FTP چیست

FTP چیست
سئو سایت

FTP چیست

FTP یک راه برای انتقال فایل‌ها به صورت آنلاین است. در واقع برای دسترسی به سرور یک سایت، فضایی در نظر گرفته شده است که به صورت رادیویی و مجازی عمل می کند که مدیریت فایل ها را از راه دور بر فضای وب مدیریت میکند که تمام این کارها توسط پروتکلی به نام FTP انجام می شود. در این آموزش به صورت کامل با موضوعات گوناگون ftp آشنا می شویم.

ftp

FTP چیست

ابتدا لازم است بدانید که بسیاری از مرورگرها از پروتکل HTTP استفاده می کنند. اگر درباره پروتکلHTTP اطلاعاتی ندارید می توانید مطلب HTTP چیست را مطالعه کنید. همچنین مطالعه آموزش تفاوت http با https نیز به شناخت بهتر این موضوعات برای شما کمک خواهد نمود.

به غیر از پروتکل HTTP، پروتکل های دیگری هم وجود دارند که با همکاری و در کنار یگدیگر قرار گرفتن بستر اینترنت را تشکیل می دهند. مثلا IMAP و POP، دو پروتکلی هستند که در ایمیل‌ کلاینت‌ها برای دریافت و ارسال پیام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

FTP یا File Transfer Protocol نیز یک پروتکل به حساب می آید که از قدیمی ترین پروتکل ها می باشد که از آسان ترین راه ها برای انتقال فایل ها نیز محسوب میشود. FTP چیست؟ سروری است که فولدرها و زیرفولدرها را برای انتقال فایل در دسترس کاربر می گذارد تا به کمک اطلاعات کاربری بتواند به سرور متصل شود و توسط نرم افزارهای گوناگون بتواند دانلود فایل از سرور و آپلود به سرور را بدست آورد.

FTP چیست

FTP

کاربرد FTP

شما برای نصب سیستم مدیرت محتوا WordPress روی سرور میزبان و برای انتقال فایل بین سرور و کامپیوتر به پروتکل FTP احتیاج دارید. گاهی برای به اشتراک گذاری فایل ها نیز FTP مورد استفاده قرار می گیرد. کاربری بعد از آنکه آپلود فایل در سرور FTP انجام داد لینک دسترسی آن را در اختیار کاربران دیگر نیز می گذارد. روش اشتراک گذاری این روزها امری طبیعی و متداول است ولی بعضی از کاربرها دوست دارند برای فایل هایی که در سرور خانگی خود دارند سرویس FTP خود را راه‌اندازی کنند.

پروتکل FTP زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که شما قصد دارید یک فایل را از رایانه خودتان به یک سرویس دهنده فضای میزبان انتقال دهید. مثلا شما چند فایل HTML درست کرده اید و قصد دارید برای بارگزاری و نمایش آن در شبکه اینترنت اقدام کنید. پس باید یک فضای مناسب را برای این اقدام خود آماده کنید و سپس به آپلود آن فایل به وسیله FTP بپردازید. در اینجا باید از یک برنامه معمولاً گرافیکی (مانند: FileZilla، CuteFTP، SmartFTP و…) استفاده کنید که این مورد یکی از راه های استفاده از FTP است.

اگر اطلاع خوبی در ارتباط با html دارید پیشنهاد می کنم مقاله آموزش HTML Improvements وبمستر را مطالعه کنید تا بتوانید در سئو هم موفق بشید و با استفاده از دانش کد خود برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل بهتر بهره ببرید و نتیجه مورد دلخواه خود را در گوگل بدست آورد.

آیا FTP ایمن است

در مورد امنیت FTP می‌شود گفت که در طراحی و پیاده‌سازی امن نیست، گفتنی است که تولید و استفاده از پروتکل FTP به سال ۱۳۵۰ برمی گردد یعنی درست زمانی که هیچ صحبتی از امنیت سایبری نشده بود. این مسأله بدین مفهوم است که ارتباطات و تراکنش‌ها در پروتکل FTP به صورت رمزنگاری شده نیست به همین دلیل اگر کسی دسترسی به مسیر ارتباطی FTP داشته باشد به راحتی قادر می‌باشد کلیه تراکنش‌ها را بشنود و در صورت نیاز آن‌ها را دریافت نماید. علت این که در حال حاضر کاربران FTP از FTPS استفاده می‌کنند نیز دقیقا همین موضوع است.

می‌توان گفت که FTPS دقیقاً شبیه FTP است و تنها تفاوتی که وجود دارد این است که همه چیز در آن به صورت رمزنگاری است و بر همین اساس جاسوس‌ها، خراب‌کارها و یا کاربران غیرمجاز اگر هم موفق شوند به فایل‌ها دسترسی پیدا کنند، توانایی استفاده از آن‌ها را نخواهند داشت. در حال حاضر شرکت‌ها از انتقال اطلاعات رمزنگاری نشده به صورت جدی خودداری می‌کنند و این که سرویس امن HTTPS را جایگزین سرویس FTP کرده اند.

FTP چگونه کار می‌کند

شما جهت به کارگیری FTP حتما بایستی به اینترنت متصل باشید، همچنین احتیاج به یک عدد هاست خواهید داشت و پس از آن بایستی در قسمت کنترل پنل هاستتان اقدام به ایجاد حساب FTP نمایید تا قادر باشید به آن دسترسی داشته باشید. از مزیت‌های برجسته FTP این است که شما قادر خواهید بود با چند حساب جداگانه وارد FTP خود شده و به مدیریت آن بپردازید.

گفتنی است سرویس FTP با کمک یک پروتکل شبکه TCP به همگان ارائه داده شده است و کاربر با متصل شدن به FTP نیاز خود را از کلاینت FTP به سمت سرور FTP ارسال می‌کند. اطلاعاتی که مورد نیاز است شامل یک میزبان FTP، ایجاد حساب FTP و یک عدد پورت FTP است که حتما هر سه مورد باید تهیه گردد.

در ابتدا برای متصل شدن به FTP بایستی که در قسمت آدرس بار ftp:// را به همراه نام سایتتان وارد کنید (برای مثال ftp://seoiran.com) و این که به جای نام دامنه می‌توانید آی پی سرور خود را درج نمایید. بعد از آن که آدرس FTP خود را وارد کردید باید نام کاربری و رمز عبور حساب FTP خود را که از شما پرسیده شده را وارد کنید، که در صورت ایجاد نمودن حساب در قسمت پنل هاست قادر خواهید بود به حساب FTP دسترسی داشته باشید.

باید توجه داشت که برای متصل شدن به FTP با کمک نرم افزارهای بیان شده احتیاج به پورت FTP دارید که به صورت پیش فرض پورت ۲۱ در نظر گرفته شده است اما امکان تغییر آن در سرور به پورت دیگر وجود دارد، اطلاعات مرتبط با FTP هاست از طریق هاستینگ برای شما ارسال می‌گردد.

سوالات متداول درباره FTP

1FTP چیست؟
FTP یک راه حل جهت منتقل نمودن فایل‌ها به صورت آنلاین است در واقع می‌شود گفت که برای دسترسی به سرور یک وب سایت خاص، فضایی در نظر گرفته می‌شود که به صورت رادیویی و مجازی عمل می‌کند و مدیریت فایل‌ها را از راه دور بر فضای وب انجام می‌دهد که تمامی این عملیات توسط پروتکل ftp انجام می‌شود.
2کاربرد FTP چیست؟
هنگامی که نیاز به انتقال یک فایل خاص از رایانه به سرویس دهنده فضای میزبان را دارید برای مثال شما چند فایل HTML ساخته‌اید و قصد دارید اقدام به بارگذاری و به نمایش گذاشتن آن در شبکه اینترنت کنید، در این صورت حتما باید یک فضای مناسب را آماده‌سازی کنید و سپس به آپلود نمودن فایل از طریق FTP بپردازید.
3آیا FTP ایمن است؟
می‌شود گفت که ftp برای طراحی و پیاده‌سازی امنیت پایینی دارد چرا که اطلاعات را به صورت رمزنگاری شده ارسال نمی‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
71 / 100

5 Comments

  1. سوگل گفت:

    ftp همون شبکه است؟

  2. نازنین گفت:

    سلام
    آیا FTP ایمن است؟

  3. عماد گفت:

    سلام
    بهترین کلاینت (نرم‌افزار)‌های FTP کدامند؟

  4. هستی سارمی گفت:

    آیا ftp هنوز هم استفاده می شود ؟

  5. محمد کاشانی گفت:

    سلام مرسی از مطالب خوب شما، می شه بفرمایید که FTP تنها برای فایل های HTML کاربردی است یا خیز؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =

آموزش های سئو

پربازدیدترین مقالات سئو سایت

ui چیست؟

رتبه سایت

آنالیز سئو سایت

اصطلاحات سئو

سئو گوگل

پروژه های سئو