متا دیسکریپشن (meta description) چیست؟

متا دیسکریپشن چیست؟
سئو سایت

meta description چیست؟ شاید سوال افراد مبتدی در زمینه سئو باشد. درواقع متا دیسکریپشن مطلب نوشته شده در بخشی از تگ های html است؛ که به عنوان پیش نمایشی از مقاله ما به کاربران در نتایج سرچ(SERP) نشان داده می شود. علاوه بر این، از نظر گوگل نیز اهمیت زیادی داشته و بهینه بودن آن، در سئو سایت بسیار موثر است. این نوشته کوتاه، بسیار سرنوشت ساز بوده و تاثیر شگفت آوری در افزایش بازدید سایت دارد. در این مقاله قصد داریم تمام نکاتی که باید برای نوشتن یک متا دیسکریپشن بدانید، نکاتیکه شرکت های خدمات سئو سایت رعایت میکنند و نتایج نوشتن یک متا دیسکریپشن خوب را به طور کامل ارائه میدهیم.

متا دیسکریپشن (meta description) چیست؟

متا دیسکریپش در نتایج گوگل پایین تایتل سایت، به عنوان توضیح کوتاه و مختصری درباره مقاله به کاربر نمایش داده می شود؛ که به شما این فرصت را میدهد تا با توضیحات خوب خود، مخاطب را وادار به کلیک روی سایت خود کنید. متا دیسکریپشن مطلبی بسیار تاثیر گذار روی مخاطب و البته سرنوشت ساز برای سایت شما بوده، و رعایت نکات جزئی و البته مهم در نوشتن آن تاثیر به سزایی برای ارتقاء رتبه شما دارد. در ادامه نکات مهم در نوشتن متا دیسکریپشن خوب، و تاثیراتی که روی مخاطب دارد را مورد بررسی قرار میدهیم.

description در SERP

محل description در نتایج گوگل

*متا دیسکریپشن میتواند تاثیر مستقیم روی CTR یا نرخ کلیک داشته باشد.

 

نکات نوشتن متا دیسکریپشن(meta description)

توانایی نوشتن یک متا دیسکریپشن خوب از توانایی های ضروری برای هر سئو کار بوده و عدم توجه به آن سبب میشود تا بسیاری از فعالیت های شما برای ارتقاء رتبه یک سایت، نتیجه ای حاصل نکنند.برخی از نکات نوشتن متا دیسکریپن خوب عبارت است از :

 

  1. پرهیز ازنوشتن متا دیسکریپشن خیلی طولانی یا خیلی کوتاه
  2. عدم نوشتن مطلب نادرست و دروغ
  3. استفاده از توضیحات واضح و روان
  4. استفاده از کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن
  5. تحلیل طریقه دیسکریپشن نویسی و ایده گرفتن از رقبا
  6. عدم کپی برداری و استفاده از محتوای تکراری

 

استفاده از تعداد کاراکتر بهینه (طولانی یا کوتاه نبودن متا دیسکریپشن)

کوتاه بودن meta description از 2 جهت میتواند به سئو سایت شما ضربه بزند

  1. کاربران اطلاعات لازم را از متا دیسکریپشن سایت شما دریافت نمیکنند و وارد سایت نمیشوند.
  2. کراولر های موتور جستجو گوگل اعتبار لازم را به دیسکریپشن شما نمیدهند.

طولانی بودن meta description نیز مثل کوتاه بودن آن امتیاز منفی برای سایت شما به همراه دارد چون گوگل برای نمایش متا دیسکریپشن به کاربران محدودیت کاراکتری قائل شده و بین 150 تا 250 کاراکتر راه به نمایش میدهد.

حال اگر meta description شما از این بازه خارج باشد هم از نظر گوگل اعتبار لازم را ندارد و هم امکان دارد قسمتی از متا دیسکریپشن شما که میتوانست کاربران را برای ورود به شما ترغیب کند را به آنها نمایش ندهد.

 

* meta descriptionرا میتوان نوعی دعوت نامه کاربران به سایت در نظر گرفت پس از جملاتی مثل (بیشتر بدانید، برای دریافت وارد شوید، به صورت رایگان تست کنید) استفاده کنید.

 

تگ description

نوشتن تگ description

 

عدم نوشتن مطلب نادرست و دروغ

نوشتن مطالبی در متا دیسکریپشن که سبب جذب کاربر و ورود او به سایت شما شود، میتواند مقدمه یک پیروزی باشد، ولی در عین حال میتواند سایت شما را از مرتبه های بالا به پایین کشیده، و مثل آفت برای سایت شما مضر باشد. در واقع لازمه یک متا دیسکریپشن خوب، یک مقاله کامل و جامع است.

اگر به نوشتن محتوایی یونیک و کاربردی توجه نکرده و فقط در قسمت متا دیسکریپشن تظاهر به داشتن محتوایی خوب کنیم، به احتمال زیاد بازدید قابل توجهی را شاهد خواهیم بود اما به این نکته توجه داشته باشید که اگرکاربر پس از مشاهده سایت و خواندن مقاله شما به هر دلیلی از صفحه شما خارج شود؛ و به سایت رقبا مراجعه کند، گوگل محتوای شما را محتوایی نادرست و ناقص تلقی کرده، و رتبه شما به شدت کاهش می یابد. از این رو علاوه بر داشتن متا دیسکریپشن خوب، داشتن محتوایی کامل هم برای سایت شما امری ضروری است.

به زبان ساده تر، متا دسکریپشن و محتوا دو عنصر مکمل هستند؛ و عدم حضور یا بهینه نبودن هر کدام، نتیجه قابل توجهی برای سایت به همراه نخواهد شد.

استفاده از توضیحات ساده و روان

در نوشتن متا دیسکریپشن ارائه توضیحات ساده بسیار مهم است. به طوری که عدم رعایت آن، میتواند سبب شود تا کاربر به طور کامل از ورود به سایت شما صرف نظر کند. استفاده از اصطلاعات تخصصی و کاراکتر های ریاضی، از جمله این موارد هستند.

البته باید به این نکته توجه داشت که استفاده از اصطلاحات تخصصی، که تا حدودی همه فهم باشند، میتواند به تخصصی و کامل بودن مطالب سایت شما اشاره کند؛ و باعث ترقیب کاربر برای کلیک شود.

استفاده از کلمات کلیدی (Key word) در متا دیسکریپشن

موتور های جستوجوی گوگل، تمام عناصر و قسمت های سایت شما را به طور دقیق بررسی میکنند؛ به همین دلیل استفاده از کلمات کلیدی در جای مناسب، میتواند در سئو سایت شما تاثیر به سزایی داشته باشد. متا دیسکریپشن نیز قسمت بسیار مهمی از سایت است که گوگل حتما آن را بررسی میکند؛ و کلمات کلیدی استفاده شده در آن بسیار تاثیر گذار خواهند بود. در صورتی که این نکته رعایت نشود، ممکن است گوگل متا دیسکریپشن صفحه شما را کاملا بی ارتباط به محتوای سایتتان تشخیص دهند.

 

برای جلوگیری از اشتباهات شایع در نوشتن توضیحات متا به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

مزایای متا دیسکریپشن خوب

با توجه به مطالب گفته شده احتمالا اهمیت متا دیسکریپشن در سئو سایت را متوجه شده اید. اکنون میخواهیم به تاثیرات متا دیسکریپشن روی سئو سایت و مزایای متا دیسکریپشن خوب اشاره کنیم.

  1. ترقیب کاربران برای مشاهده سایت و افزایش بازدید
  2. افزایش رتبه با توجه به کلمات کلیدی استفاده شده در متا دیسکریپشن

طریقه مشخص کردن meta description

اگر سایت شما ورد پرس یا شاپیفای است و از yoast یا rankmath استفاده میکنید، میتوانید در قسمت meta description یا توضیحات متا دیسکریپشن خود را بنویسید و این افزونه فاکتورهایی که برای تولید یک دیسکریپشن خوب هست را برای متن شما بررسی میکند

پیشنهاد میکنیم آموزش کامل پلاگین yoast را مطالعه کنید.

آمورش تصویری محل نوشتن description در رنک مث:

محل snippet در رنک مث

محل نوشتن snippet در رنک مث

محل description در رنک مث

محل نوشتن description در رنک مث

آمورش تصویری محل نوشتن description در رنک مث:

محل description در یوست

محل نوشتن description در یوست

اما اگر سایت شما اختصاصی است میتوانید مانند کد زیر meta description خود را مشخص کنید.

<"در این قسمت متن دیسکریپشن خود را مینویسید"=meta name="description" content>

ابزارهای کمکی برای نوشتن متا دیسکریپشن

ابزارهای آنلاین متعددی وجود دارند که می‌توانند به شما در نوشتن متا دیسکریپشن های جذاب و موثر کمک کنند. برخی از این ابزارها عبارتند از:

  • google bard: بار یک ابزار هوش مصنوعی عالی برای نوشتن عنوان توضیحات متا برای محصول یا مقالات است.تنها نیاز دارید تا پرامپت مربوطه و کلمه کلیدی را در آن وارد کنید و این ابزار تعداد زیادی توضیحات متا به شما تحویل می‌دهد
  • Yoast SEO: این افزونه وردپرس، به شما کمک می‌کند تا متا دیسکریپشن های خود را بهینه سازی کنید و از نظر سئو ارتقا دهید.
  • Google Search Console: این ابزار گوگل، به شما نشان می‌دهد که کدام صفحات شما از نظر نرخ کلیک جایگاه خوب یا بدی دارند.این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف را شناسایی کنید و آنها را پوشش دهید.یکی از این ضعف ها مناسب نبودن توضیحات متا است!
  • Ahrefs: این ابزار به شما امکان می‌دهد تا طول و خوانایی متا دیسکریپشن های خود را بررسی کنید و از کلمات کلیدی مناسب در آنها استفاده کنید.

 

مثال هایی از متا دیسکریپشن های خوب و بد

مثال هایی از متا دیسکریپشن های خوب و بد

مثال 1 (خوب):

عنوان: آموزش کامل سئو در 10 روز

متا دیسکریپشن:

در این دوره جامع، تمام اصول سئو را از صفر تا صد یاد می‌گیرید و با به کارگیری آنها، رتبه سایت خود را در گوگل به طور چشمگیری ارتقا خواهید داد.

نکات مثبت:

  • استفاده از کلمات کلیدی مانند “سئو” و “آموزش”
  • لحن جذاب و متقاعد کننده
  • ارائه اطلاعات مفید در مورد محتوای صفحه

مثال 2 (بد):

عنوان: بهترین فروشگاه اینترنتی موبایل

متا دیسکریپشن:

ما بهترین و جدیدترین گوشی های موبایل را با قیمت مناسب به شما ارائه می‌دهیم.

نکات منفی:

  • عدم استفاده از کلمات کلیدی
  • لحن کلی و غیر جذاب
  • عدم ارائه اطلاعات مفید در مورد محتوای صفحه

نکات اضافی برای بهبود سئو با متا دیسکریپشن:

  • تست A/B و بهینه سازی مداوم: متا دیسکریپشن های مختلف را با یکدیگر تست کنید و ببینید کدام یک CTR و ترافیک ورودی بیشتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.
  • هماهنگی با محتوای صفحه و تگ عنوان: متا دیسکریپشن شما باید با محتوای صفحه و تگ عنوان آن همخوانی داشته باشد.
  • استفاده از rich snippets: با استفاده از rich snippets، می‌توانید اطلاعات بیشتری مانند رتبه بندی، نظرات کاربران و تصاویر را در متا دیسکریپشن خود نمایش دهید.

برای مطالعه بیشتر کلیک کنید: سئو توضیحات متا

کلام آخر درباره  meta description چیست؟

در این مطلب به اهمیت meta description و نکات کلیدی در هنگام نوشتن آن اشاره کردیم. در آخر، اگر متا دیسکریپشن خوب و مناسبی برای صفحه خود به گوگل ارائه نکرده باشید، گوگل به صورت دلخواه بخشی از محتوای درون سایت شما را به عنوان متا دیسکریپشن در نظر می گیرد؛ ونکته بد ماجرا اینجاست که گاهی اوقات اصلا بخش خوبی از مطلب شما را برای این کار در نظر نمی گیرد. در نتیجه برای داشتن متا دیسکریپشن خوب از هیچ تلاشی دریغ نکنید.

سوالات متداول درباره meta description چیست؟

  1. نکات نوشتن متا دیسکریپشن خوب چیست؟
    استفاده از کلمات کلیدی، عدم استفاده از محتوای تکراری، نوشتن متا دیسکریپشن به زبان ساده و روان از جمله نکات نوشتن متا دیسکریپشن هستند.
  2. مزایای متا دیسکریپشن خوب چیست؟
    افزایش تعداد بازدید کنندگان سایت و بهبود رتبه از جمله مزایای متا دیسکریپشن خوب و بهینه هستند.
  3. چرا در بعضی موارد گوگل متا دیسکریپشن شما را در نظر نمیگیرد و به صورت خودکار متا دیسکریپشن دلخواه خود را روی سایت شما اعمال میکند؟
    زمانی آنالیز سایت شما توسط گوگل، اگر تشخیص دهد که متا دیسکریپشن شما ارتباطی به سایت ندارد به صورت پیش فرض، بخشی از محتوای سایت شما را به عنوان متا دیسکریپشن در نظر خواهد گرفت.

 

 

 

4.5/5 - (6 امتیاز)
77 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 4 =

آموزش های سئو

پربازدیدترین مقالات سئو سایت

ui چیست؟

رتبه سایت

آنالیز سئو سایت

اصطلاحات سئو

سئو گوگل

پروژه های سئو