سئو کلاه سیاه، سئو سیاه چیست؟

Black Hat Seo
سئو سایت

در این آموزش به 0 تا 100 سئو کلاه سیاه و تمام خطرات آن و روش های گوناگون سئو بلک هت میپردازیم.

مجموعه روش ها و اقداماتی که با نقض کردن معیارها و شرایط موتورهای جستجو مانند گوگل رتبه و جایگاه سایت در کلمات کلیدی را افزایش میدهد و معمولا برای توسط هکرها، سازندگان ویروس و افرادی که کارهای غیر اخلاقی با کامپیوتر انجام میدهند را اصطلاحا سئو کلاه سیاه میگویند. در ادامه کاملا در مورد سئو کلاه سیاه توضیح خواهیم داد تا با خطرات آن آشنا شوید.

یکی از نکاتی که باید بدانید این است که بسیاری از تکنیک های کلاه سیاه در سالیان پیش جزو تکنیک های سئو کلاه خاکستری به حساب می آمده اما به علت استفاده بیش از حد بعضی از سئوکاران و گمراه کردن گوگل در حال حاضر جزو سئو کلاه سیاه به حساب می آیند. بنابراین سعی کنید تا در زمینه سئو سایت افراطی عمل نکنید و به صورت طبیعی سئو سایتتان را پیش ببرید.

 

سئو کلاه سیاه Black Hat Seo

عملی که به وسیله آن رتبه وب سایت در موتورهای جستجو به وسیله نقض کردن قوانین بالا می رود را سئو کلاه سیاه Black Hat Seo می گویند که کاملا در مقابل اصول سئو اخلاقی قرار دارد. استفاده از تکنیک ها و استراتژی های سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo) یا همان سئو منفی امکان دارد در مدت زمان کوتاهی رتبه و جایگاه شما را در گوگل افزایش دهد اما در آینده برای وب سایت شما مشکلات جبران ناپذیری خواهد داشت، که جبران این مشکلات احتیاج به زمان و تلاش بسیار بیشتری دارد. زمانیکه موتور جستجوی گوگل ، روش سئو سایت شما را سئو کلاه سیاه Black Hat Seo را تشخیص دهد امکان اینکه وب سایت شما را در سند باکس بگذارد وجود دارد. و این کار باعث جریمه و پنالتی شدن سایت شما خواهد شد. پس با صرف نظر از خوب و بد بودن روش‌های سئو ، بطور کلی می‌توان آن‌ها را به دو دسته‌ی کلاه سفید و کلاه سیاه تقسیم کرد.(سئو کلاه خاکستری نیز بین این دو روش قرار میگیرد)

سئو کلاه سیاه Black Hat Seo

Black Hat Seo

 

 تکنیک ها و روش های بد سئو کلاه سیاه Black Hat Seo

روش ها و تکنیک هایی توسط سئو کلاه سیاه Black Hat Seo انجام می شود که باعث دور زدن و گمراه کردن گوگل می باشد که در زیر به چند نمونه از این روش ها و تکنیک ها اشاره می کنیم.

روش های گمراه کننده سئو کلاه سیاه شامل:

  • صفحات مشکوکی که دارای ویروس و تروجان هستند
  • کپی کردن
  • استفاده زیاد از کلید واژه اصلی و زیر شاخه های آن
  • مخفی کردن بخش هایی از سایت
  • گزارش های تخلف مکرر روی سایت شما
  • استفاده بیش از حد و تکرار مدام کلمات کلیدی
  • استفاده از pbn های بد
  • لینک دادن های بسیار زیاد در شبکه های اجتماعی
  • لینک فارم
  • دستکاری کردن لینکها
  • خرید بک لینک
  • استفاده بیش از حد و بدون برنامه از سایت های تبلیغاتی
  • لینک های افزایش دهنده رنک سایت

 

انواع تکنیک‌ سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo)

1. پنهان ‌سازی (Cloaking)

به طور خلاصه این تکنیک به این صورت می باشد که کاربر یک صفحه را ببیند و موتورهای جستجو یک صفحه دیگر را به عبارتی دیگر برای یک صفحه دو صفحه ایجاد میشود تا مرورگر یکی را ببیند و کاربر دیگری را، Cloaking تاکتیکی است که محتوا یا URL های مختلف به کاربران و موتورهای جستجو ارائه میشود تا هر یک، یک تجربه بخصوص را ارئه دهند.

این تکنیک، یک تکنیک فریبنده کلاه سیاه است که میتواند موجب جریمه گوگل شود سعی کنید به جای این کار تلاش خود را بر طراحی بهترین تجربیات ممکن برای کاربران خود متمرکز کنید، و با دادن تجربه کاربری بهتر امکان بهبود رتبه شما هم وجود دارد.

 

سئو black hat

 

2. کلمات کلیدی مخفی (Hidden Text and Keywords)

متن مخفی یا کلمات مخفی به طور خلاصه به کلماتی گفته میشود که موتورهای جستجو می بینند اما کاربران آن را نمی بینند. عمداتا برای اجرای این تکنیک از کدهای CSS استفاده میشود حال ممکن است رنگ متن و پس زمینه یکی باشد یعنی هر دو سفید باشد در این حالت موتورهای جستجو متن را میبینند اما کاربران نمیتوانند آن را ببینند. در حالت های دیگر ممکن است متن وجود داشته باشد اما فونت بر روی اندازه صفر تنظیم شده باشد همچنین ممکن است متن را پشت تصویر قرار گیرد. هدف از اجرای این تکنیک افزایش تراکم کلمات کلیدی است.
سوال که ممکن است در این خصوص پیش آید این است که آیا المان آکاردئون یا زبانه ها که در ابتدا متن را نمایش نمیدهد تا بر روی آن کلیک شود آیا جزو این تکنیک به حساب می آید؟ در این خصوص باید بگوییم خیر، این تکنیک فقط شامل حالی میشود که یک متن در صفحه وجود نداشته باشد اما در کد باشد و یا در صفحه باشد و مخفی شده باشد در حالی که المان های آکاردئون یا زبانه به صورت کلیکی کار میکنند و ارتباطی به این تکنیک کلاه سیاه ندارد.

 

3. مزرعه لینک (Link Farm)

زمانی که صحبت از بک لینک ها میشود یک اصل از همه بیشتر به چشم میخورد. طبیعی بودن لینک ها، یکی از انواع مضر بک لینک ها، مزارع لینک میباشد به وب سایت هایی مزارع لینک میگویند که فقط لینک میدهد بدون متن و محتوا به احتمال زیاد تا به حال وب سایت هایی را دیده باشید که صفحاتی دارند که فقط در آن لینک دامنه وجود دارد هدف از این تکنیک بالابردن اعتبار سایت و بهبود رتبه سایت میباشد اما با توجه به آپدیت شدن الگوریتم های گوگل در حال حاضر استفاده از این تکنیک ساخت بک لینک برای شما جریمه در پی خواهد داشت.

 

انواع تکنیک‌ سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo)

 

4. ساخت بک لینک با ربات و تعداد بالا

مورد بعدی که بسیار برای سئو وب سایت مضر میباشد ساخت لینک با ربات میباشد بعضی از سئوکاران برای آنکه میخواهند لینک های زیادی برای یک وب سایت تولید کنند از ربات استفاده میکنند تا در مقادیر بالا برایشان بک لینک تولید شود این روش به منظور بالا بردن اعتبار دامنه استفاده میشود که این روش هم از روش های کلاه سیاه و خطرناک میباشد. این روش ممکن است منجر به پنالتی شدن در گوگل شود.

 

5. محتوای تکراری (Duplicate Content)

سئو کلاه سیاه صرفا به بخش بک لینک ها مرتبط نمیشود و میتواند شامل بخش سئو داخلی نیز شود. یکی از تکنیک های سئوی منفی در خود سایت استفاده ار محتوای کپی و Duplicate میباشد. اگر که از محتوای دیگر وب سایت ها برای سایت خود استفاده کنید و منبع آن را مشخص نکنید در ابتدا برای همان صفحه رتبه نخواهید گرفت اگر بیشتر از این تکنیک استفاده کنید صفحات دیگر شما هم رتبه خودشان را از دست خواهند داد اگر که باز هم بیشتر از این تکنیک استفاده کنید ممکن است کل دامنه شما موجب پنالتی شود.

هدف استفاده از این تکنیک افزایش صفحات ایندکس شده و جذب ترافیک بیشتر میباشد. بی شک در صورت استفاده از محتوای کپی این روش برای شما نتیجه عکس خواهد داد.

 

6. صفحات ورودی (Doorway Pages)

یکی دیگر از روش های سئو سیاه صفحات داخلی این است که صفحات لندینگی بسازید که هدف از آنها فقط انتقال کاربران به صفحات دیگر باشد. به عبارتی دیگر صفحاتی بسازید که فقط حکم یک قیف را به صفحه دیگر داشته باشد. این مورد نقض قوانین گوگل میباشد. زیرا طبق گفته خود گوگل صفحات باید برای کاربران ساخته شوند. به صفحاتی که برای صرفا ورودی ساخته میشود در اصطلاح به آنها دروازه یا Doorway Pages میگویند.
هر محتوایی که در سایت قرار می دهید باید با هدف خاصی و مرتبط با وب سایت شما باشد و نباید صفحاتی را صرفا برای رتبه بندی کلمات کلیدی که ارتباطی به سایت شما ندارند را ایجاد کنید.

به عنوان مثال ساخت صفحاتی که مرتبط به نقاط جغرافیایی است که اصلا در آنجا سرویس دهی ندارید یا ایجاد یک صفحه نامرتبط بر روی وب سایت فقط برای جذب کاربر به یاد داشته باشید که تولید محتوا برای انسان ها میباشد نه موتور های جستجو
هدف از این نوع سئو کلاه سیاه فریب موتور های جستجو برای رتبه دهی بهتر به کلمات خاص میباشد.

 

سئو سیاه

 

7. پر کردن کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)

چندین سال پیش یکی از موارد مهمی که موجب افزایش رتبه میشد همین استفاده مکرر از کلمات کلیدی بوده است. اما امروزه تکرار بیش از حد کلمه کلیدی هدف اصلی صفحه به شما در رتبه بندی کمکی نمی کند. نه تنها استفاده مکرر از یک کلمه کلیدی به شما کمک نمیکند بلکه می تواند موجب ایجاد مشکل برای شما شود و همچنین افت رتبه برای شما بیاورد.

سئوکاران کلاه سیاه گاهی اوقات سعی می کنند با قرار دادن یک کلمه کلیدی به طور غیر طبیعی در یک صفحه، رتبه سایت را دستکاری کنند. پر کردن کلمات کلیدی به هر شکل ممکن است اتفاق بیوفتد ممکن است در متن باشد یا یک ستون و یا هر جای دیگر، این روش کلاه سیاه برای رتبه شما نتایج منفی خواهد داشت.

 

8. لینک سازی PBN

این نوع لینک سازی به این شکل میباشد که شما لینک سازی لایه لایه و تو در تو انجام میدهید برای آنکه بهتر با مفهوم آن آشنا شوید به این مثال توجه نمایید. شما به سایت خود لینک های خارجی میدهید این میشود لایه اولیه بک لینک حال به لایه اول لینک سازی از طریق یک سری وب سایت دیگر به لایه اولیه بک لینک ها لینک میدهید حال به صورت ستاره ای هر بک لینکی را به دیگری متصل میکنید تا اعتبار هر بک لینک افزایش یابد.

البته در خصوص لینک سازی PBN نظرات زیادی مطرح است به عنوان مثال بعضی از سئوکاران میگویند این نوع از لینک سازی اگر که به صورت هرمی پیاده شود مشکلی ندارد اما با توجه به آپدیت شدن الگوریتم های گوگل بهتر است تا از این نوع لینک سازی استفاده نکنید زیرا روش پر ریسکی میباشد.

 

9. کلیک فیک

یکی دیگر از روش های کلاه سیاه که در سالیان پیش مورد استفاده واقع میشد استفاده از کلیک های فیک میباشد به عنوان مثال سئوکار به شرکت های کلیک فیک هزینه واریز میکند و شرکت مورد نظر یک مقدار کلیک فیک به وب سایت شما میدهد بدترین نوع این روش استفاده از ربات ها میباشد اما بعد از بروزرسانی های گوگل افرادی سعی کردند تا الگوریتم های جدید را دور بزنند و برای این کار سعی کردند تا از افراد برای این کار استفاده کنند مجدد افرادی به وجود آمده اند که به صورت کاربر محور بر روی لینک ها کلیک میکردند اما باز هم با بروزرسانی گوگل این کار بی اثر شد سعی کنید حتی خودتان هم به صورت فیک بر روی لینک ها کلیک نکنید زیرا گوگل تمامی اطلاعات مرتبط به رفتار کاربر را از طریق مرورگر دریافت میکند. و متوجه کلیک های فیک میشود.
هدف از این نوع کلیک بالاآوردن زودتر در نتایج جستجو است که اغلب نتیجه عکس میدهد.

 

سئو سیاه

 

استفاده از سئوی منفی برای آسیب رساندن به رقبا

همانطور که متوجه شده اید تکنیک های سئوی کلاه سیاه عمداتا پس از شناسایی توسط گوگل شامل جریمه میشوند. حال برخی از سئوکاران بی اخلاق از سئو منفی برای کاهش رتبه رقبای خود استفاده می کنند. یکی از کار هایی که در این خصوص انجام میدهند دادن بک لینک های غیر طبیعی و زیاد به دامنه رقیب می باشد.

البته افرادی که این کار را انجام دهند بسیار کم هستند، به خصوص با توجه به اینکه گوگل در نادیده گرفتن لینک هایی که به صورت رباتیک و عمده ساخته شوند بهتر شده است، اما سعی کنید که به صورت روزانه بخش لینک های سرچ کنسول را چک کنید اگر که لینکی دیده اید که شما نساخته اید و برای شما مشکوک بود با ابزار disavow آن را برای سایت خود بی اثر کنید.

 

خطرات و تاثیرات سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo)

1. جریمه ‌های موتورهای جستجو

موتور های جستجو به خصوص گوگل بر روی تکنیک های سئو کلاه سیاه بسیار حساس هستند و در صورت مشاهده و بنابر میزان استفاده از آن ممکن است دچار جریمه شوید حال این جریمه ممکن است شامل افت رتبه بر روی یک کلمه خاص یا افت رتبه کلیه صفحات یا حتی در موارد شدیدتر و بدتر ممکن است کل دامنه پنالتی شود و به مشکل های سنگینی بربخورید پس تا به هیچ عنوان از این تکنیک ها استفاده نکنید.

 

2. تجربه کاربری ضعیف

همانطور که میدانید تجربه کاربری بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است یکی دیگر از ضرر های سئوی منفی کاهش تجربه کاربری است. حال چگونه این مورد ممکن است رخ دهد؟ به عنوان مثال ممکن است محتوایی نوشته باشید که نیاز کاربر را جواب ندهد و یا حتی به صورت غیر طبیعی از کلمات کلیدی استفاده شده باشد همه این موارد موجب نارضایتی و ترک صفحه توسط کاربران میشود.

 

3. از دست دادن اعتبار

اگر از تکنیک های سیاه استفاده کنید هم ممکن است اعتبار خود را نزد کاربران از دست بدهید هم اعتبار شما نزد موتور های جستجو از بین برود. هر دامنه یک اعتباری نزد گوگل دارد البته خود گوگل تا به حال این موضوع را تایید نکرده اما برای اولین بار سایت های moz و ahref یک پارامتر با عنوان اعتبار دامنه معرفی کرده اند. این اعتبار دامنه شامل مواردی همچون، سن دامنه، بک لینک ها، کیفیت بک لینک ها، تعداد محتوا، تعداد کاربر و … میباشد. حال استفاده از سئوی کلاه سیاه موجب از بین رفتن این اعتبار یا کاهش آن میشود.

 

خطرات و تاثیرات سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo)

 

4. هزینه ‌های بازیابی

گاهی ممکن است شما دچار جریمه شوید برای آنکه این مشکل را حل نمایید حال نیاز به هزینه برای بازیابی مشکل دارید این هزینه ممکن است گاهی به اندازه استخدام یک فرد باشد و گاهی حتی ممکن است مجبور به خرید یک دامنه جدید و طراحی یک وب سایت دیگر شوید پس به هیچ عنوان از تکنیک های سیاه استفاده نکنید.

 

سئو کلاه سیاه یا سئو کلاه سفید

بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو مارکتینگ از مهم ترین فعالیت های تجارت الکترونیک به حساب می آید. سئو یک تبلیغ بلند مدت تلقی می شود و در دنیای امروزه  برای کسب و کار به کار بدن و استفاده از آن واضح است. به خاطر بهبود الگوریتم ها و هوش های مصنوعی موتورهای جستجو مخصوصا گوگل روز به روز سئو در حال پیشرفت و تکامل به سر میبرد. سئو دارای جنبه ها و انواع مختلفی می باشد تا بتواند مسیر را برای سایت های مفید راحت و هموار کند برای سایت هایی که میخواهند با دور زدن گوگل و استفاده از سئو کلاه سیاه موفق به کسب رتبه در گوگل شوند مقابله کند.

در مقاله های بعدی برای سئو سایت حرفه ای با ما همراه باشید تا درباره سئو کلاه سفید White Hat Seo بیشتر مطلع شوید.

چگونه سئو کلاه سیاه را گزارش دهیم؟

می توان گفت که شما به دو دلیل می توانید سئو کلاه سیاه را گزارش دهید اول این که وب سایتتان ممکن است تحت تاثیر موارد مخربی همچون هک شدن، سئو منفی به دلایل مختلف همچون بک لینک های مضر، مشکلات ویروسی و … قرار گرفته باشد و حالت دوم این است که شما نتایج اسپمی را در قسمت نتیجه جستجو، دیده اید.

برای حالت اول شما می توانید گزارشی را مبنی بر تحت تاثیر قرار گرفتن وب سایتتان بوسیله عوامل مخرب، تهیه کنید و آن را بوسیله malware review در کنسول جستجوی گوگل به ثبت برسانید. شما همچنین قادر خواهید بود که کمپین های سئو منفی ایجاد شده علیه خود را از طریق ابزار Disavow Links گوگل استفاده کنید تا با کمک آن اقدام به شناسایی بک لینک های اسپم کنید و آن ها را گزارش دهید.

برای رفع مشکل حالت دوم خود گوگل صفحه ای را تعبیه کرده به نام webspam report که شما در آن جا می توانید تمامی مشاهدات خود را گزارش دهید، لازم به ذکر است از این ابزار بایستی با احتیاط استفاده شود چرا که هر وب سایتی که دارای رتبه بالاتر نسبت به شما است، اسپم نخواهد بود و این که گزارش های اسپمی که خودشان از نوع اسپم هستند، به عنوان سئو کلاه سیاه در نظر گرفته می شوند.

 

چگونه سئو کلاه سیاه را گزارش دهیم؟

 

چرا بایستی از سئو کلاه سیاه دوری کنیم؟

پیشنهاد می کنیم به هیچ وجه و در هیچ شرایطی از روش های سئو کلاه سیاه استفاده نکنید چرا که مطمئنا از طرف گوگل و همچنین دیگر موتورهای جستجو، جریمه خواهید شد. درست است که این روش ها برای مدت کوتاهی به شما کمک می کنند تا بتوانید ترافیک خوبی را برای وب سایتتان کسب کنید اما از طرفی مطمئن باشید روزی گوگل متوجه این موضوع خواهد شد چرا که به صورت مکرر وب سایت ها را بروزرسانی می کند و آن وقت است که وب سایت شما را با پنالتی رو به رو می سازد. همواره این نکته را به یاد داشته باشید که رفع پنالتی گوگل اصلا کار راحتی نمی باشد و حذف شدن شما از نتایج جستجو گوگل به منزله از بین رفتن تمامی کسب و کار شما است.

 

مرز بین سئو کلاه سیاه و خاکستری کجاست؟

مرز بین سئو کلاه سیاه و خاکستری بسیار باریک است. به طور کل میتوان گفت هر یک از تکنیک های خاکستری که به صورت افراطی انجام بپزیرد جزو سئو کلاه سیاه به حساب می آید به همین علت است که میگوییم در این زمینه نباید افراطی عمل کرد. بیشتر تکنیک هایی که به عنوان سیاه یاد می شوند در سالیان پیش جزو تکنیک های خاکستری بوده که سئوکاران از آن به صورت افراطی و برای دور زدن گوگل استفاده کرده اند. بنابراین سعی کنید تا همیشه از تکنیک های سفید استفاده کنید و استفاده از تکنیک های خاکستری را به عهده یک سئوکار حرفه ای بسپارید.

 

مرز بین سئو سیاه و خاکستری

 

نتیجه‌ گیری

سئو کلاه سیاه به دنبال دور زدن قوانین و الگوریتم‌های موتورهای جستجو برای کسب نتایج سریع و ناعادلانه است. هرچند که ممکن است در کوتاه‌ مدت نتایج مثبتی به همراه داشته باشد، اما در بلند مدت می‌تواند به جریمه‌های سنگین، از دست دادن اعتبار و کاهش ترافیک منجر شود. بهترین راه برای دستیابی به رتبه‌های بالا در نتایج جستجو، استفاده از تکنیک‌های سئو کلاه سفید و پیروی از دستورالعمل‌های موتورهای جستجو است. این راه نه تنها پایدارتر است، بلکه باعث ایجاد تجربه کاربری بهتری نیز می‌شود.

همچنین در نظر داشته باشید که گوگل به صورت متداول الگوریتم هایش را بروز میکند پس ممکن است شما یک روش کلاه سیاه را پیاده سازی کنید و در ابتدا برای شما مفید باشد اما پس از آپدیت های جدید دچار افت رتبه شدید شوید بنابراین سعی کنید تنها از روش سئو کلاه سفید و همچنین سئو کلاه خاکستری زیر نظر یک سئوکار ماهر استفاده نمایید در صورت استفاده از روش های کلاه سیاه توضیح داده شده در مقاله مسئولیت اتفاقات پیش روی به عهده خود شما میباشد.

 

سوالات متداول درباره سئو کلاه سیاه

1سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو کلاه سیاه در واقع عملی است که با کمک آن می توان قوانین تعریف شده گوگل برای ارتقاء رتبه سایت ها را نقض کرد. با کمک این روش تنها می توان برای مدت کوتاهی به رتبه دلخواه دست یابیم اما طولی نخواهد کشید که با مشکلات جبران ناپذیری رو به رو می شوید.
2تکنیک های بد سئو کلاه سیاه کدام اند؟
از جمله تکنیک های بد سئو کلاه سیاه عبارت است از خرید بک لینک، کپی کردن، لینک فارم، استفاده زیاد از کلیدواژه اصلی و همچنین گزارش مکرر تخلف برای وب سایت.
3سئو کلاه سیاه چه تاثیری بر کسب و کار ما دارد؟
سئو کلاه سیاه موجب افزایش ترافیک وب سایتتان خواهد شد اما نه برای مدت طولانی چرا که وب سایت شما به طور مداوم توسط گوگل بروزرسانی می شود و در صورت مشاهده سئو کلاه سیاه، شما را با پنالتی رو به رو می سازد که این خود مشکل جدی برای وب سایت تلقی می شود.

3.8/5 - (6 امتیاز)
91 / 100

3 Comments

  1. SEO IRAN گفت:

    سئو کلاه سیاه در ایران واقعا اشتباه جا افتاده
    چون 2 مدل سئو کلاه سیاه وجود داره
    که یکی کاملا خطرناکه که همه راجع بهش صحبت می کنند
    اما روش کلاه سیاه دیگری هم وجود داره که اتفاقا به دلیل هزینه بالایی که داره کسی دنبالش نمیره اما احتمال موفقیتش به مراتب بیشتره

  2. SEO IRAN گفت:

    لزوما این طور نیست ، گاهی یک مجموعه که 1 ماه دیگه نمایشگاه داره … نیاز داره که سئوی سایتش رو بهتر کنه و اغلب میرن به سمت سئو کلاه سیاه

  3. SEO IRAN گفت:

    معمولا توصیه نمیشه
    اما اگر یک سئو کار با تجربه در کنارتون باشه میتونه ریسک کار رو کاهش بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 5 =