لینک سازی
  • بهبود دادن رتبه وب سایت در الکسا
  • بالا بردن تعداد نشست ها در آنالیتیکس
  • بدست آوردن رتبه در کلمات کلیدی خاص
KPI جهت هدف استراتژی سئو

افزایش KPI برای استراتژی سئو

تعریف استراتژی سئو و به کارگیری KPI در برنامه بهینه سازی

همان طور که پیش تر نیز بیان کردیم، سئو به مفهوم بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو می باشد. این بهینه سازی در سه فضای متفاوت انجام می شود، اولین مورد “سئو درون صفحه” می باشد که به آن سئوی درون وب سایت نیز گفته می شود و کارکرد آن به طور کلی، بهبود تمام چیزی است که در دسترس مخاطبان قرار می گیرد در حقیقت منظور همان محتوای وب سایت و تجربه کاربری می باشد.

تعریف استراتژی سئو در KPI

تعریف استراتژی سئو بر اساس KPI حرفه ای

سئو تکنیکال عبارت است از مراحل بهینه سازی وب سایت برای ایندکس و خزش بهتر موتورهای جستجو، مثل بهینه ‌سازی کدها، ایجاد نقشه‌ی وب سایت و… گفتنی است که این بخش از سئو به محتوا مرتبط نیست و این که به زیر ساخت ‌سایت اهمیت می‌ دهد، بر همین اساس نام تکنیکال یا فنی را برای آن انتخاب نموده اند. سئو خارجی نیز در برگیرنده تکنیک هایی می باشد که خارج از وب سایت و با هدف بهینه سازی آن صورت می گیرد. این تکنیک ها عبارت اند از فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم ها و …

استراتژی تولید محتوا

تولید محتوا به صورت اختصاصی برای وب سایت‌ ها یکی از این استراتژی‌ های کاربردی است. همان طور که اطلاع دارید برای بهینه سازی وب سایت طبق اصول فنی و حرفه ای، بایستی که استراتژی کاربردی به عنوان هدف مشخص شود چرا که قبل از طراحی وب سایت، باید استراتژی سئو سایت به صورت کامل پیاده سازی شود.

بررسی بازدیدکنندگان، چگونگی جست وجوی کاربران آنلاین، آنالیز سئو سایت رقیبان، تجزیه و تحلیل کلمات پیشنهادی گوگل و همچنین استخراج بهترین کلیدواژه ها جزو مواردی هستند که قبل از طراحی سایت باید به آن ها توجه کنید. یقینا اگر وب سایتی بدون در نظر گرفتن موارد بیان شده طراحی شود، دارای محتوای با کیفیت و مدونی نخواهد بود. گفتنی است که این امر باعث سردرگمی مخاطبان و نهایتا عدم موفقیت کسب و کار در فضای وب می شود.

دقت کنید که یک تحلیلگر متخصص بایستی هدف های متفاوتی را برای سئو تعریف کند و پس از آن با در نظر گرفتن آن اهداف و بعدهای مختلف استراتژی خود، برای عناوین محتوا، تکنیک های متعددی را تعریف کند. در این روش تلاش می شود که مخاطب، علایق او و شیوه های کاربردی جهت دست یافتن به اطلاعات، تحلیل و مشخص شود. بعد از دست یافتن به  محیط‌ های ارتباطی باید محتوای مورد نظر تولید شود و در محیط‌های موردنظر منتشر شود. در واقع می شود گفت به منظور ایجاد بستری مناسب جهت ارائه تبلیغات و خدمات بایستی مخاطبان بیشتری جذب شوند که مسلما این کار بدون استفاده از استراتژی‌های خاص انجام نمی پذیرد.

اینکه محتوا های سایت با چه روشی آماده و در چه زمان بندی منتشر شوند خود نیازمند استراتژی است. یک مثال مهم در همین رابطه این است که اگر امسال برای موفقیت خود هر هفته 3 محتوای خوب منتشر میکنید، باید این آمادگی را داشته باشید که سال آینده، هر هفته 4 محتوای با کیفیت تولید کنید. در تدوین استراتژی تولید محتوا به نکات زیر توجه کنید که عبارتند از:

  1. فهرستی از موضوعات مهم تهیه کنید
  2. براساس موضوع های مهم فهرستی از کلمات کلیدی دم بلند تهیه کنید.
  3. یک وبلاگ ایجاد کنید
  4. در هفته اقدام به انتشار حداقل سه محتوا در روزهای مشخص کنید
  5. یک پلن لینک سازی تدوین کنید
  6. عکس ها و رسانه ها را قبل از آپلود فشرده کنید
  7. محتواهای خود را بطور منظم فرشنس کنید
استراتژی تولید و انتشار محتوا

استراتژی مناسب تولید محتوا

استراتژی لینک سازی

از جمله کارهایی که در استراتژِی از آن استفاده می شود تا وب سایت شما جایگاه مناسبی را در گوگل بدست آورد این است که به دنبال کلمات کلیدی مشخص و از پیش تعیین شده باشید. این کلمات را با توجه به نیاز کاربران و مشتریان خود انتخاب کنید. بعد از اینکه کلمات مناسب و مورد نیاز را برای سایت خود انتخاب کردید به دنبال لینک های مناسب بروید سعی کنید از وب سایت های معتیر و شناخته شده ای که در زمینه کاری شما فعالیت دارند لینک دریافت کنید.

البته فراموش نکنید که در این مورد باید رقبای خود را بخوبی بشناسید تا بتوانید لینک های بهتری نسبت به لینک هایی که آنها دریافت کرده اند بدست آورید.

استراتژی لینک سازی داخلی

استراتژی لینک سازی داخلی و خارجی

در تعیین استراتژی سئو سایت بسیاری از متخصصین سئو از این استراتژِی استفاده می کنند و می توان گفت که در این زمینه موفق نیز بوده اند شما با استفاده از بک لینک هایی که دریافت می کنید به آرامی می توانید جایگاه خود را در نتایج گوگل بهبود داده و رقیبان خود را پشت سر بگذارید البته با رعایت کردن اصول دریافت لینک به گونه ای که وب سایت شما توسط الگوریتم های گوگل همچون الگوریتم پنگوئن جریمه نشود.

انتخاب استراتژی مناسب

مطلبی که بین متخصصین سئو وجود دارد این است که هر کدام دلایل خاص خود را برای انتخاب و بکار گیری استراتژِی های سئو دارند. از نظر برخی از متخصصین موفقیت و یا عدم موفقیت وب سایت می تواند به خاطر تولید محتوا و یا لینک سازی باشد که می توان عنوان کرد که استفاده از این دو استراتژِی می توانند مفید باشند اما زمانیکه شما تنها برای بهبود سایت خود از یکی از این دو روش استفاده کنید با مشکل مواجه خواهید شد.

استراتژی سئو سایت

استراتژی سئو

زمانیکه شما تمام تلاشتان را برای اینکه کاربران را جذب وب سایت خود کنید انجام می دهید بنابراین برای داشتن رتبه الکسا و آمار بازدید بالای وب سایت خود در تعیین استراتژی سئو سایت خود بیشتر زمان گذاشته و دقت می کنید. هنگامی که هدف شما در استراتژیِ سئو تنها تعداد بازدید کنندگان باشد بنابراین مطالب شما نیازی به شخصیت سازی ندارند و به راحتی می توانید توجه خود را بر روی لینک سازی متمرکز کنید.

تاثیر زمان در استراتژی سئو

زمان در استراتژی سئو سایت در واقع چالش اصلی سئوکارها می باشد. هر گونه سئوکاری اعم از حرفه ای، تازه کار، فریلنسر و همچنین پیمانکار و شرکت ارائه دهنده خدمات سئو نیز در این زمینه با یک چالش مهم رو به رو می باشد. به نظر شما چه میزان زمان نیاز است تا دو وب سایت مشابه در یک کلمه کلیدی یکسان بهینه شوند به طوری که بتواند رتبه بالایی بدست آورد؟ به طور یقین هیچ شخصی قادر نیست که به این موضوع جواب دهد.

زمان در استراتژی سئو

زمان استراتژی سئو سایت

از این موضوع گذشته، این امکان وجود دارد که برنامه یکسانی برای هر دو وب سایت پیاده سازی شود اما با این حساب باز هم نتایج برابر و مشابهی حاصل نمی شود. اما در سئو، زمان را می شود یک راه فرار نیز در نظر گرفت. منظور راه فرار از دست جزئیات و کارهای جزیی و رفتن سراغ مهم ترین کارها می باشد.

در حقیقت زمان یک چالش مهم در برنامه ریزی و انجام دادن کارها به شمار می رود و اگر آن را یک تکنیک در نظر بگیرید، سئو به طور مداوم به آن نیاز خواهد داشت. در حال حاضر سئو به یک برنامه ریزی و اولویت گذاری مناسب نیازمند است، شما هیچ گونه نیازی به تحلیل، آنالیز و بررسی وب سایت به شیوه های قدیمی و ابزارها نخواهید داشت مگر در صورتی که برنامه ای جهت رفع مشکلات داشته باشید.

به کار بردن KPI جهت مشخص کردن هدف استراتژی سئو

شاخص کلیدی عملکرد قصد دارد که یک مقدار برای شما تعیین کند تا قادر باشد از آن در تعیین کمپین سئو استفاده نمایید.

نخستین مورد می تواند بالا بردن میزان ترافیک وب سایت باشد. پس می توان گفت مشخص کردن میزان ترافیکی که قصد دارید به وب سایتتان اضافه گردد و این که این ترافیک ورودی از چه راهی کسب شود، از جمله کارهایی است که جهت مشخص نمودن هدف استراتژی باید انجام دهید. اینجاست که KPI با درگیر ساختن مشکلات متفاوت با هدف دست یابی به اهداف سئو، قصد دارد وسیله دستیابی به هدف را نیز مشخص کند. در ادامه مطلب چند نمونه از هدف گذاری در سئو با کمک kpi را نام برده ایم.

نمونه هدف گذاری در سئو با کمک KPI

  • بالا بردن میزان ترافیک وب سایت در طول 30 روز تا حداقل 1000 ورودی
  • بالا بردن تعداد کلمات کلیدی اصلی در زمینه کسب و کار با امکان ایجاد ترافیک 100 کلیک در ماه به عدد 1000 مورد
  • بالا بردن تعداد نشست های مخاطبان در وب سایت تا مقدار 1000 مورد در طول یک روز
  • بالا بردن تعداد لینک های وب سایت از لحاظ تعدد دامنه Referring Domain تا حدود 500 مورد
  • افزایش و بالا بردن تعداد محتواهای سایت از لحاظ ایجاد ترافیک حداقلی 100 کلیک در طول یک ماه به 500 مورد
  • بالا بردن تعداد کلیک، ایمپرشن Impression و … در سرچ کنسول

 

مراحل استراتژی سئو سایت چیست؟

  • بررسی اهداف کلی کسب و کار
  • شناسایی کاربران و مخاطبان هدف
  • آنالیز صفر تا صد وب سایت و تجربه کاربران
  • تحلیل عملکرد رقبا
  • تحقیق کلمات و عبارات کلیدی
  • ارائه استراتژی محتوایی همراه با ساختار اصولی
  • تدوین استراتژی سئو داخلی
  • تدوین استراتژی سئو خارجی

تدوین استراتژی ماهانه سئو سایت

در ابتدا یک استراتژی بلندمدت تهیه نکنید زیرا قطعا در اجرایی کردن آن با مشکل مواجه خواهید شد. از یک برنامه ریزی ماهانه برای سایت خود شروع کنید. به کمک مواردی که در ادامه لیست می کنیم می توانید یک استراتژی سئو ماهانه ایجاد کنید ماه به ماه شاهد پیشرفت وب سایت خود باشید. مراحل تدوین strategy seo ماهانه عبارتند از:

  1. لیستی از کلمات کلیدی که با هم مرتبط هستند تهیه کنید.
  2. به کمک کلمات کلیدی تهیه شده تایتل هایی بین 4 تا 6 کلمه تهیه کنید
  3. در هر هفته یه 3 محتوای کامل حاوی تصاویر و ویدئو منتشر کنید
  4. هر هفته 2 پست قبلی را بروز کنید
  5. ماهانه پیشرفت سئو سایت خود را پیگیری کنید.
استراتژی ماهانه سئو سایت

تدوین استراتژی ماهانه سئو

سوالات متداول درباره تعیین استراتژی سئو سایت

1در تعیین استراتژی لینک سازی چه نکاتی مهم هستند؟
در تدوین استراتژی لینک سازی نباید تنها با کلمه کلیدی اصلی خود اقدام به لینک سازی کنید زیرا به این ترتیب گوگل بعد از مدتی متوجه می شود که لینک سازی شما غیر طبیعی است پس سعی کنید از طریق سرچ کنسول کوئری های مهم را پیدا کنید.
2در تعیین استراتژی لینک سازی چه نکاتی مهم هستند؟
در تدوین استراتژی لینک سازی نباید تنها با کلمه کلیدی اصلی خود اقدام به لینک سازی کنید زیرا به این ترتیب گوگل بعد از مدتی متوجه می شود که لینک سازی شما غیر طبیعی است پس سعی کنید از طریق سرچ کنسول کوئری های مهم را پیدا کنید.
3چرا به استراتژی سئو نیاز داریم؟
هر کاری نیاز به داشتن برنامه و استراتژی دارد و قطعا برای موفقیت در سئو نیاز به پیروی از یک استراتژی مناسب دارید.
4.1/5 - (8 امتیاز)
84 / 100

2 Comments

  1. Mohamadreza گفت:

    در تعیین استراتژی سئو سایت که نتیجه بخش باشه حدقل چند محتوا باید منتشر بشه؟

  2. محمد مرادی گفت:

    در تعیین استراتژی سئو سایت برای سایت های نوپا انتشار 2 محتوا در هفته برای ماه اول مناسب است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 3 =