خطای 404 چیست؟

خطای 404 چیست؟
سئو سایت

برای رفع خطای 404 Not Found که بی شک همه شما تا کنون برای یک بار هم که شده با آن رو به رو شده اید، باید ابتدا علت ایجاد آن را تشخیص داد. خطای 404 Not Found یک کد وضعیت HTTP و به این مفهوم آ است که صفحه وبی که برای باز کردن آن تلاش کردید را نمی توان در سرور یافت.

مشکل یا خطای 404 در واقع یک error رایج و شناخته شده در تمام وب سایت ها می باشد که این خطا با عنوان 404 Not Found Error بر روی سایت نمایش داده خواهد شد. دلایلی که باعث به وجود آمدن این خطا در سایت ها می شود بسیار متفاوت هستند که ما قصد داریم در این مقاله و در ادامه مباحث تکمیلی درباره آموزش سئو به بررسی این موضوع بپردازیم.

خطای 404 چیست؟

یکی از رایج ترین خطاهایی که از سمت کاربر می باشد خطای 404می باشد. همانطور که می دانید منابع مختلف بسیاری در وب سرورها وجود دارد و زمانیکه کاربر درخواست مشاهده یک صفحه را به وب سرور می دهد می تواند آن را مشاهده نماید. اما زمانیکه آن صفحه در وب سرور موجود نباشد برای او هشدار خطا نمایش داده می شود. اجازه دهید این موضوع را با یک مثال برایتان شفاف سازی کنیم. برای مثال زمانیکه شما می خواهید صفحه ای از وب سایت سئو ایران را مشاهده کنید url صفحه مورد نظر خود را به مرورگری که در دست دارید می دهید و مرورگر درخواست شما را برای وب سرور ارسال می نماید حال فرض کنید که صفحه مورد نظر شما در سایت وجود نداشته باشد در این صورت است که شما با خطای 404 روبرو خواهید شد.

تمامی صفحات وب سایت در صورت مواجه شدن با خطاهایی در بارگذاری، یک کد خطا را به مرورگر ارسال می کنند. خطای 404 پیامی مبنی بر این مسئله می باشد که مرورگر به سرور سایت متصل شده است اما سرور قادر نمی باشد آن را پیدا کند.

رفع خطای 404

رفع خطای 404

این خطا از به نمایش در آمدن محتویات بستر مربوطه به‌ شکل کامل ممانعت به عمل آورده و یک صفحه که حاوی بعضی از توضیحات تکراری است را نشان می دهد. خطای 404 Not Found همان گونه که از عنوان آن نمایان است، مواقعی رخ می دهد که صفحه و یا محتوای درخواست شده از سمت کاربر در منابع آن ‌سایت یا سرویس ‌دهنده آن وجود ندارد. از اصلی ‌ترین علت های این موضوع می ‌توان به تایپ نادرست نشانی محتوا و یا خرابی‌ های دائمی یا موقت سرور اشاره داشت.

به بیان دیگر، خطا 404 Not Found نشان می دهد که سرور قابل دسترسی می باشد اما صفحه خاصی که در پی آن هستید وجود ندارد و یا این که قادر نیست آن را پیدا کند. در حال حاضر یکی از معیار های گوگل جهت سئو سایت، طراحی صفحه 404 و معرفی آن است. این نکته را مدنظر داشته باشید که کاربر در وب سایت شما به هیچ وجه نباید با خطای 404 مواجه شود و اگر صفحاتی را حذف می نمایید، توصیه می شود که صفحات را ریدایرکت کنید چرا که در غیر این حالت، هم وب سایت شما مشمول جریمه گوگل می شود و هم این که تاثیر منفی بر روی سئو وب سایت تان می گذارد.

گفتنی است که خطای بیان شده در بالا در مقایسه با سایر ارورها مثل 403 Forbidden و … از سادگی بیشتری برخوردار است و توضیحات پیچیده‌ ای هم ندارد. علاوه بر آن، دسته‌ بندی مشکل در کلاس خطاهای 4XX از همان ابتدا شخص را متوجه می کند که دلیل آن در اغلب موارد به وجود مشکلی از جانب کاربر بازگردانی شده و باید از سمت او مورد بررسی قرار گیرد (البته در نه تمام مواقع).

راه های رفع خطای 404

گفتیم که برای رفع خطای 404 راه حل های متفاوت بسیاری وجود دارد که در ادامه به چند نمونه از آن ها شاره کرده ایم تا با شناسایی آن ها و رفع هر یک از خطاها بتوانید سئو سایت خود را از شر جریمه و پنالتی شدن گوگل نجات دهید.

بدون شک برای همگی شما عزیزان پیش آمده است که در زمان وب گردی با خطای 404 مواجه شده باشید گفتیم که این خطا زمانی رخ خواهد داد که صفحه مورد نظر شما در وب سرور وجود نداشته باشد که این موضوع در برخی از مواقع می تواند از طرف سایت باشد و شما در جایگاه کاربر هیچ کاری از دستتان برنخواهد آمد اما در برخی از مواقع هم مشکلاتی هستند که شما می توانید با از بین بردن آن خطای 404 را رفع کنید از جمله کارهایی که شما می توانید برای رفع خطای 404 انجام دهید شامل موارد زیر می باشد.

  • Refresh کردن صفحه
  • بررسی کردن آدرس مجدد سایت
  • قسمتی از لینک را پاک کنید
  • مرورگر خود را پاک کنید
  • سرور خود را تغییر دهید

تنها کاری که برای رفع این خطا میبایست انجام دهید این است که پس از ورود آدرس صفحه مورد نظر، صفحه مورد نظر لود گردد یا اینکه یک ریدایرکت به صفحه ای دیگر دهید تا یک صفحه در نهایت نمایش داده شود و دچار این ارور نشوید.

شاید بد نباشد که این موضوع را هم بدانید، گوگل طبق بیانیه ای اعلام کرده است که خطای 404 بخشی از اینترنت به حساب می آید و یکی از بهترین راه کارهایی می باشد که به گوگل اعلام خواهد کرد که کدام url پاک شده است. زمانیکه یک لینک کاربران گوگل را به سمت صفحه ای که دچار خطای 404 شده است هدایت می کند گوگل تشخیص می دهد که این صفحه دیگر در میان وب سایت ها وجود ندارد و آن صفحه را مدت زمانی است که از ایندکس خارج کرده است همین موضوع باعث از بین رفتن ارزش آن لینک و بک لینک آن خواهد شد.

با افزایش پاک شدن صفحات با ارزش سایت، پیج رنک وب سایت و قدرت دامنه آن کاهش پیدا خواهد کرد و در نتیجه موجب کاهش رتبه سایت در نتایج جستجو می شود.

دلایل خطا 404

دلایل خطا 404

Refresh کردن صفحه

زمانیکه خطای 404 به وجودآمده مربوط به گوگل باشد شما می توانید با Refresh کردن صفحه مشکل به وجودآمده را رفع کرده و به راحتی به صفحه ای که در نظر دارید دست پیدا کنید.

بنابراین اولین چیزی که شما در صورت مشاهده کردن خطای 404 برای رفع خطای 404 باید انجام دهید این است که صفحه مورد نظر خود را Refresh کنید. برخی از مرورگرهای پرکاربرد همچون Chrome,Fire fox می توانند با استفاده از کلید f5 صفحه مورد نظر خود را Refresh کنند. اما باید دقت داشته باشید که با علامت چرخ برگردون که در بالای نوار آدرس صفحه شما نمایان است هر گز صفحه را Refresh نکنید و حتما از کلید f5 برای این کار استفاده کنید.

بررسی کردن آدرس مجدد سایت

کار بعدی که برای رفع خطای 404 می توانید انجام دهید این است که آدرسی سایتی را که برای مرورگر ارسال کرده اید را بار دیگر مورد بررسی قرار دهید زیرا این احتمال وجود دارد زمانیکه شما به صورت دستی اقدام به تایپ آدرس کرده اید اشتباه آدرس وارد شده باشد و با خطای 404 روبرو شده باشید اما اگر آدرس را از روی وب سایت برداشته و بر روی لینک آن کلیک کرده اید این امکان وجود دارد که پیوند اشتباه وارد شده باشد پس باید آدرس را مجدد چک کنید.

با این که این موضوع در اغلب مواقع رخ نمی دهد، اما برخی اوقات سرورهای وب می ‌توانند با مشکل رو به رو شوند و قادر نباشند به سادگی صفحه ‌ای را که واقعا وجود دارد، نمایش دهند. نخستین کاری که در این زمان باید انجام دهید، بارگذاری دوباره صفحه است. بیشتر مرورگرها از کلید F5 برای این هدف استفاده می نمایند. علاوه بر آن، یک دکمه Refresh را در بخشی از نوار آدرس ارائه می ‌دهند. در اکثر مواقع این راه‌ حل قادر به رفع مشکل نیست اما تنها یک ثانیه به طول می انجامد تا آن را امتحان کنید و مشاهده شده که با انجام همین کار ساده، خطای 404 رفع شده است.

قسمتی از لینک را پاک کنید

در این مرحله اگر آدرس سایت را به صورت www.seoiran.com/a/bc.html وارد کرده اید تنها کافی است چند حرف از آخر لینک را حذف کرده و آن را به صورت www.seoiran.com وارد نمایید در بیشتر مواقع این روش جواب خواهد داد.

کش مرورگر خود را پاک کنید

از کارهای دیگر برای رفع خطای 404 پاک کردن مرورگری می باشد که با آن کارهای خود را انجام می دهید. می توانید مرورگر خود را پاک کنید و مجدد از یک مرورگر دیگر امتحان کنید.

پاک نمودن حافظه کش مرورگر از دیگر مواردی می باشد که شما می‌ توانید جهت برطرف کردن خطا 404 Not Found از آن استفاده نمایید، پاک کردن کش مرورگر یک راه حل ساده است که زمان کمی را از شما می گیرد و در عین حال بسیار گره گشاست. برخی اوقات ممکن است این خطا از طرف شما باشد، به عنوان مثال این امکان وجود دارد که شما بتوانید لینکی را در تبلت تان باز کنید اما قادر به باز کردن همان لینک را در گوشی همراه تان نباشید، در این حالت پاک نمودن کش مرورگر راه حل موثری خواهد بود.

سرور خود را تغییر دهید

شاید برای شما هم این مسئله پیش آمده باشد که زمانیکه از سرور خود می خواهید به صفحه ای از یک سایت وارد شوید با مشکل مواجه شوید اما زمانیکه از یک دستگاه دیگر امتحان می کنید به راحتی می توانید به سایت و صفحه مورد نظر خود دست پیدا کنید.

در این مواقع به احتمال خیلی زیاد دستگاهی که شما با آن کار می کنید یا همان ISP شما دسترسی به سایت مورد نظر را برای شما مسدود کرده است و به همین خاطر به درستی کار نمی کند. کاری که شما باید انجام دهید این است که سرور خود را تغییر دهید و مجدد دست به کار شوید.

تغییر DNS Server به منظور رفع خطای 404

در صورتی که وب سایت مورد نظر برای دیگر افراد قابل دسترسی باشد و تنها شما هستید که نمی نتوانید آن را باز کنید، به احتمال خیلی زیاد، ISP شما دسترسی به آن ‌سایت را مسدود نموده است. احتمال دیگری که در این مورد وجود دارد این است که DNS Server آن‌ ها به شکل صحیح کار نمی ‌کنند. جهت برطرف نمودن این مشکل شما قادر خواهید بود که DNS Server تان را تغییر دهید و برای دومین بار جهت دسترسی به وب سایت مورد نظر اقدام نمایید.

علاوه بر آن، این امکان برای شما وجود دارد که بتوانید در عوض تغییر دادن DNS Server، فقط DNS تان را عوض نمایید تا خطای 404 برطرف شود. قابل ذکر است که انجام دادن این کار حافظه کش DNS را حذف می‌ نماید و بعد از آن یک جستجو جهت پیدا نمودن DNS جدید را انجام می ‌دهد. در این شرایط چنان چه وب ‌سایت یا صفحه مورد نظر اخیرا به یک آدرس IP دیگر انتقال داده شده باشد، انجام دادن این کار بایستی خطای 404 را برطرف کند.

بررسی این که آیا ‌سایت دارای خرابی موقت است یا خیر

برخی اوقات این امکان وجود دارد که یک وب ‌سایت به شکل موقت با مشکل رو به رو شده باشد و به همین علت خطایی را ایجاد می کند. در این حالت، هیچ کاری از دست شما بر نمی آید و تنها باید صبر پیشه کنید و بگذارید زمان همه چیز را حل کند. اما جهت کسب اطمینان بیشتر، شما می ‌توانید وب ‌سایت را با کمک یک ابزار آزمایشی، مورد آزمون قرار دهید.

ابزارهای بسیار زیادی برای این هدف وجود دارند و شما می ‌توانید با انجام یک سرچ ساده در وب برای ابزارهایی با عنوان “is website down”، فهرستی از این ابزارها مشاهده نمایید. تنها نیاز است که در عوض عبارت website نام وب سایت مدنظر خود را وارد کنید.

عبارت هایی که وب سایت ها برای اعلام خطای 404 استفاده می کنند

شاید جالب باشد بدانید که بعضی از صفحات خطای 404 ممکن است حتی پیشنهاداتی را برای پیدا نمودن آن‌ چه ‌شما در پی آن هستید، داشته باشند. علاوه بر آن ممکن است راه‌ هایی جهت دسترسی پیدا کردن به سایر بخش های وب سایت ارائه دهند. گفتنی است که خطای not found 404 را به شکل ‌های مختلفی از جمله حالت های که در ادامه مطلب به آن ها اشاره شده است، دریافت کنید.

  1. ۴۰۴
  2. ۴۰۴ Resource not found
  3. Error 404
  4. HTTP 404
  5. ۴۰۴ Not Found
  6. Error 404 Not Found
  7. ۴۰۴ Page Not Found
  8. ۴۰۴ File or Directory Not Found

لازم است بگوییم که کلیه این خطاها دارای یک مفهوم واحد هستند. بنابراین، نیاز است با بعضی از اقداماتی که می ‌توانید در مواجه با این خطا و برطرف نمودن آن انجام دهید، آشنا شوید. در ادامه مطلب شما را با مهم ترین و موثرترین این راهکار ها آشنا می کنیم.

علت خطای 404؟ خطای سمت کلاینت؟ یا خطای سمت سرور؟

404 error مربوط به خطاهای سمت کلاینت است و ربطی به خطای سمت سرور ندارد به این معناکه به دلیل اشتباهات کاربران شکل می گیرد.

  1. ممکن است شما آدرس صفحه مورد نظر خود را به درستی وارد نکرده باشید و سرور نتواند آن را پیدا کند.
  2. یا منبع مورد نظر شما یافت نشود.
  3. یا اینکه به دلیل حذف صفحات می باشد که شما از آن اطلاع نداشته باشید.
  4. گاهی به دلیل تغیرات لینک ها می باشد که باعث تغییر در (URL) شده است.
  5. خطای 404 ممکن است هیچ دلیل خاصی نداشته باشد و شما می توانید با رفرش کردن یا فشردن کلید F5 ، صفحه را مجداا بار گذاری کنید .

خطا ی 404 مربوط به وضعیت پروتکل HTTP است این خطا توسط سرور نمایش داده می شود یا اینکه توسط طراح وب سفارشی سازی شده است به این شکل که در همان ابتدای کار یک صفحه منحصر را با 404 error طراحی کرده است.

صفحه پیدا نشد 404

صفحه پیدا نشد

دلایل نمایش خطای 404

حال که به طور مختصر متوجه این موضوع شدید که خطای 404 چیست لازم است که موارد مهمی که باید در این زمینه نیز به آن ها توجه داشته باشید را هم بشناسید.

اولین کاری که لازم است شما در ابتدای بدانید این است که داخل سایت شما چه مشکلی رخ داده است و باید آن را پیدا کنید. از جمله دلایلی که باعث به وجود آمدن خطای 404 در سایت ها می شوند عبارتند از:

  • حذف یک صفحه از سایت
  • حذف فایل
  • تغییر لینک یک صفحه
  • تغییر نوع پیوند یکتا در وردپرس

حذف یک صفحه از سایت

از رایج ترین دلایلی که باعث ایجاد خطای 404 می شود این است که شما در وب سایت خود صفحه ای را حذف نمایید مثلا صفحه ای در سایت شما وجود داشته است که در حال حاضر به دلایلی نیاز به آن ندارید و آن را به راحتی حذف می کنید در این صورت است که سایت با خطای 404 مواجه خواهد شد.

حذف فایل

از دیگر دلایل بروز این خطا حذف فایل می باشد که هنگامی با این خطا مواجه خواهید شد که لینک و یا فایل دانلودی از هاست و سایت شما حذف شود.

تغییر لینک یک صفحه

یکی دیگر از مهم ترین دلایل بروز خطای 404 تغییر و ویرایش لینک صفحات سایت شما می باشد زمانیکه صفحات سایت شما که شامل نوشته، برگه، برچسب و … می باشند با لینک های مناسب و درست ایجاد شوند که در گذر زمان نیازی به ویرایش نداشته باشند شما از این خطا در امان خواهید ماند اما کوچکترین تغییر و ویرایش بر روی لینک ها می تواند باعث به وجودآمدن خطای 404 در سایت شما شود.

تغییر نوع پیوند یکتا در وردپرس

این موضوع را می دانید که در پیشخوان وردپرس بخشی به نام تغییر نوع پیوند یکتا وجود دارد که این قابلیت را دارا می باشند که که شکل نمایش لینک صفحات سایت را تغییر دهند.

برخی از مدیران وب سایت ها به خاطر اینکه آشنایی زیادی با این موضوع ندارند به راحتی اقدام به ویرایش و تغییر پیوندهای یکتا در سایت می کنند و موجب می شوند که سایت آن ها در دام خطای 404 گرفتار شود.

خطای 404 not found

خطای 404 not found

تاثیر خطای 404 بر سئو

تمامی وب سایت هایی که با خطای 404 در سایت خود مواجه می شوند بلافاصله به دنبال پیدا کردن راه حل هایی برای رفع آن می باشند که بتوانند این خطا را در اسرع وقت از روی سایت خود بردارند. برای این کار باید اقدامات لازم صورت گیرید که ما در ادامه لیست مختصری را در این مورد برای شما همراهان سئو ایران فراهم کرده ایم که مربوط به یک سری خطا ها در سایت می باشد. از جمله مشکلات 404 error از دیدگاه سئو شامل: کاهش رتبه سایت، کاهش تعداد بازدید و افزایش نرخ پرش می باشد.

این موضوع کاملا بر همگان روشن شده است که گوگل به جستجو و خواسته های کاربران اهمیت بسیاری می دهد و این موضوع براش مهم است که کاربران بتوانند با جستجو هایی که انجام می دهند بتوانند به صفحه مورد نظر خود دست پیدا کنند و این موضوع با خطای 404 امکان پذیر نمی باشد. بنابراین خطای 404 می تواند باعث کاهش ورودی گوگل شود که این موضوع خود بر نتیجه سئو سایت نیز تاثیر گذار می باشد.

حرف آخر این که برای اینکه یک سایت موفق و پربازدید را در دنیای وب داشته باشید خطای 404 را کاملا جدی گرفته و در صورت مشاهده هر نشانه ای که مشخص کند سایت شما با خطای 404 مواجه شده است برای رفع آن در اسرع وقت اقدام کنید.

در تمام مقاله های سئو ایران این موضوع را به خوبی متوجه شده اید که بهبود وضعیت سایت شما تا چه حد می تواند رتبه و جایگاهی را که شما در نتایج جستجو در گوگل بدست می آورید تحت تاثیر قرار دهد و این موضوع را بخوبی درک کرده اید که سایت هایی که دارای خطاهای بسیاری باشند برای موتورهای جستجو کم اهمیت بوده و باعث جریمه آن ها می شود.

زمانیکه کاربران سایت شما به راحتی امکان دسترسی به صفحه مورد نظر خود را نداشته باشند با خطای 404 مواجه خواهند شد و بدون شک با مشاهده خطاهای این چنینی بلافاصله سایت شما را ترک خواهند کرد و این موضوع باعث افت سئو سایت شما و کاهش رتبه در نتایج جستجو می شود و طبیعتا نتیجه منفی را برای سایت شما در برخواهد داشت.

سوالات خطای 404

1آیا خطای 404 بر روی سئو سایت تاثیرات منفی میگذارد؟

 خطای 404 بر روی کیفیت موثر سئو سایت تاثیر منفی می گذارد به شدت موجب افت نمایش داده شدن صفحات شما در گوگل می شود وقتی که صفحات با ارزش پاک می شوند و از بین می روند به راحتی قدرت دامنه و رتبه وب سایت پایین می آید.

شما باید تمام موارد را برای جلوگیری از خطای 404 و بهبود سئو را رعایت کنید تا خطای 404 برای کاربران نمایش داده نشود برای رسیدن به هدف خود بهتر است که صفحات با ارزش خود را ( صفحات قدیمی ) به صفحات دیگر ریدایرکت کنید تا هرگز مربوط به پرداخت پنالتی به گوگل نشوید زیرا گوگل خطای 404 را جزئی از اینترنت می داند.

2دلایل نمایش خطای 404 چیست؟
از دلایل مهم نمایش خطای 404 می توان به حذف یک صفحه از سایت، تغییر لینک یک صفحه، تغییر نوع پیوند یکتا در وردپرس و… اشاره داشت
4.5/5 - (14 امتیاز)
87 / 100

6 Comments

  1. امیر اسماعیل زاده گفت:

    سلام
    ممنون از اطلاعات ارزشمندتون آیا یکی از صفحات یک سایت دارای این خطا باشد نکته منفی در سئو می باشد؟

  2. احمد برومند گفت:

    با سلام و عرض خسته نباشید و سپاس به خاطر سایت خوبی که دارید می خواستم بدونم این امکان وجود داره که ما صفحه ای که از صفحات سایت خود را حذف کنیم و دچار خطای 404 نشیم یعنی در حقیقت صفحه سایت خود را به صورت hide و مخفی دربیاریم و از خطای 404 در امان باشیم.

  3. فرد گفت:

    خطای 404 باعث اوت سایت توسط گوگل میشود؟

  4. اصفهانی گفت:

    خطاهای 404 تا کی تاثیرشون روی سایت میمونه؟؟

  5. SEO IRAN گفت:

    بستگی به میزان خطاها داره
    در اصل بستگی به نسبت خطاهای 404 به تعداد مطالب داره

    مثلا اگر یک سایت 1000 تا مطلب ایندکس شده داشته باشه و 50 تا خطای 404 داشته باشه قطعا کمتر آسیب میبینه از سایتی که 5000 تا خطای 404 داره اما 1.000.000 میلیون پیج ایندکس شده داره
    چون نسبت اولی 5% خطای 404 هست و نسبت دومی نیم درصد خطای 404 می باشد.

    البته توجه کنید که عوامل مهم دیگه ای هم روی میزان تاثیر خطاهای 404 اثر میذاره، مثلا اینکه کدام صفحه از سایت و با چه میزان ارزشی 404 شده و یا اینکه این خطا چه مدت روی سایت بوده

  6. هارون گفت:

    تنها روش های حل مشکل 404 همینه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 1 =

آموزش های سئو

پربازدیدترین مقالات سئو سایت

ui چیست؟

رتبه سایت

آنالیز سئو سایت

اصطلاحات سئو

سئو گوگل

پروژه های سئو