وب
سئو سایت

وب

به هر آنچه که برای دسترسی به آن نیاز به اینترنت باشد، وب گفته میشود. دقت کنید که وب یک مفهوم بزرگ از اینترنت است.

وب چیست؟

وب یا به عبارتی world wide web ، در حقیقت یک زیر مجموعه از اینترنت به حساب می آید و دربردارنده (شامل) یک سری صفحات می باشد که افراد با کمک مرورگر، قابلیت دسترسی به آن ها را دارند.(اپلیکیشن ها هم در همین بستر کار میکنند) وب چیست؟ بیشتر افراد بر این باورند که وب و اینترنت هیچ تفاوتی با هم ندارد و در واقع هر دوی آن ها دارای یک مفهوم واحد هستند و می توانند هر کدام از این لغات را به جای دیگری استفاده نمایند در حالی این باور کاملا غلط است.

 

در همین راستا پیشنهاد میکنیم که وب 2 چیست؟ را بخوانید.

کلمه اینترنت در واقع به شبکه جهانی سرورها نسبت داده می شود که قادر است اطلاعات و داده های زیادی را بر روی بستر وب ایجاد نماید و آن ها را به اشتراک بگذارد. درست است که وب بخش بزرگی از اینترنت را شامل می شود اما این دو لغت به هیچ وجه دارای یک معنی و مفهوم نمی باشد. گفتنی است که تمامی صفحات وب بر اساس زبان HTML بوجود آمده اند و این زبان به افراد این امکان را می دهد که با استفاده از لینک ها بین صفحات وب پرش کنند.

وب با استفاده از پروتکل HTML قادر به انتقال و اشتراک گذاری اطلاعات و داده ها است، اطلاعاتی همچون تصویر، متن، صدا و یا حتی فیلم از این قبیل اند. مرورگرهایی مثل اینترنت اکسپلورر، گوگل کروم و همچنین موزیلا فایرفاکس جهت دسترسی افراد به اسناد و صفحات وبی که بواسطه لینک ها به هم متصل شده اند، مورد استفاده قرار می گیرند.

تاریخچه وب

آشنایی با تاریخچه هر چیزی جذاب است، به خصوص وب و زمان ایجاد آن، چون یکی از اساسی ترین تحولاتی است که در عصر حاضر و در زمینه ارتباطات رخ داده است.

زمان بوجود آمدن وی وب کی بوده است؟

وب برای نخستین بار توسط وزارت دفاع کشور آمریکا و در سال 1968 (حدودا سال 1347 شمسی) در بستر جنگ سرد و طبق طرح وینتون سرف متولد شد. در آن زمان چندین کامپیوتر نظامی طبق استانداردهای آن زمان به‎ یکدیگر متصل شدند تا بدین شکل با وقوع جنگ اتمی بین دو کشور آمریکا و شوروی سابق، قادر باشند اطلاعات نظامی را برای هم ارسال نمایند. تاریخچه وب در همین عمر کوتاه خود بسیار بالا و بلند میباشد.

تاریخچه وب

تاریخ وب

با این حال شاید جالب باشد بدانید که تاریخ تولد رسمی وب از طرف سازمان های جهانی سال 1969 اعلام شده است. با این وجود گسترش وب و بلوغ آن به حدود سال 1989 باز می گردد. در این سال تیم برنرزلی، دانشمند علوم کامپیوتر انگلیسی همکاری خود را با این سازمان آغاز نمود و طرح پیشنهادی خود را ارائه داد. پیشنهاد برنرز لی استفاده از هایپرتکست یا ابرمتن بود. وی مفاهیمی همچون گره و ابرمتن را تعریف نمود و ایده دامنه ها را مطرح کرد و به این موفقیت دست یافت که برای نخستین ارتباط میان یک کلاینت و سرور را با کمک پروتکل HTTP برقرار نماید، این ارتباط موفق‌ سرآغاز تولد دنیای وب بود.

اینترنت و وب چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند

در حال حاضر با توجه به این که شاهد گسترش روز افزون علم هستیم اما باز هم افرادی هستند که از تفاوت وب و اینترنت خبر ندارند به شکلی که این دو کلمه را مترادف یکدیگر می دانند اما گفتنی است که اینترنت و وب دو مفهوم کاملا جداگانه دارند و پیشرفت و وجود هر کدام از آن ها منوط به وجود طرف مقابل می باشد. در هر صورت صحیح است که وب و اینترنت دو موضوع مرتبط با هم هستند اما با این وجود به هیچ وجه نمی ‌توان این دو واژه را هم معنی دانست.

تفاوت اینترنت وب

تفاوت اینترنت و وب چیست؟

در سال 1960 در آمریکا پروژه ای شروع به کار کرد که هدفش این بود با کمک دستاورد های آن، مراکز نظامی آمریکا قادر باشند با هم ارتباطی امن و سریع را داشته باشند. اما این پروژه کوچک سرآغاز ایجاد پروژه ای وسیع تر و عمومی به نام اینترنت شد. اینترنت در حقیقت یک شبکه بزرگ کامپیوتری می باشد که با کمک وسایلی همچون رایانه، سوئیچ، تلفن، خطوط کابلی، روتر، ماهواره و کابل و… در کل جهان گسترده شده است.

در واقع اینترنت شامل شبکه های کوچکی می باشد که همکاری آن ها با هم موجب ایجاد این شبکه بزرگ شده است. رایانه ها و تلفن های افراد که با کمک مودم به اینترنت وصل می ‌شوند تا شبکه های بزرگ و صنعتی در شرکت ها و کارخانجات، همگی می توانند همین شبکه های کوچک باشند. اما در این میان وب چه جایگاهی دارد؟ آیا وب و اینترنت به یک معنا هستند؟ اگر این طور نیست پس تفاوت اینترنت و وب در چیست؟

در ذهن خود تصور کنید که محل سکونت شما در شهری آزاد و بزرگ است، در این شرایط شما برای ارتباط با خانواده خود به شکل غیر حضوری چه روش هایی را پیش رو دارید؟ به احتمال زیاد برای آن ها نامه ارسال می کنید، تلفن میزنید و از دیگر روش های ارتباطی مثل پست و … استفاده می کنید. در این بین اگر قصد داشته باشید به یک سینما و.. بروید چگونه عمل می‌کنید؟ به طور یقین با استفاده از آدرس به آن محل می ‌روید.

در مثال بیان شده در بالا، شهر همان اینترنت، روش های ارتباطی نام برده شده مثل تلفن و … همان ایمیل، انتقال اطلاعات و… می باشند و در آخر محل موردنظر شما، همان دنیای وب است که با استفاده از آدرس به آن جا دسترسی پیدا می کنید.

عناصر اصلی وب کدام اند

پیش از آن که به کاربردهای وب بپردازیم بهتر است در مورد عناصر اصلی وب اطلاعاتی را کسب نمایید چرا که وب با کمک این عناصر است که می تواند برای افراد سودمند واقع شود. این عناصر عبارت اند از:

  • ابرمتن: ابر متن در حقیقت یک فرمت خاص از اطلاعات است که به اشخاص این اجازه را می‌ دهد که در محیط کامپیوتر با کمک ارتباط داخلی موجود بین دو متن، از قسمتی از سند به قسمت دیگر از همان سند و یا حتی سند دیگر منتقل شوند و به اطلاعات جدیدی دسترسی پیدا کنند. چنان چه به جای متن، از یک فایل صوتی تصویری استفاده شود، در این شرایط به آن ابر رسانه گفته می شوند.
  • آدرس اینترنتی: آدرس اینترنتی در واقع شناسه‌ منحصر به فردی است که جهت مشخص نمودن محل حضور اطلاعات موجود بر روی شبکه از جمله فایل کامپیوتری یا دیگر منابع، به کار گرفته می شوند.
  • مدل مشتری- خدمت ‌گزار: این سیستم در حقیقت سیستمی می باشد که در آن نرم ‌افزار، کامپیوتر مشتری یا به عبارتی مرورگر از کامپیوتر خدمت ‌گزار (وب سرور)، تقاضای دریافت منابع اطلاعاتی از جمله فایل یا داده می‌ نماید.
  • زبان علامت گذاری: زبان علامت گذاری عبارت است از کاراکترها و کدهای قرار گرفته شده در متن که ساختار متن وب معنایی را تعیین می ‌کنند.

کاربرد اصلی وب برای کاربران چیست؟

می توان این گونه بیان کنیم که وب این شبکه عظیم اطلاعاتی، همانند یک تار عنکبوت است که از گره‌هایی تشکیل شده است که کاربران به شکل دلخواه در بین آن ‌ها حرکت می نمایند و توانایی دستیابی به اطلاعات هر گره را دارند. به این صورت اطلاعات به صورت کاملا رایگان در دسترس همه قرار می گیرد و هر شخص تنها با داشتن آدرس یک سایت به اطلاعات آن دسترسی پیدا می‌ نماید و از سوی دیگر هم تنها وجود یک شخص درخواست‌ کننده برای دسترسی به اطلاعات کافی است.

کاربرد اصلی وب

کاربرد اصلی وب چه مواردی را شامل میشود؟

امروزه تبادل اطلاعات بین افراد در کل جهان کار بسیار ساده و آسانی است به شکلی که این کار آن هم با این حجم گسترده تا کنون در تاریخ بشر سابقه نداشته ‌است و ما آن را مدیون وب هستیم چرا که وب کمک می کند تا روابط اجتماعی افراد بیشتر شود. افرادی که در سرتاسر دنیا زندگی می کنند و هزاران کیلومتر با هم فاصله دارند به راحتی می ‌توانند افکار خود را مبادله کنند و یا حتی در مورد روحیات و خط مشی زندگی خود با سایر افراد صحبت کنند.

با این حساب می توان گفت که وب به افراد کمک می کند تا بتوانند کلیه تجربه‌ های عاطفی، رسوم فرهنگی، عقاید سیاسی، کارهای هنری، پندهای تجاری، تصاویر، قطعات ادبی و … خود را بدون هیچ گونه سرمایه‌گذاری به راحتی در اختیار شما قرار دهند.

چه چیزهای عمومی اینترنت را شامل میشوند:
  1. سایت ها
  2. اپلیکیشن ها
  3. پرتال ها

 

4.2/5 - (4 امتیاز)
78 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − چهارده =