آموزش گوگل آنالیتیکس Google Analytics

آموزش گوگل آنالیتیکس جدید
سئو سایت

آموزش گوگل آنالیتیکس

در سال 2005 شرکت گوگل ابزار آنالیتیکس را برای تجزیه و تحلیل سایت های مختلف به صورت رایگان در اختیار وبمستران قرار داد. اطلاعات کامل و جامعی درخصوص ترافیک ورودی سایت تهیه می کند که جهت بهینه کردن و ارتقای سایت بسیار کاربردی و ارزشمند است.

تجزیه و تحلیل سایت چیست؟ چرا اهمیت دارد؟

زمانی که شما تصمیم دارید یک وب سایت داشته باشید که مورد توجه کاربران و دید موتورهای جستجو قرار بگیرد حتما باید از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده کنید.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

برای اینکه بتوانید به آسانی سایت خود را آنالیز و بررسی کنید و بهبود ببخشید. این ابزار می تواند در (فواصل زمانی مختلف) برایتان مشخص کند که تعداد بازدید از سایت شما چقدر بوده است کاربران بعد از ورود به سایت شما چه مدت زمان در صفحات ماندگار بوده اند این ابزار مشخص می کند که مخاطبان از چه سایتی به وب سایت شما هدایت شده اند و همچنین از چه مرورگرهایی استفاده می کنند. (و البته ده ها مورد مفید دیگر که در ادامه همه را شرح داده ایم)

ابزار گوگل آنالیتیکس با بررسی کردن محتوا و میزان ماندگاری کاربر در صفحات، به شما نشان میدهد میزان جذابیت و قابل فهم بودن محتوای شما چقدر بوده است؟

گوگل آنالیتیکس این قابلیت را دارد که مشخص کند کاربران شما از چه کشورها و شهرهایی به سایت وارد شده اند. و اینکه سایت برای چه سنی و چه جنسیتی جذاب تر بوده است.

هیچ قابلیتی برای شما از این جذاب تر نیست که بدانید ابزار گوگل آنالیتیکس می تواند با تحلیل کردن روش های بازاریابی متوجه شود که کدام تکنیک بیشترین تاثیر مثبت بر کاربران را داشته است. به شما کمک می کند از رقبای خود پیشی بگیرید. در نتیجه آنالیتیکس می تواند با توجه به رفتار، ویژگی های کاربران و اقداماتی که در سایت رخ داده است، حدس بزند که کدام کاربران به مشتری دائمی و وفادار تبدیل می شود.

 

نمایی از نمودارهای گوگل آنالیتیکس برای بازدیدو...

نمایی از نمودارهای گوگل آنالیتیکس برای بازدیدو…

برای ورود به آنالیتیکس از اینجا اقدام کنید: google analytics

* حتما باید با وی پی ان وارد بشید چرا که گوگل این امکان را از داخل ایران مسدود کرده.

  • معرفی بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس
    HOME
    Customization
    Realtime
    Audience
    Acquisition
    Behavior
    Conversation
    Attribution
    Discover
    admin
  • بخش های اصلی گوگل آنالیتیکس
    Realtime
    Audience
    Acquisition
    Behavior
    Conversation
    توضیح آیتم های کاربردی در گوگل آنالیتیکس
    توضیح کلی
    فیلتر زمانی و گزارش گیری
    توضیح در مورد فیلتر کردن زمانی در بالای صفحه سمت راست
    گزارش گیری
    و گزینه های save, export, share, insights
    صفحه خانه یا Home در گوگل آنالیتیکس
    توضیح کلی در این مورد
    کاربران (users)
    درآمد (Revenue)
    نرخ تبدیل(Conversion Rate)
    Sessions
    گزارش نحوه جذب کاربران
    محتوا با توضیح کلی 1- کانال های جذب 2- منبع ترافیک Referal3- ترافیک ارجاعی
    امار تعداد کاربران فعال در سایت
    بررسی میزان موفقیت در بازگرداندن کاربران به سایت
    بررسی زمان فعال بودن کاربران در سایت
    کاربران از چه کشورهایی به سایت ما مراجعه میکنند
  • شخصی سازی customization
    توضیح کلی در این مورد
  • گزارش های Realtime در آنالیتیکس
    توضیح کلی در این مورد
    اطلاعات کلی یا Overview
    توضیح (کاربران فعال در حال حاضر، Divice های مخاطبان، تعداد صفحات بررسی شده در آنالیتیکس برحسب دقیقه یا ثانیه، سایت هایی که در لحظه مخاطبان بیشتری را به ما ارجاء می دهند (Top Referals)صفحات فعال در لحظه Top Active Pages کلمات کلیدی که ترافیک فعال به دنبال آن هستند و Top KeywordsTop Location
    محتواهای فعال در لحظه Top Content
    وضعیت فعالیت ایونت ها در لحظه در بخش events
    بررسی نرخ تبدیل لحظه ای Conversion
    گزارش Audience
    گزارش کلی یا Overview
  • Sessionsتعداد دفعاتی که کاربران به وبسایت مراجعه می کنند
    تعداد کاربران Users
    تعداد کاربران جدید New User،
    تعداد صفحات مشاهده شده توسط کاربران Pageviews
    Pages / Session میانگین صفحات مشاهده شده در هر دوره
    Avg. SessionDuration میانگین طول مدت یک دورۀ بازدید
    Bounce Rate نرخ پرش یا تعداد کاربرانی که از دست داده‌اید
    Number of Sessions per User تعداد session‌ های هر کاربر
    % New Sessions
    اطلاعات جغرافیایی کاربران
    اطلاعات سیستم های کاربران
    وضعیت سایت در حالت موبایل
    زبان کاربران
    Life time value
    Cohort analysis
    Audience
    Demographics
    Intrests
    Behavior
    Technology
    Cross divice beta
  • نحوۀ جذب Acquisition
    توضیح کلی در مورد نحوه جذب
    بررسی کانال های جذب
    Organic Search
    Direct
    Display
    Referral
    Social
    Affiliates
    (Other)
    Paid Search
  • گزارش کلی یا Overview
  • منابع ترافیک یا All Trafics
  • تبلیغات گوگل یا google ads
  • سرچ کنسول search console
  • شبکه های اجتماعی social
  • کمپین های تبلیغاتی Campaigns
  • رفتار کاربران یا Behavior
    توضیح کلی در مورد نحوه جذب و ایتم های زیر
    Pageviews
    Unique Pageviews
    Avg. Time on Page
    Bounce Rate
    محتوای سایت Site Content
    سرعت سایت Site Speed
    جستجو در سایت Site Search
    رویدادها Events
    Publisher
    Experiments
  • نرخ تبدیل یا Conversions
    توضیح کلی در مورد نرخ تبدیل
    اهداف Goals
    Ecommerce
    Multi-Channel Funnels
  • معرفی بخش Discover در گوگل آنالیتیکس
  • معرفی بخش Admin گوگل آنالیتیکس

معرفی واژه ها و اصطلاحات گوگل آنالیتیکس

  • Sessions
  • Users
  • Pageviews
  • Pages/Sessions میانگین صفحاتی که در یک نشست یا دوره دیده میشوند
  • Bounce Rate نرخ پرش
  • New Sessions نشست های جدید

چه کسانی با گوگل آنالیتیکس کار می کنند ؟

نتیجه می گیریم که وب مستران، متخصصین سئو، دیجیتال مارکترها، و اشخاصی که کارهای تبلیغاتی وب سایت را انجام می دهند باید از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده کنند، و با توجه به اطلاعات مفید و ارزشمندی که از این ابزار به دست می آورند( ترافیک ورودی، نرخ تبدیل) می توانند در زمان و هزینه ها صرفه جویی کنند.و از داشتن یک وب سایت بهینه ،کاربردی و کاربر پسند لذت ببرند.

در زمان شروع کار با ابزار آنالیتیکس باید هسته اصلی ترافیک کاربر را مشخص کنید این کار به وسیله utm انجام می شود. برای استفاده از utm هم باید دانش فنی کافی داشته باشید که بتوانید به بهترین شکل تبلیغات خود را انجام بدهید. و پیش از هر اقدامی باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت وب سایت خود را به خوبی مشخص کرده باشید تا بتوانید به درستی با این ابزار تحلیل کار کنید.

به یاد داشته باشید که ابزار آنالیتیکس بسیار قدرتمند است ولی زمانی می توانیم از تمام قابلیت های آن به درستی سود ببریم که بتوانیم ابزار را باتوجه به اهداف کسب و کارمان و در نظر گرفتن نیازهایمان برای خود سفارشی سازی کنیم.زیرا تمام ویژگی های آنالیتیکس به طور پیش فرض فعال نیستند.

نکته ایی که باید به آن اشاره کرد این است که ابزار گوگل آنالیتیکس به طور مستقیم هیچ تاثیری بر روی سئو سایت نمی گذارد. ولی به کمک اطلاعات مفید و با ارزشی که در اختیارتان می گذارد می توانید سئو خود را بهبود ببخشید. یکی از ویژگی های بارز و قابل توجه ابزار گوگل آنالیتیکس سازگار بودن آن با سایر ابزارهای گوگل مانند ( گوگل ادز و یوتیوب) می باشد.

چارت گوگل آنالیتیکس

چارت گوگل آنالیتیکس

گزینه های گوگل آنالیتیکس

برای کار کردن با ابزار آنالیتیکس باید حتما در مورد این گزینه دانش اولیه ایی داشته باشید؛ در این بخش نحوه کارکردن با گوگل آنالیتیکس را بررسی میکنیم پس از اضافه کردن سایت و ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس، کد مربوط به سایت را در header سایت قرار میدهیم مطابق تصویر کد مربوطه را از بخش مشخص شده کپی میکنیم، ودر هدر سایت قرار میدهیم.

نحوه کپی کردن کد گوگل آنالیتیکس : Admin سپس Tracking Info و سپس Tracking code

tracking Code analitics

tracking Code in analitics

در بخش home میتوانیم نمای کلی از سایت داشته باشیم، مثلا اینکه در حال حاضر چند کاربر در سایت هستند و در کدام صفحات یا لندینگ ما هستند و مواردی از این قبیل

google analitic home

google analitic home

در زیربخش Real-time همانطور که از نام این بخش پیدا است، اطلاعاتی که در حال حاضر نسبت به کاربران نیاز داریم را میتوانیم مشاهده کنیم، مواردی مانند اینکه در لحظه چند نفر از طریق سرچ در گوگل، یا از طریق بنر تبلیغاتی ما، یا از طریق لینک های خارجی دامنه های دیگر، به سایت ما آمده اند

google analitic overview

google analitic overview

  1. Dashboard: در این بخش می توانید یک داشبورد جدید اضافه کنید و یا دسترسی های قبلی را مدیریت نمائید، به فضای کاری که در قسمت Overview مشاهده می کنید یک داشبورد می گویند. با کلیک بر روی New Dashboard یک داشبورد جدید بسازید.
  2. Shortcuts: برخی مواقع نیاز داریم برای رسیدن به یک بخش خاص ، مسیر طولانی را طی کنیم، بهتر است یک کد کوتاه جهت دسترسی به آن بخش ایجاد کنیم با استفاده از شورت کات میشود اینکار را انجام داد تا به راحتی به بخش مورد نظر دسترسی داشته باشیم (این بخش در گذشته وجود داشت).
  3. Real-Time: جذاب ترین بخش گوگل آنالیتیک همین بخش رئل تایم است که در این قسمت می توانید آمار زنده ی سایت خود را مشاهده کنید. گوگل آنالیتیک برای ثبت آمار به صورت روزانه و زمانبندی شده عمل می کند و گاهی تا 1 روز هم بطول می انجامد تا داده های جدید ثبت گردد. بنابر این برای موارد خاص می توانید از Real Time استفاده نموده و آمار لحظه ای سایت را مشاهده نمایید و تغییرات لحظه ای را چک کنید.
  4. Audience: مهم ترین جایی که آمار گذشته ی سایت در آن وجود دارد این بخش میباشد (Audience یا همان مخاطبان) در این قسمت می توانید ببینید در روزهای قبل چند نفر و از چه جایی به سایت شما مراجعه کردند و چقدر در سایت باقی مانده اند. همچنین می توانید اطلاعاتی مانند سن و جنسیت کاربران، منطقه ی جغرافیایی ، رفتار مشتریان ، تکنولوژی و دستگاه های مورد استفاده ی کاربران سایت را مانیتور و برای آنها برنامه ریزی نمایید.
  5. Acquisition: بهترین بخش برای سایت هایی که کمپین های تبلیغاتی دارند، در این بخش می توانید مشاهده کنید که چه چیزی کاربران را به سایت شما هدایت کرده است؟ تبلیغات ، خبرنامه ، ایمیل های ارسالی یا …. ببینید چه سایتی بهترین و فعال ترین ورودی ها را به سایت شما داده است
  6. Behavior: به به بخش رفتار کاربران، در این بخش می توانید رفتار کاربران را مشاهده نمایید (با یک نمودار خیلی جذاب در بخش Behavior Flow) یعنی وقتی یک کاربر وارد سایت شده است به کجا رفته و بعد نیز به چه مسیر هایی رفته و آیا کاری که مورد انتظار ما بوده است را کاربران انجام میدهند و یا کجا از مسیر مورد نظر ما خارج میشوند.
  7. Conversions: جایی مناسب سایت های فروشگاهی و یا خدماتی، در این بخش می توانید نرخ تبدیل کاربران سایت را مشاهده کنید. نرخ تبدیل با تقسیم تعداد بازدید بر تعداد Goal های ثبت شده بدست می آید و معیاری جهت تشخیص عملکرد کمپین های سایت شما می باشد که به شما نشان می دهد کسب و کار و فروش آنلاین شما چقدر خوب کار می کند.

با سئو سایت حرفه ای، علت موفقیت بیزینس خود باشید.

4.4/5 - (5 امتیاز)
90 / 100

1 Comment

  1. سپیده صالحی گفت:

    نحوه تعریف کردن رویداد در گوگل آنالیتیکس رو میشه توضیح بدید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − هفت =