ip چیست؟

ip
سئو سایت

بر خلاف اینکه مردم فکر میکنند هر سایت به یک اسم (domain) متصل شده، هر سایت به یک ip متصل شده که به یک سرور مشخص متصل گردیده، در این آموزش میخواهیم به صورت کامل بگوییم که ip چیست؟ و چگونه کار میکند؟

IP چیست و چه کاربردی دارد؟

IP Address ها، شناسه ای هستند که اجازه می دهند اطلاعات بین دستگاه های موجود در شبکه ارسال شود. این آدرس ها، حاوی اطلاعات مکان شبکه هستند و دستگاه ها را برای برقراری ارتباط داخل شبکه اینترنت، قابل دسترسی می کنند.

* ip address در حقیقت پروتکل ها و قوانین ارتباط در اینترنت هستند.

در حقیقت، اینترنت به روشی برای تمایز بین رایانه ها، روترها و وب سایت های مختلف نیاز دارد و رو IP Address ها راهی برای انجام این کار را فراهم می کنند که بخشی اساسی از نحوه کار اینترنت را تشکیل می دهند.

تعریف IP آدرس

ip address meaning

IP آدرس یک آدرس منحصر به فرد است که یک دستگاه را در اینترنت یا یک شبکه محلی شناسایی می کند. IP مخفف “Internet Protocol ، اینترنت پروتکل” است که مجموعه ای از قوانین حاکم بر قالب داده های ارسال شده از طریق اینترنت یا شبکه های محلی است.

تعریف IP آدرس

تعریف ip address

* یک شرکت را در نظر بگیرید که 2 واحد از یک ساختمان را اجاره کرده و در هر واحد 10 سیستم وجود دارد، اگر تمام این سیستم ها را بخواهد با روشی بهم متصل (شبکه) کند، قطعا برای هر سیستم یک ip خواهد داشت که با آن سیستم ها را بهم متصل میکند.

ip چیست؟

IP (اینترنت پروتکل) چیست؟

IP آدرس، رشته ای از اعداد است که دارای دو ورژن IPv4 و IPv6می باشد. در ورژن ۴، آدرس ها،  به صورت مجموعه ای از چهار عدد بیان می شوند. به عنوان مثال، یک آدرس ممکن است به صورت 192.158.1.38 باشد. هر رشته از اعداد که با نقطه از هم جدا می شوند می تواند اعداد 0 تا 255 را شامل شود. بنابراین، دامنه آدرس دهی IPv4 کامل از 0.0.0.0 به 255.255.255.255 می رسد.

IP آدرس ها تصادفی نیستند بلکه توسط انجمن تخصیص داده های اعداد اینترنتی مشهور به یانا (IANA) که به عنوان زیرمجموعه ای از(ICANN)  فعالیت می کند، تولید و تخصیص داده می شوند. CANN  یک سازمان غیرانتفاعی است که در سال 1998 در ایالات متحده تأسیس شد تا به حفظ امنیت اینترنت کمک کند و امکان استفاده از آن را برای همه فراهم کند. هر بار که شخصی، یک دامنه را در اینترنت ثبت می کند، فرایند ثبت نام را طی کرده و برای آن، هزینه کمی به ICANN پرداخت می کند.

IP آدرس چگونه کار می کند؟

هربار که می خواهید بدانید چرا یک دستگاه خاص به طریقی که انتظار دارید به اینترنت متصل نمی شود یا می خواهید عیب یابی کنید که چرا شبکه شما به درستی کار نمی کند، درحقیقت در حال بررسی کار IP آدرس هستید.

روش کار IP آدرس

روش کار IP آدرس چگونه است؟

اینترنت پروتکل مانند هر زبان دیگری با برقراری ارتباط از طریق دستورالعمل های تعیین شده برای انتقال اطلاعات، کار می کند. همه دستگاه ها با استفاده از این پروتکل، اطلاعات دیگر دستگاه های متصل به شبکه را پیدا، ارسال و تبادل می کنند.

روش کار IP Address ها به این صورت است:

دستگاه شما ابتدا با اتصال به شبکه متصل به اینترنت، به طور غیر مستقیم به اینترنت وصل می شود که این شبکه به دستگاه شما امکان دسترسی به اینترنت را می دهد.

اگر از خانه به نت وصل می شوید، احتمالاً از شبکه ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) استفاده می کنید و در محل کار، از شبکه شرکت تان. در هر صورت ip آدرس شما، توسط isp به دستگاه شما اختصاص داده می شود.

فعالیت اینترنتی شما از طریق ISP انجام می شود و آنها با استفاده از IP آدرسی که به شما اختصاص دادند، خدمات اتصال به اینترنت را به سمت شما هدایت می کنند. از آنجا که آنها به شما امکان دسترسی به اینترنت را می دهند، وظیفه آنها این است که IP آدرس را به دستگاه شما اختصاص دهند.

با این حال، IP آدرس شما می تواند تغییر کند. به عنوان مثال، روشن یا خاموش کردن مودم یا روتر می تواند آن را تغییر دهد. یا حتی می توانید با ISP خود تماس بگیرید، و آنها می توانند آن را برای شما تغییر دهند.

IP Address دستگاه تان زمانی که خارج از خانه هستید با ip آدرسی که در خانه از آن استفاده می کردید، یکی نیست. دلیل این امر این است که شما برای دسترسی به اینترنت از شبکه دیگری مثلا وای فای ( (Wi-Fi هتل، فرودگاه یا کافی شاپ و غیره استفاده کردید که یک IP آدرس متفاوت و موقت است که ISP ارائه دهنده خدمات اینترنت آن محل، به شما اختصاص داده است.

انواع IP Address ها

دسته بندی های مختلفی ازIP Address ها وجود دارد و در هر دسته نیز انواع مختلفی وجود دارد. این دسته بندی ها عبارتند از:

 IP آدرس های مصرف کننده

هر فرد یا بیزینسی که از خدمات اینترنت استفاده می کند، دارای دو نوع IP آدرس است:

  • IP آدرس خصوصی (private)
  • IP آدرس عمومی (public)
انواع ip address

انواع IP Address کدام است؟

اصطلاحات public و private مربوط به مکان شبکه است – یعنی یک IP آدرس خصوصی در داخل شبکه استفاده می شود، در حالی که آدرس عمومی در خارج از شبکه استفاده می شود.

 

بخش های ip address

برای آشنایی با بخش های ip address بهترین کار دیدن تصویر زیر هست که همه ی بخش های ip آدرس رو تشریح کردیم.

بخش های ip address

بخش های ip address

 

IP آدرس های خصوصی

هر دستگاهی که به شبکه اینترنت شما متصل می شود، دارای یک IP آدرس خصوصی است که شامل رایانه ها، تلفن های هوشمند، لپ تاپ ها و همچنین هر دستگاه دارای بلوتوث مانند بلندگوها، چاپگرها یا تلویزیون های هوشمند می شود.

با رشد روزافزون اینترنت، تعداد IP آدرس های خصوصی شما در خانه در حال افزایش است. روتر شما به روشی برای شناسایی این دستگاه ها به طور مجزا از هم نیاز دارد. بنابراین، روتر شما IP Address های خصوصی ایجاد می کند که شناسه های منحصر به فرد برای هر دستگاه است که آنها را در شبکه اینترنت از هم متمایز می کند.

IP آدرس های عمومی

IP آدرس عمومی، آدرس اصلی است که با کل شبکه شما مرتبط است. در عین حال که هر دستگاه متصل به شبکه، IP آدرس خاص خود را دارد، اما در هر IP آدرس مجزا، IP آدرس اصلی شبکه شما نیز موجود است.

همانطور که در بالا توضیح داده شد، IP آدرس عمومی، توسط ISP شما در اختیار روتر قرار می گیرد. به طور معمول،ISP ها دارای مجموعه بزرگی از IP آدرس ها هستند که آنها را برای مشتریان خود توزیع می کنند. IP آدرس عمومی شما آدرسی است که همه دستگاه های خارج از شبکه اینترنت، برای شناسایی شبکه شما از آن استفاده می کنند.

IP آدرس های عمومی به دو شکل پویا و ایستا ارائه می شوند:

 IP آدرس های پویا (Dynamic IP addresses)

IP آدرس های پویا به طور خودکار و به طور منظم تغییر می کنند. شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی، مجموعه بزرگی از IP Address ها را خریداری می کنند و آنها را به طور اتوماتیک و دوره ای به مشتریان خود اختصاص می دهند.

در حقیقت هربار که به اینترنت متصل می شوید (از شبکه خارج شده و مجددا وارد شبکه می شوید)، ISP یک IP آدرس عمومی جدید به شما اختصاص می دهد. در فاصله ای که شما از اینترنت استفاده نمی کنید، IP که قبلا به شما اختصاص داده شده بود، آزاد است. پس اگر دستگاه دیگری وارد شبکه شود، ISP می تواند آن IP را به این دستگاه جدید اختصاص دهد.

دلیل اصلی این روش، صرفه جویی در هزینه برای ISP است. البته مزایای امنیتی آن نیز بیشتر است، زیرا تغییر IP آدرس باعث می شود، مجرمان نتوانند به رابط شبکه شما دسترسی پیدا کنند.

IP آدرس های استاتیک (Static IP addresses)

در مقابل IP آدرس های پویا، آدرسهای ثابت یا استاتیک قرار دارند. هنگامی که شبکه، یک IP آدرس به شما اختصاص دهد که با خروج و ورود مجدد شما به شبکه تغییر پیدا نکند، به آن IP آدرس استاتیک می گویند.

بیشتر افراد و بیزینس ها، نیازی به IP آدرس ثابت ندارند، اما برای مشاغلی که قصد دارند میزبان سرور خود باشند، داشتن آدرس استاتیک بسیار مهم است. چون به این ترتیب، تمام وب سایت ها و آدرس های ایمیل متصل به آن، دارای یک IP آدرس ثابت هستند و سایر دستگاه ها می توانند آنها را به طور مداوم در وب پیدا کنند.

IP آدرس وب سایت ها

برای دارندگان وب سایت هایی که سرور خود را میزبانی نمی کنند و در عوض به شرکت های میزبانی وب و هاستیگ ها اعتماد می کنند، این موارد که در ادامه میگوییم بیشتر صدق می کند، در کل دو نوع IP آدرس وب سایت وجود دارد:

 IP آدرس های مشترک

وب سایت هایی که به برنامه های میزبانی مشترک ارائه شده توسط تامین کنندگان هاست برای وب متکی هستند، یکی از چندین وب سایتی هستند که در همان سرور میزبانی می شوند. در این حالت، تعداد بازدیدهای وب سایتهای شخصی یا وب سایتهای SME  قابل کنترل است، سایتها از نظر تعداد صفحات محدود هستند و بسیاری محدودیت های دیگر نیز وجود دارد. وب سایتهایی که به این روش میزبانی می شوند، دارای IP آدرس های مشترک هستند.

 IP آدرس های اختصاصی

برخی از برنامه های میزبانی وب، امکان خرید یک IP آدرس اختصاصی (یا آدرس) را به شما می دهند که می تواند دستیابی به گواهینامه SSL را آسانتر کند و به شما امکان می دهد سرور پروتکل انتقال فایل (FTP) خود را اجرا کنید که درنتیجه، باعث سهولت در به اشتراک گذاری و انتقال پرونده ها با چندین نفر در یک سازمان می شود و اجازه اشتراک گذاری  FTP ناشناس را نیز به شما می دهد.

یک IP آدرس اختصاصی همچنین به شما امکان می دهد تا به جای نام دامنه، فقط با استفاده از IP آدرس به وب سایت خود دسترسی پیدا کنید که اگر بخواهید قبل از ثبت دامنه خود، وب سایت را طراحی کرده و آن را تست کنید، کاربرد دارد.

* همچنین پیشنهاد میکنیم که اگر میخواهید در مورد url های سایت بیشتر بدانید، اینجا را بخوانید: url چیست؟

چگونه IP Address دستگاه خود را تشخیص دهیم؟

ساده ترین راه برای بدست آوردن ip address شما (آدرسی که شما با آن به اینترنت دسترسی پیدا کرده اید) این است که گوگل را باز کنید و عبارت ” What is my IP address” را در گوگل جستجو کنید، به این ترتیب Google آدرس آی پی شما را در بالای صفحه به شما نشان می دهد.

وب سایت های دیگری مانند WhatIsMyIP.com و IPLocation هستند که علاوه بر آی پی آدرس، نام ISP و شهر شما را نیز نشان می دهند. البته، با استفاده از این روش، موقعیت مکانی محلی که ارائه دهنده سرویس در آن قرار دارد را مشاهده می کنید نه مکان واقعی دستگاه تان را. اگر این کار را انجام می دهید، به یاد داشته باشید که از VPN نیز استفاده نکنید.

پیدا کردن IP آدرس خصوصی در ویندوز و مک با روش زیر نیز امکان پذیر است:

در ویندوز

  • در قسمت سرچ ویندوز ، عبارت cmd را جستجو کنید تا پنجره command prompt باز شود.
  • عبارت “ipconfig” را در این پنجره تایپ کنید و دکمه اینتر را بزنید.
  • بلافاصله، اطلاعات مربوط به IP Address شما نمایش داده می شود.

در  Mac

  • به System Preferences بروید.
  • شبکه را انتخاب کنید.
  • در همین قسمت، اطلاعات IP Address باید قابل مشاهده باشد.

 

نکات ip address

* اگر میخواهید به تنظیمات مودم خود وارد بشید، در آدرس مرورگرتان بنویسید: 192.168.1.1

 

4.5/5 - (2 امتیاز)
83 / 100

1 Comment

  1. سیمی گفت:

    ip رو خیلی گام به گام و خوب توضیح دادید، میشه درک کرد گاها اهمیت داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 7 =