اسپم اسکور چیست؟ Spam Score چه تاثیری روی سئو دارد؟

اسپم اسکور باید چند درصد باشد ؟
سئو سایت

Spam Score چیست؟

اسپم اسکورچه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

در سال 2015 شرکت moz که یکی از برندهای معتبر در زمینه تجزیه و تحلیل وب سایت ها است پروژه spam score را ارائه داد که به بحث سئو سایت مربوط می شود.

* این مطلب بر اساس قوانین سال 2021 مربوط به اسپم اسکور بروز شد.

اسپم اسکور چیست؟

اسپم اسکور، امتیاز های منفی است که یک سایت یا یک صفحه از سایت گرفته است، اگر به صورت ساده بخواهیم بیان کنیم این است که: یک شرکت به اسم moz با آنالیز کردن زیر دامنه ها، صفحات غیر اصلی و بک لینک های دریافتی وب سایت شما، میتواند میزان spam score سایت را مشخص کند و امتیازی بین 0 تا 100 به شما بدهد، اگر شما امتیاز بالایی به دست بیاورید.

یعنی هر چقدر به عدد 100 نزدیک تر باشید نشان دهنده spam بالای صفحات شما می باشد که بر رتبه بندی سایت در نتایج موتورهای جستجو تاثیر منفی می گذارد و گوگل شما را جریمه می کند. و شما را در لیست سیاهش قرار می دهد تا دیگر دیده نشوید.

*توجه کنید که گوگل از روی اسپم اسکور های سایت موز، این امتیازات را نمیخواند و برای خودش به صورت جداگانه آنها را محاسبه و تحلیل میکند ولی در اختیار کسی قرار نمیدهد.

spam scoreچیست؟

spam scoreسایت چیست؟

چگونه سایت اسپم اسکور میشود؟

به عنوان یک نکته باید به شما بگویئم که ممکن است خود شما باعث اسپم سایتتان بشوید! چگونه؟

زمانی که به عنوان مدیر سایت یا پشتیبان سئو بیش از اندازه از استانداردهای های گوگل استفاده کرده باشید یعنی بیش از حد طبیعی و نرمال از قابلیت های سئو بهره بگیرید. باعث به وجودآمدن over optimization بر روی وب سایت می شوید.مثلا ایجاد بیش از اندازه بک لینک در یک روز در سایت.

ولی دقت کنید اگر شما درصد بالای اسپم اسکور را درباره سایت خود مشاهده کردید به این معنا نیست که مجموعه ای از فعالیت های اسپمی را در سایت به کار گرفته اید این فقط زنگ هشداری است برای شما، که کیفیت وب سایت خود را از لحاظ محتوا، بک لینک های دریافتی و لینک های مخرب بررسی کنید و تدابیر لازم را انجام بدهید

با رعایت موارد استاندارد سایتم اسپم میشود؟

تمام فا کتورهای لازم برای داشتن یک وب سایت کاربردی را رعایت کرده ام ؟! آیا spam شده ام؟

شما از طریق باز کردن آدرس وب سایت خود در open site explover می توانید اطلاعات دقیقی را در باره اسپم بودن یا نبودن سایت خود به دست بیاورید. مثلا PA.DA امتیازات مربوط به صفحات و لینک های داخلی را نشان می دهد شما می توانید با کلیک کردن روی گزینه ها جزئیات ریز مربوط به هر کدام از flag ها را ببینید هر چقدر تعداد پرچم های سایت بالا باشد نشانه خطر است، مثلا یک سایت هشتاد falg دارد شک نکنید که اسپم است. هر دوماه یک بار وضعیت فلگ ها توسط moz چک می شود.

یا اینکه می توانید با نصب کردن moz bar در مرورگر خود ( یکی از افزونه های کروم است ) در زمانی که در وب سایت خود هستید یا در سایت دیگران در حال جستجو کردن هستید اطلاعات لحظه ایی و کاملی را به دست بیاورید. مزیت آن این است که قبل از بک لینک دادن به یک وب سایت متوجه می شوید که آیا فعا لیت اسپم شده دارد یا خیر؟! با تجریه در زمینه سئو به شما پیشنهاد می کنیم که spam score سایت خود را دائما چک و کنترل کنید.

زیرا اولین هشدار گوگل برای spam score شما 35 درصد است آن را جدی بگیرید و اگر هشدار بعدی گوگل برای شما عدد 60 باشد. ( فاجعه است ) باید استراتژی ها و تدابیر سئو سایت را در جهت بهینه کردن رتبه سایت عوض کنید، می توانید دامنه خود را تغییر بدهید. چون دامنه فعلی شما در لیست سیاه گوگل قرار گرفته است.

over optimize چیست؟

over optimize چیست؟

دلایل SPSME SCORE سایت

  • محتوا: در زمان تولید محتوا باید کلمات شما بیشتر از 900 کلمه باشد و اطلاعات مورد نیاز کاربران را در اختیارشان قرار بدهد. محتوا باید جامع و کامل باشد و حاوی گزارشات لازم در باره کسب و کار شما باشد وباعث حفظ کاربران در سایت بشود. یادتان باشد که در محتوای خود حتما از لینک دهی استفاده کنید، زیرا محتوا هرچقدر هم که با ارزش باشد ولی لینک دهی را رعایت نکرده باشد اهمیتی ندارد. و اگر محتوای شما کوتاه و خلاصه باشد از نظر گوگل بی ارزش است و یک محتوای اسپم شده به حساب می آید.
  • لینک خارجی زیاد: دقت کنید در زمان ایجاد بک لینک اولین چیزی که باید به آن توجه کنید کیفیت و اعتبار آن سایت در نزد گوگل است باید چک کنید که spam score آن سایت کم تراز 20باشد. و معیار دیگر تعداد بک لینک ایجادی است شما باید با توجه به تعداد کلمات محتوا خود، مثلا 900 کلمه، یک بک لینک ایجاد کنید. در زمان استفاده از بک لینک بهتر است استراتژی پنجاه-پنجاه را به کار ببرید.یعنی پنجاه درصد do-follow و پنجاه درصد بعدی no-follow باشد، در غیر این صورت فعالیت شما اسپم شده شناخته می شود.
  • اندازه سایت : یکی دیگر از نکات قابل توجه اندازه و قدمت سایت است یعنی یک سایتی که حداقل 3 سال از عمر آن می گذرد و دارای مطالب و مقاله های فراوانی در زمینه های مختلف است حتما و حتما باید تعداد بک لینک های آن زیاد و البته به اندازه باشد. ازنظر گوگل چنین سایتی باید حتما محتوای تولید شده خود را با ایجاد بک لینک، در وب سایت های زیادی به اشتراک بگذارد تا موتورهای هوشمند گوگل بفهمند که این یک سایت با محتوای با ارزش است و آن را اسپم شده تلقی نکنند
  • دامنه: نام دامنه ایی که انتخاب می کنید نباید دارای اعداد باشد مثلا: webnn32، یا استفاده از سمبل ها و نشانه ها، نوشتن حروف بی معنی و غیر مرتبط با حوزه کسب و کارتان باشد. دقت کنید باید نام دامنه سایت حاوی کلمه کلیدی باشد که به صورت خلاصه شده توضیحی در باره بیزینس شما باشد.هرگز نباید دامنه شما طولانی و بلند باشد.اگر از tld یا پسوندهای بی ربط مثل یا phb. استفاده کنید احتمال اسپم شدن خود را افزایش می دهید. پس بهتر است از ir. یا com. یا net. بهره بگیرید.
  • قفل ssl: آن دسته از سایت ها که اسپم می شوند معمولا از پروتکل https و قفل sll استفاده نکرده اند و این نشان دهنده این است که امنیت کاربران برای آن ها اهمیتی ندارد یعنی این سایت از خط قرمز گوگل رد شده است و اسپم می شود. و سایتی که رضایت کاربران را نتواند جلب کند رضایت گوگل را نیز از دست می دهد.
  • لینک داخلی: برای اینکه به کاربران خود بگوئید که تمام صفحات داخلی سایت شما با ارزش است و بتوانید آن ها را به تمام صفحات خود هدایت کنید باید لینک های داخلی را ایجاد کنید یعنی ازصفحه فعلی که کاربر قرار دارد یک لینک به یک صفحه دیگر در همین سایت ایجاد کنیم. زیرا اگر تعداد لینک داخلی شما کم باشد نشانه بی ارزش بودن سایت و اسپم شدن می باشد.
  • راه های ارتباطی: برای جلو گیری از اسپم شناخته شدن وب سایت خود در نزد گوگل، فراموش نکنید که راه های ارتباطی خود را با کاربران ایجاد کنید. حتما در سایت خود اطلاعات تماس با ما، آدرس مکان، آدرس ایمیل و آدرس شبکه های اجتماعی که در آن فعالیت می کنید را به کاربران به اشتراک بگذارید، شما برای اینکه نظر مثبت گوگل را به خود جلب کنید و رتبه سایت خود را ارتقا بدهید باید دائما درحال تعامل با کاربران خود باشید
  • صفحات : در زمان طراحی سایت خود به تعداد صفحات ایجاد شده دقت کنید. صفحات نباید تعداد صفحات و برگه ها کم باشد و با محتوای کم. پس بدانید تعداد صفحات کم هیچ کمکی به ارتقا رتبه بندی شما نمی کند هیچ. بلکه امتیاز منفی هم می گیرید و اسپم می شوید.
  • فونت:برای اینکه جز سایت های spam score شناخته نشوید به انتخاب فونت در زمان نوشتن متن دقت کنید از فونت هایی استفاده کنید که جز استاندارهای گوگل باشد مثلا: ( google font api) و گوگل آن را به رسمیت بشناسد. فونت نامتعارف سایت شما را به سمت بلاک شدن می کشاند.
  • گوگل آنالیتکس: تمام سایت هایی که از اسپم شدن خود توسط گوگل جلوگیری می کنند از ابزار آنالیتکس برای تجزیه و تحلیل درست سایت خود استفاده می کنند.و می توانند عملکرد بهتر و بهینه تری را در نزد موتورهای جستجو داشته باشند و در جایگاه بالایی قرار بگیرند
  • نرخ بازدید: آن دسته از سایت هایی که نرخ بازدید کمی دارند مطمئن باشید که هیچ کدام از فاکتور های سئو را به درستی رعایت نکرده اند و در جذب کاربران ناکارآمد بوده اند. پس این وب سایت ها همان سایت های هستند که در لیست spam score گوگل قرار می گیرند و بلاک شده و دیگر دیده نمی شوند.
  • عنوان: به عنوان مدیر سایت یا تولید کننده محتوا باید بدانید که طول عنوان صفحات نباید خیلی بلند باشد یا بیش از اندازه کوتاه باشد چون زنگ هشدار گوگل برای spam score سایت شما به صدا در می آید.
چرا سایت اسپم میشود؟

چرا سایت اسپم میشود؟

جمع بندی در مورد spam score

شما با خواندن مقاله ما به درستی آموختید که spam score چیست و یاد گرفتید که ارتباط مستقیمی بر روی سئو سایت شما و رتبه بندی می گذارد برای جلوگیری از اسپم اسکور باید چه تدابیری اندیشید؟

شما الان به خوبی می دانید برای داشتن یک وب سایت بهینه و جلوگیری از spam score سایت باید مواردی مانند: نامی برای دامنه انتخاب کنید که معرف برند و کسب و کار شما باشد، تولید محتوای مفید و به اندازه در سایت که در برگیرنده اطلاعات مورد نیاز کاربران است را ایجاد کنید. کیفیت لینک های داخلی و خارجی خود را بررسی کنید که به اندازه و معتبر و مرتبط باشند، از ابزارهای مناسب تجزیه و تحلیل وب سایت استفاده کنید.

با توجه به اقداماتی که به شیوه درست آن را انجام می دهید قطعا امتیاز اسپم اسکور شما کم تر از 20 خواهد بود در غیر این صورت افزایش این امتیاز مثلا بالای 60 درصد نشان می دهد که وضعیت شما از مرز هشدار گذشته است و شما در لیست سیاه گوگل قرار گرفته اید کارشناسان حرفه ایی ما به شما پیشنهاد می کنند که دائما و به طور روزانه سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید که با مشکل اسپم مواجه نشوید.

ویدئو اموزشی راجع به spam score

4.5/5 - (6 امتیاز)
85 / 100

6 Comments

  1. روناک گفت:

    اسپم اسکور ممکنه سایت از بین ببره؟

  2. سهیل کمالی گفت:

    موارد استاندارد و مهم که روی اسپم اسکور سایت تاثیر میذارن چه چیزهایی هستند؟

  3. حامد اولیایی گفت:

    چجوری میتونیم اسپم اسکور پایین بیاریم؟ چرا کامل نگفتید
    در همین رابطه میشد روش پایین آوردن
    یا علت بالا رفتن سریع اسپم اسکور سایت هم مطرح بشه

  4. امیر حسین زندی گفت:

    اسپم اسکور که سایت moz نمایش میده چرته، هرکی خواست ۲۰۰ میگیرم اسپم اسکورشو میارم زیر ۱۰

  5. مهران گفت:

    7 بار تو این متن از spsm score استقاده شده. غلط املایی یه بار دو بار اتفاق میفته نه 7 بار. تو یکی از هدلاین ها هم این اتفاق افتاده. تو مقاله ای که مربوط به سئو هست خیلی عجیبه همچین چیزی

  6. ابوالفضل گفت:

    سلام من سایتم فکر کنم بلاک شده توسط گوگل چون بازدیدی عملا نداره و اسپم اسکور سایتم 34 درصد هست اگر شما بتونید من حاضرم 200 بدم تا سایتم رو درست کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 10 =