یک ضرب با یک مثال کاربردی utm را شروع کنیم. اگر سایت شما روزانه بیش از هزار بازدید کننده داشته باشد و برای افزایش فروش و بازدید به درج تبلیغات در سایت ها و شبکه های اجتماعی روی آورده اید، باید این سئوال در ذهن شما بوجود آمده باشد که هر یک از تبلیغات شما چه تعداد کلیک داشته اند و آیا توانسته اند برای شما به همان میزان که هزینه کرده اید، بازدید کننده جذب کنند؟
حتما می پرسید که این موضوع را باید از کجا متوجه شد: که کدام تبلیغ در کدام سایت چقدر ورودی به سایت من داده؟ً! برای اینکه بتوانید آمار دقیقی از این موضوع بدست آورید؛ استفاده از utm می باشد که ما در این مقاله به معرفی اینکه Utm چیست؟ خواهیم پرداخت.
فهرست موضوعات در این آموزش
UTM چیست ؟
Universal Transverse Mercator عبارت تکمیل یافته utm می باشد، که معنای آن سامانه ی مختصات جهانی می باشد. یو تی ام کدی است که با اضافه کردن آن به انتهای لینک های سایت، آمار ورودی آن لینک ها را به ما می دهد. یعنی با یو تی ام میتوانیم بهتر کمپین های تبلیغاتی خود را مانیتور کنیم.
در تعریف اینکه UTM چیست؟ می توانیم بگوییم که در حقیقت utm یک لینک است که اطلاعات مختلفی را به گوگل آنالیتیکس ارسال می کند و تمام اطلاعات در آن پردازش شده و بعد از شناسایی در قالب یک گزارش در اختیار شما قرار خواهد گرفت. با استفاده از این پارامترها شما می توانید متوجه شوید بنرهایی که در سایت قرار دارند، خبرنامه های ارسالی و دیگر کارهایی که در سایت خود انجام داده اید چه تعداد لینک و ورودی از طریق تبلیغات به شما داده اند.
نمونه ای از یک utm
لینک زیر را ببینید:
https://www.booking.com/flight/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=yalda&utm_content=kishtickets
این یک نمونه از utm است که نشان میدهد:
سایت booking.com
یک کمپین برای yalda و به همین اسم ایجاد کرده
هدفش از این کمپین، فروش بلیط های کیش بوده است.
(البته این فقط یک مثال بود، چون سایت booking.com اصلا در ایران فعالیتی ندارد)
حالا با رفتن به گوگل آنالیتیکس و مشاهده بخش ورودی ها متوجه میشود که این لینکی که برای این کار ایجاد شده چقدر ورودی گرفته. برای آموزش گوگل آنالیتیکس از اینجا شروع کنید.
اطلاعاتی که utm در اختیار شما قرار می دهد
در تعریف اینکه utm چیست؟ گفتیم برنامه ای است که اطلاعات مختلف را به گوگل آنالیتیکس ارسال کرده و گزارشات کاملی را در اختیار شما قرار می دهد؟
اما سوالی که برای بسیاری از مدیران وب سایت ها به وجود می آید در راستای سئو سایت این است که از این گزارشات بدست آمده به چه چیزی می خواهند برسند؟! و اگر ندانیم که این گزارشات را برای چه می خواهیم دیگر استفاده از utm چه فایده ای دارد؟!
Utm به شما کمک خواهد کرد به سه سوال اصلی که برای تمامی مدیران وب سایت ها به وجود می آید پاسخ داده و آن ها را متوجه این موضوع کند که به چه دلیل از یو تی ام استفاده می کنند.
سوالاتی که یو تی ام به آن ها پاسخ می دهد
- ترافیک وب سایت از کجا به دست آمده است؟!
- این ترافیک چگونه به سایت شما رسیده است؟!
- چه میزان ترافیک به سایت وارد شده است و بعد از چه مدت و چه کاری خارج شده اند؟!
شما با استفاده از کدهای utm می توانید پاسخ سه سوال بالا را بدست آورید اما در کنار آن ها نیاز به یک سری اطلاعات جزئی مانند اینکه هر کاربری که وارد سایت شده است کدام صفحه از وب سایت را مشاهده کرده است. دقیقا چند ساعت در سایت مانده است را نیز مشاهده خواهید کرد.
زمان استفاده از utm
همانطور که در مطالب بالا در ادامه اینکه utm چیست؟ عنوان کردیم که لینک های یو تی ام در تبلیغاتی که ارسال میکنیم بهترین راه هستند که ببینیم کمپین ساخته شده تا چه میزان ورودی برای سایت ما آورده است و یا تبلیغاتی که در یک سایت زدیم از ابتدا تا انتها چه تعداد ورودی داشته است. بنابراین می توانیم بگوییم که استفاده از لینک های utm برای بازاریابی های آنلاین بسیار مفید می باشد و از آن می توان برای کمپین های اجتماعی، کمپین های ایمیلی و کمپین های بنری و تبلیغات هم استفاده کرد.
تمام وب سایت ها از اشتراک گذاری در سایت استفاده می کنند اما این موضوع که بدانیم کسی که لینک رو به اشتراک گذاشته توانسته است چند تا ورودی دریافت کرده است کار چندان آسانی نمی باشد بنابراین با استفاده از کدهای utm که در سایت خود آن ها را ساخته اید می توانید به آسانی این آمار را بدست آورید.
یکی دیگر از موارد پر کاربرد از لینک یو تی ام خبرنامه ها و ایمیل هایی است که شما دریافت کرده اید و اینکه بدانید چه تعداد ورودی و ترافیک از خبرنامه دریافت کرده اید به کمک یو تی ام امکان پذیر می باشد.
لینک های utm را زمانیکه برای تبلیغات در سایت ها به کار می برید به راحتی متوجه خواهید شد که از چه سایتی چه میزان ورودی دریافت کرده اید و کدام بخش از مکان تبلیغاتی سایت توانسته است بیشترین ورودی را به شما بدهد.
آموزش های مرتبط با utm