محتوا چیست؟

محتوای تولید شده
سئو سایت

محتوا چیست؟

این آموزش کامل ترین مقاله برای شناخت محتوا (بیشتر با دید محتوای آنلاین) می باشد. اگر به دنبال تعریف کاملی برای محتوا چیست هستید، باید به شما بگوییم که همچین تعریفی وجود ندارد؛ محتوا، اطلاعاتی می باشد که حاوی پیامی برای مخاطب است. این اطلاعات می تواند فرم و شکل های گوناگونی داشته باشد و مفاهیم بی شماری را دربر بگیرد که در ادامه کاملا تشریح می کنیم اما برای مثال: یک تندیس یا نقاشی، محتوایی است که سازنده ی آن برای رساندن مفهومی خاص، تلاش کرده تا هم با نوع و سبک نقاشی و هم با انتخاب رنگ ها آن مفهوم را به مخاطب برساند.

هر متن، تصویر یا صدایی، می تواند محتوایی باشد که در بردارنده پیام خاصی است و برای مخاطبان مورد نظر ما طراحی شده است. اینکه برای رساندن پیام، باید از چه محتوایی استفاده کنیم، و چطور باید محتوا را تولید کنیم، بستگی به فاکتور های زیادی دارد. چند مورد از مهم ترین فاکتور ها که باید بررسی شوند عبارتند از:

  • گردآوری موضوع و اطلاعاتی که باید در قالب محتوا و خوراک به مخاطب دهیم
  • هدف از ساخت این محتوا
  • شناخت مخاطب
  • شکل محتوا
  • کانال ها و راه هایی که می خواهیم از آن طریق، محتوا را عرضه کنیم.

کلید برقراری ارتباطات موفقیت آمیز با مخاطب، شناسایی و بهینه سازی فاکتور های بالاست. در ادامه، می خواهیم شما را با این فاکتور ها و انتخاب صحیح هر کدام از آن ها آشنا کنیم. با ما همراه باشید..

  1. اطلاعات اولیه محتوا چیست؟

در قدم اول باید از خودتان بپرسید چه ایده ها و مفاهیمی را می خواهید به مخاطبان ارائه کنید؟ مثلا برای بازسازی یک صحنه جنگ تاریخی، می توان از نقاشی استفاده کرد و یا آن را در قالب متن یا شعر های حماسی توصیف کرد. یا برای اطلاعات پزشکی، می توان از تصاویر، ویدئو ها و متن استفاده کرد. برای بهتر شرح دادن محتوای آشپزی، استفاده از فیلم و ویدئو بهترین گزینه است. و…

باید برای هر اطلاعاتی که می خواهید منتشر کنید، بهترین راه های انتقال مفهوم را در نظر بگیرید و مطمئن شوید که محتوای انتخابی شما، جزئیات اصلی ( که شامل شواهد و مدارک معتبر، توضیحات، مثال ها و … می شوند) را به طور کامل به مخاطبانتان معرفی می کند. برای توصیف برخی از مفاهیم، لازم است که محتوای تولید شده ما خلاصه باشد و در برخی دیگر، محتوا باید دربردارنده تمامی جزئیات دقیق باشد. اگر چنین نباشد، مخاطب برای بار دوم به سراغ شما نمی آید چون می داند که نمی تواند آنطور که باید به معلوماتش اضافه کند.

  1. هدف محتوا چیست؟

از خودتان بپرسید که چرا دارید این کار را می کنید؟ انتظار دارید مخاطب شما به چه چیزی فکر کند یا چه کاری را انجام دهد یا تجربه کند؟ زمانی می توانید در تولید محتوا به نتیجه واقعی برسید که بدانید هدفتان چیست و در همان راستا تلاش کنید.

اگر هدف خاصی نداشته باشید و جسته و گریخته به جلو بروید، مخاطبانتان را سردرگم می کنید. اکثر مردم ترجیح می دهند در هر حوزه، فقط یک منبع جامع و کامل را دنبال کنند. برای مثال برای یاد گرفتن آشپزی، به دنبال یک سایت یا کانال که فقط در این زمینه مطالب آموزشی تولید می کنند می روند چون مطمئن هستند که نویسنده آن، هدف مشخصی دارد و برای تولید محتوای خاصی، وقت و انرژی صرف می کند.

تعریف هدف برای خودتان، باعث می شود محتوایی که تولید می کنید انسجام و یکپارچگی داشته باشد و مخاطبانی که به دنبال محتوای شما هستند را راحت تر جذب کنید.

 

مخاطب محتوا کیست

مخاطب محتوا رو درست بشناس

  1. مخاطب محتوا

در این مرحله باید از خودتان بپرسید که مخاطب محتوای شما چه کسانی هستند؟ هر مخاطبی شکل محتوای خاص خودش را دارد. به طور مثال، اگر می خواهید محتوای پزشکی تولید کنید، باید بدانید که مخاطبانتان بیمارانی هستند که به دنبال فهمیدن بیماری و راه های درمانشان هستند و یا کسانی هستند که علائم خاصی در خودشان مشاهده کردند و می خواهند بدانند به چه بیماری هایی مبتلا هستند. بنابراین، با این اطلاعات، محتوای تولیدی شما در جهت توضیح هر چه بیشتر بیماری ها و علائم آن ها خواهد بود و سعی خواهید کرد تا جای ممکن تمام جزئیات را با استفاده از متن و تصاویر و ویدئو مو به مو شرح دهید.

از طرف دیگر، کودکان بیشتر از محتواهای تصویری و ویدئویی لذت می برند و یا بزرگسالانی که به دنبال جواب سوال خودشان هستند، محتوای متنی را ترجیح می دهند.

بنابراین، گروه سنی، جنسیت و تحصیلات مخاطبانتان را مشخص کنید و اهداف آن ها از بازدید محتوای خودتان و نگرانی ها و سؤالاتشان را در یک لیست بنویسید. این کار به شما در تولید محتوای جذاب و مفید کمک زیادی می کند.

  1. کانال

چگونه می خواهید محتوایتان را به مخاطبانتان معرفی کنید؟ اگر مخاطبانتان در Linkedin عضو هستند، محتوا را در فیس بوک منتشر نکنید. برای این کار بهتر است تمام کانال های ارتباطی که مخاطبان شما به آن ها دسترسی دارند را مشخص کنید.

به طور مثال، برای محتوای آشپزی، اینستاگرام گزینه مناسبی است زیرا عکس و ویدئو را به طور کامل پشتیبانی می کند و در آن جا می توانید با استفاده از هشتگ، علاقه مندان به آشپزی را پیدا کنید.

مشخص کردن کانال ها و رسانه های ارتباطی، تاثیر مهمی در معرفی شما و جذب مخاطبانتان دارد.

  1. فرم وشکل محتوا

در نهایت چگونه می خواهید با مخاطبانتان ارتباطات برقرار کنید؟ این گزینه معمولا پس از مشخص شدن کانال ارتباطی مورد بحث قرار می گیرد؛ زیرا تا حد بسیار زیادی بستگی به این دارد که کانال ارتباطی که انتخاب می کنید، چه محتواهایی را پشتیبانی می کند. همچنین هر رسانه ممکن است که در نوع و اندازه محتوا، محدودیت هایی داشته باشد.

با توجه به این موضوع، باید سعی کنید محتوای تان بهترین شکل ممکن و بیشترین میزان انتقال مفاهیم را داشته باشد تا مخاطبانتان بدون هیچ مشکلی، با مفهوم آن آشنا شوند.

راستی یه سئوال که همیشه مطرح میشه:

محتوای طولانی یا محتوای کوتاه؟

جواب: محتوایی که کاربر نیاز داره ، پس گاهی برای برخی موضوعات طولانی و برای برخی کوتاه

انواع محتوا

تا اینجا با روش های بازاریابی محتوای هدفمند و با ارزش آشنا شدید. حال می خواهیم انواع محتوا و ویژگی های هر کدام را معرفی کنیم….

از هزاران سال پیش که بشر برای انتقال پیام از دیوار نوشته و کتیبه ها استفاده می کرد، تا دوران جدید که پیام رسانی، شکل و فرم های گوناگونی به خود گرفته، شاهد انواع و اقسام محتوا ها بوده ایم. با پیشرفت روز افزون بشر، دائما با محتواهای جدیدی روبرو می شویم که بعضا کار انتقال مفهوم پیام را راحت تر می کنند. کسی چه می داند، شاید در 10 سال بعد، بشر از انتقال سیگنال به مغز برای فهماندن یک موضوع استفاده کند و دیگر نیازی نباشد که چیزی را بخوانیم یا بشنویم یا ببینیم.

اگر با تازگی درگیر بازاریابی محتوا شده اید، اولین کاری که باید بکنید این است در رسانه مورد نظرتان شروع به فعالیت کنید : وبلاگتان را راه اندازی کنید، یا در اینستاگرام حساب کاربری بسازید و ….

حال نوبت انتخاب شکل و فرم محتوا است. نوع محتوایی که انتخاب می کنید، در جذب مخاطب تاثیر مستقیمی دارد. از طرف دیگر، هر محتوایی، ترافیک داده خاص خودش را دارد و می تواند بر روی سرعت سایت یا وبلاگ شما تاثیر مستقیمی داشته باشد.

در رسانه های دیگر هم همین طور است، مطمئنا در کشور هایی که سرعت اینترنت پایین است، کاربران اینستاگرام، کمتر سراغ ویدئو های طولانی می روند. بنابراین انتخاب محتوا با ترافیک داده مناسب، یکی از چیزهایی است که باید همیشه در نظر داشته باشید.

اگر فکر می کنید نوع خاصی از محتوا، برای هدف شما مناسب نیست و کارایی لازم را ندارد، آن را کنار بگذارید. همچنین سعی کنید همیشه انواع جدید محتوا را امتحان کنید، حتی اگر طولانی و حوصله سر بر باشند. با این کار می توانید بیشتر از قبل، کسب و کارتان را توسعه دهید.

بیایید به سراغ انواع محتوا برویم تا بیشتر با محتواهایی که قرار است سر و کار داشته باشیم آشنا شویم…

محتوای مفید جذاب

نولید محتوای مفید جذاب

 

1. محتوای اینفوگرافیک

همان توصیف اطلاعات به روش بصری است و با حروف خلاصه شده اینفو (اطلاعات) + گرافیک (گرافیکی) شناخته می شود.

این نوع محتوا علاقه مندان بیشتری دارد و به خاطر سهولت در یادگیری، بیشتر از سایر محتواها به اشتراک گذاشته می شود. مخاطب شما می تواند با نگاه کردن به اینفوگرافیک، در عرض چند دقیقه، جان کلام را متوجه شود و نیازی نباشد که تمام مطلب چند صفحه ای را مطالعه کند. آمار ها نشان می دهد که محتوای اینفوگرافیک، سه برابر بیشتر از سایر محتوا ها در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود.

برای ساخت اینفوگرافیک، می توانید از طراح گرافیک کمک بگیرید. برخی از گرافیست ها در اینفوگرافیک تخصص دارند. البته این کار کمی برایتان گران تمام می شود ولی ارزشش را دارد؛ زیرا اینفوگرافیک برای برقراری ارتباط با هر ایده یا مفهومی مناسب است. داده ها، تحقیقات، آمار و یافته ها را می توانید با زبان ساده در اینفوگرافیک به نمایش بگذارید.

یادتان نرود که در حال حاضر، تقریبا تمام سایت ها و شبکه های اجتماعی از اینفوگرافیک استفاده می کنند. بنابراین، اگر می خواهید محتوای شما منحصر به فرد باشد، باید آن را به خوبی درست کنید تا مخاطبان بیشتری جذب کنید. همچنین ساخت اینفوگرافیک با تصاویر متحرک (gif) ایده خوب و جدیدی برای تاثیر گذاری بیشتر است.

 

2. meme

این محتوا که در زبان فارسی با نام “میم” یا “مم” شناخته می شود، شامل تصاویر ثابت یا متحرک، ویدئو و یا متن های کوتاهی است که بیشتر جنبه طنز و سرگرمی دارند و با سرعت بسیار زیادی به اشتراک گذاشته می شوند.

مردم عاشق چیزهایی هستند که با آن ها بخندند و برای دوستانشان به اشتراک بگذارند. از آن جایی که حجم این محتوا معمولا بسیار کم است و جذب مخاطب زیادی دارد، یکی از گزینه های محبوب محتوا نویسان در اینستاگرام، توییتر،Stumbleupon ،Pinterest ، Reddit و Tumblr به شمار می رود.

برای درست کردن meme به طراح گرافیک نیازی ندارید. برنامه ها و سایت های زیادی مانند Meme Generator و Quick Meme هستند که این ار کار را خیلی سریع و رایگان برایتان انجام می دهد. اگر با نرم افزار فتوشاپ آشنایی دارید، می توانید به راحتی متن مورد نظرتان را بر روی تصویر بیندازید و آن را تبدیل به meme کنید.

یادتان باشد که meme ها ارزش محتوایی چندانی ندارند و نمی توانند پیام های زیادی را منتقل کنند. بنابراین، اگر می خواهید پیام مهمی را منتشر کنید و یا مارک تجاری تان را تبلیغ کنید، بهتر است از آن استفاده نکنید.

 

3. فیلم

دنیای ویدیوها بسیار متنوع است. برای منتقل کردن پیامتان، می توانید فقط از یک فیلم کامل استفاده کنید و یا می توانید با تکه هایی از فیلم در بین محتواهایتان، به آن رنگ و شکل زیبایی ببخشید. یک فیلم خوب، به راحتی با مخاطبان ارتباط برقرار می کند و در ذهن او ماندگار می شود.

اگر می خواهید خودتان فیلم را بسازید، می توانید با گوشی مبایل و یا یک دوربین حرفه ای کارتان را شروع کنید. یک سناریو درست کنید و بر طبق همان، فیلمبرداری را شروع کنید. قرار نیست فیلم ها طولانی باشند. دو تا سه دقیقه کافی است.

می توانید همزمان، فیلم را در YouTube و Vimeo قرار دهید. گذاشتن فیلم در این سایت ها، روش خوبی برای جمع آوری مخاطبان و بهبود SEO است.

یادتان باشد که اگر فیلم خوب و با کیفیت می خواهید، برایتان ارزان تمام نمی شود. می توانید با فیلم های کم کیفیت تر شروع کنید و پس از پیشرفت در کارتان، از یک فیلمبردار حرفه ای کمک بگیرید.

 

4. راهنما

راهنما شامل مطالب مفصل و نسبتاً طولانی است. می خواهید کار با یک نرم افزار را به مخاطبتان یاد دهید یا نحوه حل مشکلات سخت افزاری را به اشتراک بگذارید؟ راهنمای شما باید دقیق و همراه با جزئیات مو به مو باشد. اگر چیزی را از قلم بیندازید، مخاطب در میانه راه به در بسته می خورد و نمی تواند کاری از پیش ببرد. این نوع محتوا مخاطبان زیادی دارد زیرا اکثر مردم علاقه مندند که خودشان آستینشان را بالا بزنند و دست به کار شوند.

برای نوشتن یک راهنمای مفید و جذاب، باید تا جای ممکن از محتوای بصری استفاده کنید و قدم به قدم راهنمای شما، باید برای مخاطب شفاف باشد.

نوشتن راهنما به نویسنده خوب، طراح خوب و ایده خوب نیاز دارد. نویسنده باید بهترین و کارآمد ترین محتوای ممکن را تولید کند. طراح باید بداند که چگونه آن مطالب را به روشی جذاب به تصویر بکشد. و ایده باید همان چیزی باشد که مخاطبان شما به دنبالش هستند. می توانید محتوایتان را به صورت فیلم در آورید و یا در قالب pdf برای مخاطبان به اشتراک بگذارید.

یکی از ایده های خوبی که می توانید از آن استفاده کنید، گرفتن آدرس ایمیل مخاطب است. مثلا با عنوان کردن :” با فرستادن ایمیل به … آدرس، فایل یا ویدئو را برایتان ارسال خواهم کرد.” می توانید خبرنامه ها و مطالبتان را به ایمیل مخاطبان ارسال کنید.

 

5. نقد و بررسی کتاب یا فیلم برای تولید محتوا

اگر می خواهید یک کتاب یا فیلم را مورد نقد و بررسی قرار دهید، باید اصول آن را بلد باشید. برای نوشتن نقد و بررسی، پس از آن که اثر را به طور کامل خواندید / تماشا کردید، شروع به نوشتن بیطرفانه نظرتان می کنید. به مخاطبان جنبه های خوب را معرفی می کنید، جنبه ها و قسمت های نه چندان خوب را نقد می کنید و در نهایت، ارزش اثر را مشخص می کنید.

ساده یا پیچیدگی این کار، بستگی به فیلم یا کتابی که در حال نقد کردن آن هستید دارد. برای حفظ انسجام محتوایتان، بهتر است 7 مورد زیر را انجام دهید:

 

  • در 1 الی 5 جمله کتاب / فیلم را معرفی کنید.
  • در 1 الی 5 جمله نویسنده و آثارش را معرفی کنید.
  • در هر مرحله از معرفی، 1 الی 3 نکته از کتاب / فیلم را عنوان کنید.
  • در 1 الی 5 جمله، هر آنچه که در فیلم / کتاب نظرتان را جلب کرد و دوست داشتید را بیان کنید.
  • در 1 الی 5 جمله، هر چیزی که درباره کتاب / فیلم دوست نداشتید را بیان کنید.
  • در 1 الی 3 جمله، بگویید که چرا این کتاب یا فیلم را به خوانندگان توصیه می کنید یا توصیه نمی کنید.
  • در متنتان یک پیوند برای خرید یا خواندن اثر قرار دهید.

کسانی که علاقه مند به خواندن کتاب یا تماشای فیلم هستند، همیشه به دنبال منبعی برای معرفی اثرات جدید می گردند. آن ها نمی خواهند وقتشان را صرف یک اثر بی ارزش کنند. بنابرابن، سعی کنید در تولید محتوایتان، تمام جنبه های اثر را به خوانندگان معرفی کنید تا هم او بتواند به درستی تصمیم گیری کند، و هم شما بازدید کنندگان بیشتری داشته باشید.

 

6. اظهار نظر کردن

این سبک از محتوا، شکل و ظاهر متفاوتی دارد و مانند وبلاگ نویسی نیست. در این نوع محتوا، شما نظرتان را درباره یک موضوع یا ایده مهم عنوان می کنید. بهتر است قبل از هر چیزی، در مورد موضوع به طور کامل تحقیق کنید تا دچار اشتباه نشوید. اگر مخاطبتان متوجه شود که شما در مورد موضوع چیز زیادی نمی دانید، به سرعت شما را کنار می گذارد.

هر چه معروف تر و شناخته شده تر باشید، نطراتتان بیشتر خوانده و منتشر می شود. با این حال اگر این طور نیست اشکالی ندارد؛ می توانید به مرور زمان دنبال کنندگان بیشتری داشته باشید.

اگر می خواهید اظهار نظرهایتان در موتور های جستجو بیشتر دیده شود، می توانید آن را با یک موضوع داغ روز شروع کنید و یا در متن تان درباره یک مسئله بزرگ صحبت کنید. اظهار نظرهایتان نباید درباره مسائل روزانه باشد. کسانی که دائما اتفاقات روزانه شان را به اشتراک می گذارند، از طرف بسیاری از مردم (مخصوصا قشر تحصیل کرده و آگاه جامعه) مورد غضب و بی تفاوتی قرار می گیرند. البته نباید اجازه دهید که نظرات و بازخوردهای منفی اثری رویتان داشته باشد.

در سلیقه، نظر، و جهت گیری فکریتان شفاف و ثابت باشید. از یک شاخه به شاخه دیگر پریدن و سمت و سوهای مختلف گرفتن، نشان دهنده این است که ثبات شخصیت ندارید و فقط به خاطر جذب مخاطب و فریب او اظهار نظر می کنید.

 

7. نقد و بررسی محصولات

مثل همان نقد و بررسی کتاب یا فیلم است. برای این کار، تجربه خود را از استفاده از یک محصول به اشتراک می گذارید. اکثر افراد قبل از خرید یک محصول، در سایت هایی مانند یوتیوب، به دنبال تجربیات دیگران از خرید آن هستند. فرقی نمی کند چه محصولی را معرفی می کنید. این محصول می تواند نرم افزار، لوازم آرایشی، لوازم برقی، غذای گربه، و… بسیاری از محصولات پر طرفدار و یا جدید بازار باشد. زمانی که بی طرفانه یک محصول را معرفی و نقد و بررسی می کنید، اعتماد و احترام مخاطبتان را بدست می آورید. اعتبار شما به آگاهی و نحوه معرفی آن محصول بستگی دارد.

برای این کار باید مراحل زیر را به طور کامل رعایت کنید:

 

  • اول از همه نام محصول را معرفی کنید.
  • سازنده آن را معرفی کنید.
  • آن را به طور کامل توصیف کنید و کارایی و ویژگی هایش را برای مخاطبان شرح دهید.
  • آنچه که در این محصول دوست دارید و نظر شما جلب کرده است را عنوان کنید.
  • ویژگی هایی را که دوست نداشتید را بیان کنید.
  • اگر فکر می کنید که مخاطبانتان باید آن را تهیه کنند یا نکنند، به طور صریح و شفاف و با ذکر دلیل عنوان کنید.
  • در انتهای صحبتتان یک پیوند برای دسترسی و خرید محصول معرفی کنید.

اگر در حال معرفی یک کالای فیزیکی هستید، اول از همه باید آن را بخرید! نقد و بررسی یک محصول بدون در اختیار داشتن آن چیزی نیست که مخاطبان به دنبال آن باشند. در مرحله بعد، بهتر است از فیلم و ویدئو برای معرفی آن استفاده کنید تا مخاطب بتواند به طور کامل آن را مشاهده کند.

یادتان باشد، نقد و بررسی های مغرضانه و کینه توزانه، باعث بی اعتمادی مخاطب نسبت به شما می شود. هر چه بیشتر نسبت به یک محصول غرض ورزی داشته باشید، کمتر می توانید ویژگی های خوبش را ببینید و معرفی کنید.

علاوه براین، باید محصول را به طور کامل آزمایش کنید و نتایج آن را به مخاطبتان نشان دهید. این کار حس تجربه آنلاین را برای مخاطبان فراهم می کند و تصمیم گیری آن ها را راحت تر می کند.

محتوای مقایسه محصول

محتوای مقایسه گوشی سامسونگ

 

8. “چطور / چگونه”

محتوایی که با این عنوان شروع می شود، بیشترین میزان جستجو در موتور های جستجو را دارد. “چطور ماشین را از گل در بیاورم؟” یا “چگونه می توانم دیوار اتاقم را رنگ آمیزی کنم؟” و…این نوع محتوا اکثرا طولانی و جذاب است. برای تولید چنین محتوایی، اول از همه به دنبال یک مشکل فراگیر بگردید، سپس طبق مدل زیر، شروع به تولید محتوا کنید:

 

  • مشکل را معرفی کنید.
  • راه حل را به طور کامل و با جزئیات دقیق معرفی کنید.
  • هر مرحله از راه حل را به طور دقیق به مخاطب توضیح دهید.
  • بحث های جانبی که ربطی به موضوع ندارند را خلاصه کنید.
  • نتیجه گیری کنید.

برای نوشتن بهترین راه حل ها، بهتر است سعی کنید آن را به خودتان توضیح دهید. هر چه توضیحاتتان دقیق تر باشد، بهتر است. برای این کار می توانید از نمودار، فیلم و تصاویر استفاده کنید.

 

9. لیست ، محتواهای لیستی

لیست ها جزو محتواهایی هستند که مخاطبان زیادی را جذب می کنند. ” 20 فیلم برتر تاریخ سینمای جهان” یا “10 اشتباهی که نباید در روابط انجام دهید” یا “معرفی 10 سایت برتر ترجمه آنلاین” نمونه ای از لیست ها هستن.

شماره گذاری و معرفی محتوای درون لیست، طرفداران زیادی دارد. بسیاری از مجلات و سایت های پر بازدید، از ایده لیست برای جذب مخاطب بیشتر استفاده می کنند.

یک موضوع جذاب را انتخاب کنید. و تمام گزینه های و موارد مهم را شماره گذاری کنید. می توانید از امتیاز دهی استفاده کنید. مثلا به هر کدام از موارد یک امتیاز بدهید و آنها را بر اساس امتیازشان، به صورت صعودی یا نزولی مرتب کنید. در پایان هر شماره، می توانید نتیجه گیری یا نظر خودتان را بنویسید.

هر چه لیست شما دقیق تر باشد، بهتر است.

 

10. پیوند به صفحات دیگر

می توانید با استفاده از یک پیوند، SEO را بهبود ببخشید. اگر می خواهید سایتی را معرفی کنید، به سادگی با درست کردن یک پیوند، می توانید به مخاطبانتان تنها با یک کلیک دسترسی به آن را هدیه دهید!

با این کار، ارزش متن و نوشته تان بیشتر می شود و نیازی به معرفی بیشتر موضوع یا سایت های دیگر ندارید.

 

11. کتاب الکترونیکی

کتاب الکترونیکی یک محتوای طولانی است که با فرمت های مختلفی ساخته می شود، اما معمولا به شکل PDF و HTML است. نسخه HTML به شما امکان می دهد که در تولید محتوایتان از ویدیو، صدا و سایر منابع استفاده کنید.

برخی از کتاب های الکترونیکی را می توان به طور رایگان دانلود کرد و برای برخی دیگر، باید هزینه پرداخت. اگر بتوانید برای تولید محتوا، از کتاب الکترونیکی استفاده کنید، محبوبیت و تعداد اشتراک گذاری محتوایتان بیشتر می شود، زیرا زمانی که مخاطب بتواند نسخه ای از محتوا را در گوشی مبایل یا رایانه شخصی اش داشته باشد، دیگر نیازی به جستجو در اینترنت ندارد.

سه شرط اصلی برای تهیه کتاب الکترونیکی خوب و مفید عبارتند از:

  • داشتن یک موضوع خوب و جذاب.
  • پیدا کردن افراد و سایت هایی که تمایل به اشتراک گذاری کتاب شما دارند.
  • سازماندهی، طراحی و قالب بندی کردن مطالب، قبل از انتشار کتاب.

هر کدام ازین 3 شرط، به یک اندازه مهم هستند. داشتن موضوع در جذب اولیه مخاطب مهم است. جذاب بودن محتوای متنی و بصری کتاب نیز، یکی از عواملی است که خواننده را به موضوع علاقه مند می کند.

علاوه بر این، زمانی که در کتابتان برای افراد و سایت های مهم پیوند می سازید، آن ها را تشویق به اشتراک گذاری کتابتان می کنید.

 

12. مطالعات موردی

یک مطالعه موردی روشی برای توضیح محصول یا خدمات شما است و مشخص می کند که محصول یا خدمات، چگونه به مشتری کمک می کند. مطالعه موردی شامل کارهایی که انجام می دهیم، چگونگی انجام این کارها و نتیجه ای که بدست می آوریم است.

برای ساخت چنین محتوایی، می توانید مراحل زیر را انجام دهید:

 

  • خلاصه ای از محصول یا خدمات و پیش نمایش نتایجشان را بنویسید.
  • مواردی که باید از میان بردارید و یا مشکلاتی که مشتری با خرید محصول با آن ها مواجه می شود را تضیح دهید.
  • برای حل مشکلات، تمام راه حل هایی که پیش رو دارید را به طور واضح و قدم به قدم توضیح دهید.
  • در مورد نتایج راه حل و راه های موفقیت آمیز صحبت کنید.
  • در پایان یک نتیجه گیری کلی داشته باشید.

محتوایتان را طوری بیان کنید که شبیه به بازاریابی به نظر نیاید. مخاطب باید بداند که در معرفی محصول، کاملا بی طرف هستید. هر چه محتوایتان هیجان برانگیز تر باشد، مخاطبان بیشتری جذب می کنید.

 

13. پادکست ها

پادکست ها طرفداران بیشماری دارند. از آنجایی ساخت و گوش دادن به آن ها کار دشواری نیست، می توانید ازین محتوا برای جذب مخاطب استفاده کنید. پادکست یکی از بهترین روش های بالا بردن اطلاعات و صرفه جویی در وقت است. بسیاری از افراد هنگام رفت و آمد یا ورزش کردن به پادکست گوش می دهند.

اگر یک میکروفون خوب دارید، از همین الان می توانید پادکستتان را درست کنید! در بین مطرح کردن موضوعات می توانید وبلاگ یا رسانه های اجتماعی تان را نیز معرفی کنید.

 

14. مصاحبه

هر زمینه ای کارشناسان و پیشگامان مطرح خودش را دارد. اگر در تهیه محتوا، با کارشناس یا افراد شناخته شده در آن حوزه مصاحبه کنید، سیلی از دنبال کنندگان را به سمت خودتان روانه می کنید. مصاحبه معجزه می کند!

ابتدا باید یک فرد آگاه و سرشناس را پیدا کنید و از او دعوت کنید که در مصاحبه شما شرکت داشته باشد. او را به مخاطبانتان معرفی کنید و از او سوالاتی درباره موضوع محتوایتان بپرسید و بحث ها را با نتیجه گیری مفید خاتمه دهید. در پایان از او به خاطر شرکت در این مصاحبه و وقتی که در اختیار شما و مخاطبانتان قرار می دهد تشکر کنید.

اگر مصاحبه شما صوتی یا تصویری است، پس از پایان، یک خلاصه کتبی یا ویدئویی از آن را در رسانه تان قرار دهید.

 

15. تحقیق و داده

اگر می خواهید درباره یک موضوع تحقیقاتی شروع به نوشتن محتوا کنید، به جمع آوری و تجزیه و تحلیل مجموعه بزرگی از اطلاعات نیاز دارید. برای افراد عادی، این کاری نشدنی و طاقت فرسا است. تجزیه و تحلیل صدها هزار یا میلیون ها داده، کاری است که نیاز به مهارت و دانش دارد. جذاب بودن نتیجه تحقیقات و تجزیه و تحلیل داده ها به خاطر این است که مخاطبان از طریق آن، می توانند به نتایج مهمی دست پیدا کنند.

برای نوشتن محتوای تحقیقاتی ارزشمند، دو راه برای تجزیه و تحلیل اطلاعات پیش رویتان است:

راه 1: یک برنامه نویس استخدام کنید تا برایتان برنامه ای بنویسد که بتوانید داده ها را آنالیز کنید.

راه 2: کسی را استخدام کنید که به شما کمک کند تا داده ها را تجزیه و تحلیل کنید. اگر بودجه کمی دارید و یا داده هایتان زیاد نیستند، می توانید این کار را انجام دهید.

 

16. آزمایش های علمی

محتواهای علمی همیشه جذابیت ها و پیچیدگی های جالب خودشان را دارند. بسیاری از این موضوعات، شامل انجام آزمایش های واقعی می شوند. می توانید با انجام آزمایش های علمی، مخاطبان زیادی را جذب کنید.

اشتباه نکنید! تولید این محتوا اصلا آسان نیست! در برخی مواقع، برای تولید چنین محتوایی به ماه ها زمان نیاز است. به همین دلیل است که افراد کمی چنین محتوایی تولید می کنند. این آزمایش ها به مخاطبانتان کمک می کند که تجربیات جدیدی بدست بیاورند بدون اینکه مجبور باشند کار خاصی برای فهمیدن آن انجام دهند.

برای این تولید این نوع محتوا، ابتدا یک فرضیه مطرح کنید و مخاطبانتان را با یک سوال دعوت کنید. مثلا برای آزمایش بر روی قدرت مقاومت گوشی آیفون جدید، از مخاطبتان بپرسید ” آیا فکر می کنید اگرگوشی آیفون از راه پله به پایین پرت شود، آسیب جدی می بیند یا خیر؟”

قدم بعدی آماده کردن صحنه آزمایش است. پس از انتخاب محل آزمایش، می توانید آن را انجام دهید. یادتان نرود که از تمام مراحل آزمایش فیلم بگیرید و تمام نکات و موارد را یادداشت کنید.

 

17. ابزار های محتوا

بله درست است! ابزار نوعی محتوای کاربردی و پرطرفدار است که برای اهداف مختلفی طراحی می شود. می خواهید مخاطبتان در کمتر از یک ثانیه جرم را به حجم تبدیل کند؟ یا سن دقیقش را با وارد کردن تاریخ تولدش بدست بیاورد؟

با قرار دادن ابزار در محتوایتان، به سرعت در صفحات اول موتور جستجوهای مختلف خواهید بود.

برای تولید چنین محتوایی، به این فکر کنید که در حال حاضر، اکثر مخاطبانتان به دنبال چه چیزی هستند؟ اگر سایت و رسانه آموزشی دارید، محاسبه چه چیزهایی برای مخاطبانتان اولویت اول را دارد؟ یا اگر سایت و رسانه ورزشی دارید، مطلع شدن از چه رویدادهای ورزشی برایشان مهم است وبه چه بیلبوردهای آنلاینی نیاز دارند؟

اگر نمی توانید خودتان آن را تولید کنید، می توانید از یک برنامه نویس کمک بگیرید. البته تولید چنین ابزار هایی هزینه ای بر روی دوشتان می گذارد، اما مطمئن باشید ارزشش را دارد.

پس از آن، باید برای ابزارتان تا جایی که می توانید تبلیغ کنید و یا اینکه با یک ایده ناب، مخاطبان را تشویق کنید که از آن استفاده کنند. به طور مثال سایت رایگان تبدیل PDF به JPG را نگاه کنید. این سایت برای یک تعداد مشخص انجام تبدیل PDF به JPG، به یک شرکت خصوصی درخواست کاشت یک درخت می دهد. مخاطب چنین سایتی با آگاهی از اینکه با انتخاب این سایت برای تبدیل فرمت، به حفظ محیط زیست کمک می کند، به استفاده و بازدید دوباره از آن تشویق می شود. با این ایده، این سایت رتبه اول گوگل را کسب کرده است؛ درنتیجه مبلغی که از تبلیغات دریافت می کند، از سایت های دیگر بسیار بیشتر است.

سئوالات مربوط به محتوا

سئوالات مربوط به محتوا

1برای اینکه محتوای خوب سئو شده تولید کنیم از کجا شروع کنیم؟
اول دانش خود را در زمینه ی فعالیت خود افزایش دهید ، سپس ببینید مخاطب چه چیزی نیاز دارد و سعی کنید با محتوای خود نیاز های او را برطرف کنید
2تفاوت محتوای اینستاگرام و محتوا سایت چیست؟
محتوای اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی عمومی تر میباشد پس جذابیت حرف اول را میزند اما در سایت معمولا این دانش و اطلاعات است که در محتوا بسیار اهمیت دارد

سخن پایانی

به شکلی از اطلاعات که برای رساندن پیام به مخاطبانمان استفاده می کنیم، محتوا می گویند. برای تولید محتوای مناسب و پر بازدید باید عوامل و فاکتور های خاصی را مد نظر داشته باشیم. مشخص کردن اطلاعات، هدف، شکل محتوا، مخاطبان و کانال های ارتباطی، به ما کمک می کنند که به بهترین شکل ممکن محتوای مورد نظرمان را تولید کنیم.

اگر از قبل برای تولید محتوا، فاکتور های مورد نیاز را در نظر گرفته باشیم، راحت تر از زمانی که بدون برنامه شروع به تولید و منتشر کردن محتوا می کنیم، به هدفمان می رسیم.

منابع:

https://www.toprankblog.com/2013/03/what-is-content/
بخشی از محتوا از سایت زیر نیز استخراج شده
thewordfactory.com/what-is-content

4.7/5 - (29 امتیاز)
82 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 2 =