چرخه عمر محتوا چیست

چرخه عمر محتوا چیست
سئو سایت

امروزه تولید محتوا برای تمامی وبسایت ها و فروشگاه‌های اینترنتی تبدیل به یک اصل مهم و اساسی شده است. با این وجود این محتوا ها مانند هر محصول دیگر، دارای چرخه عمر مختص به خود هستند که باید مورد توجه قرار بگیرد. از زمانی که محتوا منتشر می‌شود تا زمان انقضای آن، این چرخه عمر محتوا به شکل گسترده‌ای متفاوت است و در هر کدام از مراحل می‌تواند مانند یک ابزار قدرتمند استراتژی محتوا، مورد استفاده قرار بگیرد.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا به بررسی چرخه عمر محتوا و کاربرد آن در استراتژی محتوا و تدوین برنامه محتوای سایت بپردازیم! پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

منظور از چرخه عمر محتوا چیست؟

به مجموعه اقداماتی که برای سرمایه گذاری در سیستم‌ها و برنامه‌های مدیریت محتوای سازمانی انجام می‌شوند تا برای شرکت‌های مختلف سودآور باشند، مدیریت چرخه عمر محتوا گفته می‌شود. در واقع وجود یک سیستم کامل برای چرخه محتوا، به استراتژیست های محتوا این امکان را می‌دهد تا در هر کدام از مراحل به روشی درست و اصولی روی محتوای تولید شده نظارت داشته باشند.
به صورت کلی هر محتوایی که تولید می‌شود در واقع می‌خواهد تا اطلاعات و داده‌هایی را با خوانند منتقل کند. در تعریف اطلاعات چند ویژگی بارز وجود دارد که مهمترین و اصلی‌ترین آنها، زمان است. به عنوان مثال فرض کنید خبر سقوط هواپیمای اوکراینی در زمان خود در کل دنیا پیچید ولی الان دیگر اهمیتی ندارد و از زمان خود گذشته است.
بنابراین می‌توان گفت که محتوا نیز همانند انسان دارای عمری است و با گذشت زمان از بین می‌رود. بنا براین باید تقویم محتوا سایت و طبق عناوین جذاب و پر سرچ مشخص کرد.

چرخه عملکرد محتوا چه اهمیتی دارد؟

چرخه حیات محتوا یکی از مهمترین مفاهیم در مدیریت محتوا است که به تمامی سازمان‌ها کمک می‌کند تا محتوا خود را بتوانند به صورت موثر و کارآمد مدیریت کنند و اگر از این چرخه یک تعریف درست و اصولی ارائه شده و طبق آن عمل شود، سازمان‌ها می‌توانند به راحتی می‌توانند از این موضوع مطمئن شوند که محتوای آن با اهداف تجاری کسب و کارشان در یک راستا است.
همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم، یکی از مهمترین مزایای توجه به این چرخه، این است که استراتژیست های محتوا می‌توانند در هر مرحله از چرخه عمر محتوا، به صورت موثر روی آن نظارت داشته باشند. در حقیقت این افراد قادر هستند تا شکاف‌های موجود در محتوا را پیدا کرده و اقدامات مناسب و به موقع را برای بهبود کیفیت محتوای خود انجام دهند. برای مثال اگر یک محتوا عملکرد خوبی از خود نشان ندهد، استراتژیست های محتوا می‌توانند روی داده‌ها و اطلاعات آن نظارت داشته و با تحلیل و بررسی‌ها، تغییرات در استراتژی ایجاد کنند.
همچنین یکی دیگر از مهمترین و اصلی‌ترین مزایای توجه به چرخه عمر محتوا این است که سازمان‌ها می‌توانند ارزش سرمایه گذاری محتوای خود را به حداکثر برسانند.

چرخه عملکرد محتوا چه اهمیتی دارد؟

چرخه عملکرد محتوا چه اهمیتی دارد؟

مراحل اجرا چرخه عمر محتوا

به صورت کلی چرخه عمر محتوا به 6 مرحله تقسیم می‌شود که در ادامه به توضیح هر کدام از این مراحل خواهیم پرداخت:

1. مرحله پیش تولید محتوا (Conception)

مرحله پیش تولید محتوا اولین و مهمترین گام است. در این مرحله طوفان فکری انجام می‌شود و ایده‌هایی برای تولید محتوا که برای مخاطبین هدف شما ارزشمند و مفید هستند، ایجاد می‌شوند. این مرحله شامل تحقیق در خصوص نیازها و علایق مخاطبین هدف شما، شناسایی موضوعات مرتبط و ایجاد مناسب‌ترین قالب برای ارائه محتوا می‌شود.

2- مرحله تولید محتوا (Creation)

مرحله تولید محتوا در واقع همان مرحله‌ای است که محتوای مورد نظر شما تولید می‌شود. این مرحله شامل توسعه ساختار محتوا، نوشتن یا تولید محتوا و ویرایش و اصلاح محتوا می‌شود. در این مرحله باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که محتوای تولید شده با کیفیت بالا و جذاب و ارزشمند است.

3- انتشار اولیه محتوا (Publishing)

این مرحله نیز شامل انتشار اولیه محتوا در پلتفرم مورد نظر است. این پلتفرم می‌تواند شامل یک سایت، شبکه اجتماعی، خبرنامه، ایمیل و… باشد. در این مرحله بهینه سازی محتوا برای هر پلتفرم و همچنین اطمینان از رسیدن آن به مخاطبین اهمیت بسیار زیادی دارند.

4- مرحله تبلیغ محتوا (Promotion)

مرحله تبلیغ یا ترویج محتوا شامل بازاریابی محتوا می‌شود که برای افزایش دسترسی و تعامل مخاطبین هدف با محتوا است. این مرحله می‌تواند شامل تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی از طریق ایمیل، بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو و… می‌شود. هدف اصلی این مرحله جذب کاربران و مخاطبین مرتبط برای تعامل با محتوا است.

 

5- نگهداری و بروزرسانی محتوا (Content Maintenance)

این مرحله شامل نظرات و بروزرسانی محتوا برای اطمینان از مرتبط بودن و مفید بودن محتوا برای مخاطبین هدف است. این مرحله شامل موارد زیر است:
بروزرسانی اطلاعات منسوخ شده
تازه سازی محتوا برای بهبود ارتباط آن
نظارت بر محتوا و شناسایی زمینه‌های بهبود در محتوا

6- حذف و کنار گذاشتن محتوا (Content Retirement)

آخرین مرحله از چرخه حیات محتوا، کنار گذاشتن محتوا است. این مرحله در واقع شامل حذف یا بایگانی محتوایی است که دیگر برای مخاطبین هدف شما ارزش خاصی ارائه نمی‌دهد. این یک گام مهم و ضروری برای اطمینان از اینکه سبد محتوا شما در بلند مدت با کیفیت و مرتبط است، محسوب می‌شود.

مراحل چرخه عمر محتوا

مراحل چرخه عمر محتوا چیست

اصلی‌ترین مرحله در چرخه عمر محتوا

تمامی مراحلی که در قسمت قبلی اشاره کردیم اهمیت زیادی دارند و در استراتژی کسب و کار شما بسیار حیاتی و مهم هستند. بدون توجه به مرحله پیش تولید، ایده‌های شما در ذهن باقی می‌مانند و در نتیجه نمی‌توانید چشم اندازی روشن از کاری که قصد انجام آن را دارید، داشته باشید. عوامل موثر و تعیین کنند در انتخاب طرح و برنامه اولیه عبارت هستند از:

  1. تعیین نیازها
  2. منابع
  3. امکانات
  4. شاخصی‌های ارزیابی

البته مرحله تولید محتوا نیز دارای اهمیت زیادی است و به یک تیم قوی نیاز دارد. در واقع مشخص کردن زمان، مکان و چگونه انتشار محتوا نیاز به تیزهوشی و شناخت بازار هدف دارد. در این مرحله شما باید زیر ساخت و محدوده توزیع را مشخص کنید تا بتوانید در مرحله ترویج و تبلیغ، محتوا را به دست مشتریان و مخاطبین هدف خود برسانید.

تکنیک‌هایی برای افزایش چرخه عمر محتوا

با طولانی‌تر کردن چرخه عمر محتوا میتوانید بهره وری بیشتر و بهتری از محتوای خود داشته باشید و در مدت زمان بیشتری در رتبه‌های بالا قرار بگیرید. در ادامه چند تکنیک ساده ولی مهم را برای این کار به شما معرفی می‌کنیم:
فرمت محتوای خود را تغییر دهید: شما میتوانید با تبدیل پست‌های وبلاگ خود به ویدیو، پادکست، اینفوگرافیک، و… محتوا خود را تغییر دهید. در واقع با این کار نه تنها دسترسی به محتوا شما افزایش پیدا می‌کند بلکه به حفظ مرتبط بودن آن در طول زمان نیز کمک می‌کند.
محتوای خود را بروزرسانی کنید: بروزرسانی محتوا یکی از بهترین راه‌ها برای تازه و مرتبط نگه داشتن محتوا به حساب می‌آید. شما میتوانید با اضافه کردن اطلاعات، آمار یا نمونه‌های جدید و مرتبط، محتوا خود را بروزرسانی کنید. در واقع با این کار نه تنها محتوای شما به روز نگه داشته می‌شود، بلکه رتبه بندی شما ان در موتورهای جستجو نیز بهتر می‌شود.
محتوا خود را تبلیغ کنید: تبلیغ و ترویج محتوا، کلید اصلی زنده نگه داشتن محتوا است. محتوای خود را در شبکه‌های اجتماعی، از طریق کمپین‌های بازاریابی ایمیل و… به اشتراک بگذارید تا مخاطبین بیشتری به سمت شما جذب شوند.
ایجاد لینک بین محتوا ها: در محتوای خود، به سایر محتواهای مرتبط در وبسایت لینک دهید. این کار که به لینک سازی نیز معروف است، کمک می‌کند تا بتوانید مخاطبین خود را درگیر کرده تا برای طولانی مدت در وبسایت شما بمانند و در نتیجه رتبه بندی سایت شما بهتر می‌شود.
با مخاطبین خود در تعامل باشید: تعامل با مخاطبین برای افزایش طول عمر محتوا دارای اهمیت بسیار زیادی است. بهتر است به نظرات و سوالات مخاطبین خود پاسخ داده و آنها را تشویق کنید تا اطلاعات بیشتری را با شما به اشتراک بگذارند.

 

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی چرخه عمر محتوا و کاربرد آن در چیدن استراتژی محتوا بپردازیم. همان طور که گفتیم، این چرخه از مراحل مختلفی تشکیل شده است و با اینکه جزئیات این مراحل در هر نوع محتوای می‌تواند متفاوت باشید، ولی باید به این مراحل توجه داشته باشید. با درک بهتر چرخه عمر محتوا، می‌توان بیشتر روی بهینه سازی و استفاده از محتوا سرمایه گذاری کنید و در نتیجه باعث رشد و توسعه کسب و کار خود شوید.

سوالات متداول چرخه عمر محتوا

  • چرخه عمر محتوا چیست؟
    هر محتوا در واقع همانند محصول است که به مخاطبین عرضه می‌شود. به همین خاطر می‌توان گفت که محتوا نیز دارای چرخه عمری است. چرخه عمر محتوا ایده و شکل گیری ان تا بایگانی آن را در بر می‌گیرد.
  • چرخه عمر محتوا شامل چند مرحله می‌شود؟
    این چرخه شامل 6 مرحله برنامه ریزی، تولید، انتشار، توزیع، بهینه سازی و نگهداری محتوا می‌شود.
3.7/5 - (3 امتیاز)
77 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 3 =