PWA چیست؟

pwa
سئو سایت

PWA چیست؟

PWA یا همان Progressive Web App، وب اپلیکیشن‌ های پیش رونده با قابلیت‌ های منحصر به ‌فردی هستند که توسط گوگل در سال ۲۰۱۵ معرفی شدند. PWA ها می ‌توانند تحول بزرگی در حوزه‌ اپلیکیشن های موبایل محسوب شوند. اپلیکیشن‌ های پیشرفته‌ وب با هدف اینکه اپلیکیشن‌های وب بیس هم مثل اپلیکیشن‌های واقعی عمل کنند ایجاد شدند.

بعد از معرفی PWA توسط گوگل، شرکت هایی همچون، مایکروسافت، موزیلا و حتی اپل، کار بر روی این استاندارد جدید وب را شروع کردند. این فناوری، به علت آسودگی نسبی توسعه و در اختیار قرار دادن یک تجربه‌ کاربری آنی برای کاربران توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. بیشتر وب اپلیکیشن ها مانند برنامه های بومی رفتار می کنند. همانند برنامه های موجود در وب، آن ها به طور مستقیم در وب سایت مربوطه میزبانی می شوند. توسعه دهندگان می توانند به طور مستقیم بر روی وب سرور خود آن ها را اجرا کنند و همان برنامه را در تمام مرورگرها و سیستم عامل ها اجرا کنند.

سئوال های مربوط به pwa

1PWA چیست؟
وب اپلیکیشن‌ های پیش رونده با قابلیت‌ های منحصر به ‌فردی هستند که توسط گوگل در سال ۲۰۱۵ معرفی شدند.
3pwa چگونه کار می کند؟
پس از ایجاد pwa  دیگر تمام اطلاعات از طریق اپ در اختیار کاربر قرار می گیرد.
2به چه دلیل از pwa استفاده کنیم؟

  • چون حجم قابل توجهی از کاربران با تلفن همراه از اینترنت استفاده می کنند حدود 68 درصد
  • بهبود و افزایش چشمگیر سرعت سایت
  • 52درصد افزایش نرخ تبدیل
  • 78 درصد افزایش تعداد بازدید های سایت
  • 137 درصد افزایش در مشارکت و تعامل کاربران
  • 133 درصد افزایش در  page views
  • 42 درصد کاهش نرخ پرش (Bounce rate) سایت

 

PWA چگونه کار می کند؟

حال ببینیم که عملکرد PWA چیست؟ وقتی یک برنامه‌ PWA را نصب می‌کنید، بسته به پلتفرم‌تان که ios باشد و یا اندروید، یک صفحه‌ خانگی، یک نوار وظیفه یا حتی یک میانبر رومیزی دریافت می ‌نمایید. برنامه به سرعت بارگذاری می ‌شود و از قابلیت‌ هایی نظیر پشتیبانی آفلاین، ارسال نوتیفیکیشن، همگام‌ سازی پس‌زمینه و سایر ویژگی‌ های مدرن هم پشتیبانی می‌ کند. که خود اینها یعنی یک اپلیکیشن کامل.
این اپلیکیشن‌ ها می ‌توانند از فناوری‌ های موجود وب برای دسترسی به خدمات مربوط به موقعیت‌ یابی، وبکم و دیگر ویژگی‌های این چنینی که معمولا فقط در اپلیکیشن‌های بومی یافت می‌ شوند استفاده کنند. البته برای فعال شدن این قابلیت‌ ها ابتدا باید دسترسی‌های مربوطه را به آن‌ ها بدهید.
در حال حاضر، اغلب توسعه‌دهندگان، اپلیکیشن ‌های خود را هم در نسخه‌ های موبایل و هم در بستر وب توسعه می ‌دهند و با این کار امکان دسترسی به سرویس ‌های خود را تا حد امکان افزایش می دهند.

در تصویر زیر تمام امکانات اپلیکیشن pwa را مشاهده می کنید.

pwa

امکانات pwa

خصوصیات و مزایای وب اپلیکیشن

در اینجا به بررسی مزایایی که باعث شده توجه کاربران به وب اپلیکیشن ها جلب شود می پردازیم:

1- یکی از جالب ‌‌ترین مزیت های این وب اپلیکیشن های پیشرونده ها اشتراک گذاری بسیار آسان است. شما بدون نیاز به بارگذاری در سیستم های اپ استور هایی مانند گوگل ‌‌پلی و اپل ‌‌استور فقط با ارسال یک URL می توانید اپلیکیشن را به اشتراک بگذارید.

2- PWA ها نیازی به طی کردن مراحل نصب یا اینستال معمول در سیستم عامل ها ندارند و می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن فقط با چند کلیک از این اپلیکیشن ها استفاده کنید.

3- یکی از مزایا و قابلیت های بسیار عالی وردپرس، آپدیت های خودکار است که این آپدیت ها بر وب اپلیکیشن های برگرفته شده از این سیستم مدیریت محتوا اعمال می شود و شما نیازی به آپدیت ها با کد نویسی ندارید.

4- PWA بدون محدودیت سیستم عامل و دستگاه با هر مرورگری قابل اجراست و شما در هر سیستم عاملی می توانید از وب اپلیکیشن های پیشرونده استفاده کنید. وب اپلیکشن ها را برخلاف اپلیکیشن های بومی می توان در تمام سیستم ها مانند اندروید، ای او اس، ویندوز و در تمام دستگاه ها و مرورگر ها اجرا کرد.
5- به دلیل این که PWA ها با پشتیبانی مرورگر ها فعالیت می کنند و شما می توانید با سرچ کردن وبسایت های مختلف PWA آن وبسایت را بر روی دستگاه خود داشته باشید. البته اگر آن وبسایت، وب اپلیکیشن های پیشرونده را ساپورت کند.

6- کاربران می توانند از وب اپلیکیشن ها بدون داشتن اتصال به اینترنت استفاده کنند و در صورت ضعیف بودن اینترنت می توانند بدون دغدغه به کار خود ادامه دهند، هرگاه که کاربر به اینترنت اتصال داشته باشد، برنامه به صورت خودکار تغییرات جدید را دریافت می کند و بروزرسانی می شود.

7- وب اپلیکیشن ها از نظر ظاهری هیچ تفاوتی با اپلیکیشن های بومی ندارند و و از نظر سازگاری قالب ها به لطف قالب های واکنشگرای وردپرس تمامی PWA های وردپرسی در هر صفحه موبایل و تبلتی با هر اندازه ای قابل اجرا و کاملا حرفه‌‌ای می‌‌باشد. وب اپلیکیشن ها قابل نصب برروی سیستم هستند و ایکون اپلیکیشن را می توان در صفحه اصلی و حتی منوی برنامه ها داشت با این تفاوت که دیگر نباید در فروشگاه های نرم افزار به دنبال اپلیکیشن گشت.

8- بدلیل اینکه وب اپلیکیشن تحت بستر HTTPS قرار دارد از خطرات امنیتی در امان بوده و دارای امنیت بالایی هستند.

9- ساخت اپلیکیشن بومی برای انواع پلتفرم ها از وقت و هزینه بسیار زیادی برخوردار است ولی وب اپلیکیشن تا حد بسیار زیادی در وقت و هزینه صرفه جویی می کند. بیشتر کمپانی ها تا چند سال آینده اپلیکیشن های موبایل را رها می کنند و معتقدند که وب اپلیکیشن جایگزین بسیار مناسبی برای اپلیکیشن ها بومی است.

تفاوت وب اپلیکیشن ها و اپلیکیشن های بومی و معمولی

تفاوت اپلیکیشن بومی و PWA چیست؟ یک اپلیکیشن معمولی، اپلیکیشنی است که به طور مشخص برای یک دستگاه موبایل مشخص ساخته شده است و نصب آن تنها روی همان دستگاه امکان‌ پذیر است و بر روی سیستم عامل هایی که برایش طراحی شده ‌‌اند قابل اجرا و کار آمد است و شما نمی توانید یک اپلیکیشن اندرویدی را بر روی سیستم عامل آی او اس و… اجرا کنید.

کاربران معمولا اپلیکیشن‌ های بومی را از طریق فروشگاه‌ های نرم‌ افزاری آنلاین دریافت می‌ کنند. اما به لطف تکنولوژی جذاب و جدید وب اپلیکیشن های پیشرونده شما می توانید یک نسخه از وب سایت های مورد نظر خود را روی موبایلتان داشته باشید و دیگر محدودیتی از جانب سیستم های عامل وجود ندارد. وب اپلیکیشن، در واقع یک اپلیکیشن اینترنتی حساب می شود و می توان بدون نیاز به فروشگاه نرم افزاری انرا نصب کرد و از طریق هر مرورگری قابل دسترسی و اجرا می باشد.

امروزه تقریبا امکانات مشابهی با اختلافات اندکی بین اپلیکیشن‌ های بومی و اپلیکیشن‌ های تحت وب وجود دارد. وب اپلیکیشن ها برخلاف برنامه های بومی که فضای زیادی از حافظه را اشغال می کنند فضای بسیار اندکی را اشغال می کند.

چند نکته ی جالب در خصوص pwa:

با استفاده از نسخه angular 8 به بعد می توانید از سایت خود یک build بگیرید و تمام اپلیکیشن شما حاضر است. این امکان در نسخه 9 انگولار کامل تر شد. نکته دیگه اینکه میشه گفت تمام مروگر ها از سال 2019 از pwa پشتیبانی کرده اند، اما لیست کامل مرورگرها را در زیر مشاهده می کنید:

مرورگرهایی که از pwa پشتیبانی می کنند

  1. مرورگر‌های دسکتاپ: کروم، فایرفاکس، اپرا، QQ Browser و 360 Browser، سافاری، مایکروسافت edge
  2. مرورگر‌های موبایل: کروم، فایرفاکس، شیائومی، UC Browser، بایدو، وی چت، Sogou، مرورگر 360 Browser و Quark
  3. مرورگر‌های موبایل: سامسونگ، QQ Browser
  4. مرورگر‌های موبایل: Cheetah

خلاصه هر مرورگی که هنوز ساپورت نکرده داغونه.

در انتها هم بگیم که در اکثر مواقع دیده شده سایت هایی که اپلیکیشن میزنن معمولا به این دلیل که بخش عمده ای از کابراشون به این دلیل که اپلیکیشن اون ها رو روی گوشیشون نصب کردن دیگه اسمشون رو سرچ نمیکنن و به نوعی جایگاهشون رو در گوگل و سئو سایت از دست میدن.

چرا از pwa استفاده کنیم؟

  • چون حجم قابل توجهی از کاربران با تلفن همراه از اینترنت استفاده می کنند حدود 68 درصد
  • بهبود و افزایش چشمگیر سرعت سایت
  • 52درصد افزایش نرخ تبدیل
  • 78 درصد افزایش تعداد بازدید های سایت
  • 137 درصد افزایش در مشارکت و تعامل کاربران
  • 133 درصد افزایش در  page views
  • 42 درصد کاهش نرخ پرش (Bounce rate) سایت
آموزش های مرتبط با طراحی سایت و اپلیکیشن

%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C %D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1 UX %D9%88 UI %D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C %D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C %D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA

ابزارهای ux و ui برای طراحی سایت

Google Lighthouse %DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F

Google Attribution چیست؟

4.5/5 - (2 امتیاز)
72 / 100

1 Comment

  1. میس ماه گفت:

    سئو سایت های pwa ای با سایت های معمولی آیا متفاوت هست؟ باید نکته خاصی رو بلد باشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =