پلاگین چیست؟

پلاگین چیست؟
سئو سایت

پلاگین یعنی چه؟

اصطلاح پلاگین یا Plug-in

در این آموزش به صورت بسیار مختصر (و تا حدی عمومی و غیرتخصصی) در حد معرفی، به واژه ی، پلاگین می‌پردازیم.

به صورت مختصر، پلاگین ها برنامه های کوچک و قابل نصب بر روی برنامه های بزرگ تری مانند وردپرس هستند که امکانات بیشتری را برای کار کردن با آن برنامه ها در اختیار ما میگذارند.

در پاسخ کامل تر به سوال پلاگین چیست؟ باید بگوییم نرم افزاری کوچک و کاربردی که برنامه های جانبی و تکمیل کننده ای را به برنامه اصلی وردپرس اضافه می کند پلاگین گویند. این نرم افزار باعث می شود که کار کردن با وردپرس برایتان راحتر شود و شما از میان هزارها افزونه که در وردپرس مشاهده می کنید و با آنها روبرو هستید آن چه را که مورد نیازتان می باشد انتخاب کرده و از آن استفاده کنید.

plugin

پلاگین و کاربرد های آن

در پاسخ به سوال پلاگین یعنی چه؟ یا پلاگین چیست؟ پلاگین در حقیقت یک برنامه یا کد نرم افزری می باشد که بر برنامه های دیگر سوار شده و آنها را کامل تر می کند. پلاگین در معنای فارسی به معنای افزونه می باشد.

پلاگین یک برنامه کوچک است که با کدهای نرم‌افزاری (معمولا مختصر) سوارِ یک برنامه‌ی بزرگ دیگر می‌شود و آن را کامل‌تر می‌کند و به آن آپشن هایی اضافه میکند.

(در این آموزش هرجا نام افزونه را دیدید، منظور همان پلاگین میباشد)

کاربرد پلاگین چیست؟

همانطور که گفته شد پلاگین نرم افزاری است که کارهای شما را راحت تر کرده و کاربردهای بسیای دارد.

مثلا شما یک سایت دارید که قیمت محصولات شما به شدت به دلار وابسته است(مثل قطعات خودرو) در اینجا میتوانید با اضافه کردن پلاگین قیمت دلاری محصول، بدون دخالت دست، قیمت محصولات خود را بروز نمایید. یا برای مثال سایت شما سرعت لود خوبی ندارد و نیاز دارید که سرعت ان را بهتر کنید پلاگین هایی مانند wprocket می تواند به شما هم در سرعت سایت تون و هم در سئو سایت شما کمک کننده باشد.

از دیگر کاربردهای پلاگین می توان در زمینه فتوشاپ اشاره کرد اگر جزء آن دسته از افراد هستید که کار با فتوشاپ را دوست دارید و علاقه بسیاری به این موضوع دارید با نصب پلاگین مربوطه می توانید قابلیت های بسیاری را به فتوشاپ خود اضافه کنید و از کار با آن لذت ببرید.

مثلا پلاگینی که با آن تصاویر سیاه، سفید را رنگی کنید.

کلا پلاگین بسیار پر کاربرد هست و برای اغلب برنامه های بزرگ پلاگین های جذابی برای راحتی کار با آنها طراحی شده.

معروف ترین برنامه هایی که پلاگین های کاربردی خوبی در حوزه های آنلاین دارند:

پلاگین هوش مصنوعی فتوشاپ (که از ابتدای سال 2023 به شدت ترند شد)
پلاگین پریمیر
پلاگین های اسکچاپ
پلاگین yqarch
پلاگین افتر افکت
پلاگین اسکچاپ
پلاگین های افتر افکت
پلاگین beauty box
پلاگین موشن برو

پلاگین چگونه کار می کند؟

توسعه دهندگان پلاگین ها را ایجاد می کنند تا به کمک آنها به بهبود برنامه های کاربردی یا بزرگتر کمک کنند. پلاگین ها باید اینکار را بدون استفاده از منایع زیاد سیستم انجام دهند تا بهره وری مناسب را داشته باشند. پلاگین ها بصورت لایه باز نوشته می شوند تا به عموم اجازه دهند بین آنها و ابزارهای موجود ارتباط برقرار کنند. در واقع این مورد به آنها اجازه می دهد ساختار زبان کدنویسی را واحد کنند.

یکی از ویژگی هایی که پلاگین ها باید داشته باشند این است که بین امنیت و سطح دسترسی نیز یک ارتباط برقرار کنند. برای مثال یک پلاگین اگر فقط باید از میکروفون استفاده کند نباید به دوربین دسترسی داشته باشد. در تعریف پلاگین چیست بیان کردیم که وظیفه آن راحت تر کردن کارها در مجموعه است اما باید امنیت لازم را داشته باشد.

دلایل به وجود آمدن پلاگین ها

پلاگین ها به دلایل متعددی ساخته میشوند، در اینجا به مهم ترین دلایل پیدایش پلاگینها اشاره میکنیم:

  • به منظور ایجاد فرصت توسعه بهتر برای سایر برنامه نویسان به عنوان نقش سومی در توسعه نرم افزار
  • پشتیبانی راحت و آسان از ویژگی های جدید و تکنولوژی های جدیدتر
  • امکان کاهش حجم اپلیکیشن
  • گاهی به منظور جدا سازی بخش سورس کد از برنامه اصلی به دلیل نا متناسب بودن لایسنس های برنامه

حال به بررسی برنامه های مختلف و علت استفاده آن ها از پلاگین می پردازیم:

  • Audio editors : از پلاگین ها به منظور تولید، پردازش و آنالیز صدا استفاده می کند.
  • Email clients : از پلاگین برای رمز نگاری و رمز گشایی ایمیل ها استفاده می کند.
  • Social Media: از پلاگین ها برای کاربرد های متنوعی مانند ذخیره مدیا ها و یا اضافه کردن سایر امکانات به کاربران گوناگون.
  • Graphical software : استفاده از پلاگین به منظور پشتیبانی و پردازش فرمت های مختلف تصاویر (مانند Photoshop plugin)
  • Media players : به منظور پشتیبانی از فرمت های مختلف فایل ها.
  • Packet sniffers : به منظور رمزگشایی فرمت های مختلف بسته ها.

ساخت پلاگین

ساخت پلاگین در وردپرس توسط برنامه نویس ها صورت می گیرد زمانیکه می خواهید وب سایت خود را طراحی و راه اندازی کنید نیاز به یک برنامه نویسی دقیق دارید تا بتوانید یک وب سایت موفق را طرح ریزی کرده تا قرار گرفتن در صفحه اول گوگل را تجربه کنید.

همانطور که گفتیم افزونه که همان پلاگین می باشد توسط برنامه نویس های وب سایت تولید می شود در حقیقت برنامه نویسان با تسلط به زبانهای php و با استفاده از وردپرس پلاگینی را برای وب سایت شما برنامه نویسی می کنند که برای سایت شما مناسب باشد. در حقیقت این کار باعث می شود که وردپرس روز به روز گسترده تر شود و به نوعی برای تمام مسائلی که پیش می آید یک راه حل آماده برای شما وجود داشته باشد.

امروزه استفاده از پلاگین برای آن دسته از افرادی که به برنامه نویسی برای وب سایت های گوناگون مشغول هستند توانسته یک فرصت کسب وکار درآمدی را ایجاد کند. افرادی بسیاری هستند که با پلاگین نوسی به درآمد رسیده اند. زمانیکه وب سایتی بتواند برای کاربران خود موقعیت کسب درآمد را به وجود آورد بدون شک میزان کاربرانی که به این وب سایت وارد می شوند بیشتر خواهد شد و ترافیک وب سایت افزایش پیدا می کند و کاربران در نهایت به مشتریان وفادار تبدیل می شوند.

پلاگین چیست

افزونه های وردپرس

چند نمونه از افزونه های وردپرس کاربردی

در مطالبت بالا اشاره کردیم که پلاگین چیست؟ پلاگین همان افزونه ای است که بر روی وردپرس وب سایت شما نصب می شود تا بتوانید امکاناتی به سایت خود اضافه کنید.

حال بیایید به این سوالات پاسخ دهید که اگر وب سایت خود را با سیستم مدیریت وردپرس راه اندازی کرده اید برای آنکه متوجه این موضوع شوید که سئو سایت شما به درستی انجام شده است برای بهبود وضعیت سئو سایت خود از کدام افزونه یا پلاگین برای وب سایت خود استفاده کرده اید؟

شاید جواب واضح و روشنی برای سوال عنوان شده نداشته باشید. اگر چنین است پس کمی به عقب برگردید و شرایط وب سایت خود را مجدد ارزیابی کنید. اگر شما تمامی کارهایی را که لازم بوده برای بهبود سئو سایت خود انجام دهید به کار برده باشید بهتر است باز دیگر و به شکل بهتری آنها را اجرا کنید تا رتبه وب سایت شما در نتایج جستجو گوگل بهتر شود. یکی از کارهایی که شما می توانید بر روی وب سایت خود اجرا کنید تا نتیجه مطلوبی که می خواهید را در گوگل بدست آورید، استفاده از افزونه های وردپرس می باشد که در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره کرده ایم. بهترین نمونه های افزونه های وردپرس عبارتند از:

  1. افزونه وردپرس Yoast
  2. افزونه رنک مث rank math seo
  3. افزونه site under constructions (درطول زمان طراحی سایت)
  4. افزونه ویرایشگر کلاسیک (برای نفراتی که با وردپرس قدیمی کار کرده اند)
  5. افزونه Theia Sticky Sidebar (ساخت ساید بار در وردپرس)
  6. افزونه وردپرس All in One SEO Pack
  7. افزونه وردپرس Google XML Sitemaps
  8. افزونه وردپرس Broken Link Checker
  9. افزونه وردپرس Google Analytics by MonsterInsights
  10. افزونه وردپرس W3 Total Cache
  11. افزونه وردپرس All In One WP Security & Firewall
  12. افزونه وردپرس WPtouch Mobile
  13. افزونه وردپرس Yet Another Related Posts Plugin
  14. افزونه وردپرس Seo Optimized Images

اگر روی وردپرس و طراحی سایت با وردپرس کار میکنید، پیشنهاد میکنیم تفاوت برگه و نوشته در وردپرس را از اینجا بخوانید: تفاوت برگه و نوشته در وردپرس

 

تاریخچه پلاگین

{این بخش، برگرفته از سایت مرجع ویکی پدیا میباشد. plugin}

در اواسط دهه 1970، ویرایشگر متن EDT بر روی سیستم عامل Unisys VS/9 با استفاده از رایانه مرکزی UNIVAC Series 90 اجرا شد. این اجازه می دهد تا برنامه ای از ویرایشگر اجرا شود که می تواند به بافر ویرایش درون حافظه دسترسی داشته باشد. پلاگین یا همان افزونه اجرایی می تواند ویرایشگر را برای بازرسی و تغییر متن فراخواند. کامپایلر فرترن دانشگاه واترلو از این امکان برای کامپایل تعاملی برنامه های فرترن استفاده کرد.

در سال های بعد نرم افزارهای اولیه رایانه های شخصی با قابلیت استفاده از پلاگین در آنها، شامل HyperCard و QuarkXPress در Apple Macintosh بودند که هر دو در سال 1987 منتشر شدند. در سال 1988، Silicon Beach Software قابلیت پلاگین را در Digital Darkroom و SuperPaint ارائه داد.

سوالات متداول درباره پلاگین چیست؟

  1. پلاگین چیست؟
    یک برنامه یا مجموعه ای از کدها است که به ساده تر شدن انجام یک کار در سیستم مدیریت محتوا شما کمک می کند.
  2. کاربردی ترین پلاگین وردپرس چیست؟
    از کاربردی ترین پلاگین های وردپرس می توان به یواست و رنک مث اشاره داشت.
  3. چگونه می توان پلاگین ساخت؟
    برای ساخت پلاگین نیاز به دانش برنامه نویسی دارید. (حداقل php , html)
4.7/5 - (37 امتیاز)
78 / 100

2 Comments

  1. زهرا احمدی گفت:

    تو یه مطلب دیگه راجب پلاگین Yoast بیشتر توضیح میدید لطفا؟ چون بنظرم این افزونه معروفی در سطح دنیاست، اما تازه واردهای سئو همه فیلدهای کارکردن با این ابزار رو بلد نیستند، من خودم به شخصه فقط با نسخه free کارمیکنم و بلد نیستم با نسحه پولی کار کنم، از فعال کردن لایسنس گرفته تا…

  2. محمد گفت:

    پلاگین آماده استفاده کنیم به صرفه تر نیست؟ تفاوت زیادی با پلاگین ساخته شده داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − سیزده =